Witaj

Wiem o tym,że te składniki też są potrzebne,ale nie uważam ,aby konieczne podawanie kotu było karmy,gdzie tych wszystkich składników jest np.80% ,a reszta to dopiero mięso,gdyż skoro kot to mięsożerca to niestety mięsa jest za mało.
Moja Zuzka nie jada surowego mięsa,tylko karmy,więc nie ma jak uzupełniać pewnych składników.Nie jest też krówką,żebym karmiła ją karmą w której kukurydza i zboże to jakieś 60 -70 % karmy tylko rozbite.To w zasadzie mogłabym zacząć kupować jej paszę
I tylko o to chodzi mi w kwestii składu.
Rozumiem,że pewne składniki spełniają swoje role i być muszą,ale w większych ilościach są używane jako wypełniacze i na tym bazuje niestety wiele firm.
Wiadomo,że taniej jest dodać więcej kukurydzy niż mięsa

A w kwestii porównawczej RC do Acany to chodzi mi o porównanie ceny do składu,gdzie logiczne jest,że jeśli miałabym kupić worek acany,która ma 75% mięsa lub worek Royala,który ma 20-30 % mięsa to wybiorę to co ma go więcej w składzie.(Jeśli przeliczył by Acanę na 10 kg to wychodzi cenowo jak Royal 10 kg).
Tak samo jak kupuję kiełbachę w sklepie,patrzę na skład w miarę możliwości,bo chciałabym zjeść to co ma w sobie mięso (choć z 70 %),a nie jak się okazuje jest nadmuchane i naszpikowane chemią,a mięsa ma w porywach max.30%.
Z resztą temat karm to temat rzeka.W wątku "Spis karm" wiele debat się już toczyło na ten temat