Niepełnosprytny Maniuś i gruby Stefan nowe fotki str 54 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 29, 2011 18:32 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan sami w domu :(

też czekam na te informacje, co polscy weci powiedzą. Mam nadzieje, ze jakos pomogą Stefkowi.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob lip 02, 2011 14:01 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan sami w domu :(

jakieś wieści po wizycie u weta?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Sob lip 02, 2011 20:32 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan sami w domu :(

no właśnie i jak??
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Śro lip 13, 2011 9:56 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan sami w domu :(

Smutne wieści... Trzymam kciuki na kocurka :ok:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Sob paź 29, 2011 20:57 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan sami w domu :(

Witamy pod dłuuuuuugiej przerwie!
Na początek wrzucę trochę fotek, a później napiszę co się u nas działo i jak zdrowie moich łobuzów. No i wiadomo jak zawsze mam kilka pytań :)
Miałam kilkaset fantastycznych zdjęć, ale karta pamięci mi się zes*ała :| Zostało tylko troszkę :(
zdjęcia mają 640 x 480 więc proszę modów o nie zmniejszanie ich!
Maniuś w parku :)
Obrazek
Stefanek w rezerwacie przyrody. Ludzie nie mogli ogarnąć, że mam kota, który za nami chodzi jak pies :D
Obrazek
Maniuś poluje na Stefana ukrytego w krzakach:
Obrazek
Obrazek
Tu Maniuś był trochę "podjarany" spacerem i cały się nastroszył
Obrazek
Obrazek
Manfred Wspaniały :mrgreen:
Obrazek
Maniuś twardziel żuje trawkę
Obrazek
Mała bijatyka
Obrazek

Od jakiegoś czasu Maniuś jest mega ulubieńcem mojego tżeta. Kiedyś przekonywał mnie żeby Mania uśpić, a teraz to jego oczko w głowie. Zapewniam was, że nie ma na tym forum, żadnej osoby która zwraca się do swoich kotów w taki sposób jak mój tż. On zwariował. Nawet mnie nie obsypuje tyloma słodkimi słówkami co Mańka.
Całuski na Dzień Dobry :roll:
Obrazek

Popołudniowa drzemka :roll:
Obrazek

Maniuś wskoczył mi do wanny:
Obrazek

Wycierałam go ręcznikiem, ale koci tatuś zaczął panikować i stwierdził, że wysuszy go suszarką :roll:
Obrazek

Nie no, do czego to doszło. Jestem zazdrosna o kota :twisted:

Teraz trochę mojego słodziaka z problemami zdrowotnymi :1luvu:
OM NOM NOM NOM!
Obrazek

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

i na koniec najcenniejsza łapka świata. Tż mówi, że Maniusiowej łapki nie sprzedałby za żadne pieniądze! :roll:
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie paź 30, 2011 1:07 przez Miss, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Sob paź 29, 2011 21:00 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan sami w domu :(

Fajnie Was widzieć z powrotem :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob paź 29, 2011 21:21 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

No to już piszę jak zdrowie. Nie jest różowo, ale nie ma tragedii.
Nadal walczymy z gó*nem w Maniusiowych uszkach. Ostatnio zapuszczałam mu krople przez miesiąc codziennie, później zmieniliśmy krople i dalej gó*no wraca :( kupiłam wczoraj 2 butelki jeszcze innych kropel albo kropli i będę mu zapuszczać przez miesiąc. Przyzwyczaił się do zapuszczania i nawet się nie wierci :)

Stefan.
Stefan ma uczulenie na JAKIŚ składnik w niektórych karmach. I tyle. Zrobiliśmy badania. Okropne to było. Kot zestresowany maksymalnie, bo go obcy golą i szarpią za łapkę. Weterynarze oczywiście ucierpieli. Mi też się oberwało, ale wyniki nie wskazują na jakieś nieprawidłowości.
Drgawki ustały po zmianie karmy. Teraz zajada ToTW i jest wszytko dobrze, ale ... dołączyłam jakiś miesiąc temu puszki i dostał z kolei strasznych guzów na głowie, wygląda jakby ktoś go pobił :roll: Karmienie teraz to koszmar. Stefan dostaje jeść w łazience, Maniusia muszę karmić ręką żeby zjadł w miarę szybko i się nie babrał. Stefan obrażony :( W dodatku mam wrażenie, że go jeszcze bardziej upasłam. Do cholery ile ma jeść kot? One jedzą po 50g suchego rano i po 100g puszki Animonda Carny wieczorem. W dzień czasami sterroryzują tżeta i im sypnie. To faktycznie tak dużo ???
Ostatnio edytowano Nie paź 30, 2011 0:38 przez Miss, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Miss

Post » Sob paź 29, 2011 22:45 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Miss witaj ponownie :D

Moja Klara miała wyliczone przez weta 50g dziennie suchego w ramach odchudzania ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Sob paź 29, 2011 23:37 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

maueczarne pisze:Miss witaj ponownie :D

Moja Klara miała wyliczone przez weta 50g dziennie suchego w ramach odchudzania ;)

Witaj :)
50g suchego? Tylko? Żadnych konserw do tego? Jednorazowo czy dzielisz jej na kilka posiłków. Strasznie mało, Stefan chyba zacznie zjadać mnie w nocy z głodu. Ostatnio ważyłam ich do odrobaczania: Maniuś 4,5 kg czyli jak to kot, a dla Stefana musiałam kupić Advocate dla małych psów, bo waży 9,5 kg :?
Obrazek

Miss

Post » Nie paź 30, 2011 10:55 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Puszka od czasu do czasu też się zdarzy, bo na suchym non stop nie chcę jej trzymać. Wymiennie dostaje mięso, czasami jakaś puszka i suche z tych lepszych karm. Te 50g wyliczył mi wet, żeby schudła. Ale nic nie schudła :roll: Jednak przyzwyczaiła się do takich porcji i przynajmniej wagowo stoi w miejscu. Dobrze, bo duża jest :oops:

maueczarne

Post » Nie paź 30, 2011 12:47 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Moi tutejsi weci próbują mi wcisnąć Hill's dietetyczny, ale moim zdaniem, te karmy odchudzające to ściema. Chyba zamówię małą paczkę Orijena i sprawdzę, może tym razem się uda :) Generalnie mamy straszny problem z doborem karm, bo te które go nie uczulają są fe, a te po których ma te "ataki" i strupy to pychota :roll:
Z racji, że jest dużym chłopcem spróbuję z 60g dziennie w dwóch porcjach. Zobaczymy. Przede wszystkim zobaczymy czy ja i tżet będziemy konsekwentni w przestrzeganiu Stefanowej diety :?

Moje bandziory były na gigancie! Ale na szczęście są bardzo mądre i mimo iż mieszkamy przy trasie międzymiastowej, to wiedzieli jak się zachować, żeby nie stała im się krzywda :1luvu:
Z 2 miesiące temu mieliśmy gości - moją rodzinę. Ludzie z wyższym wykształceniem, ale jak to często bywa poglądy na temat zwierząt ciemnogrodzkie. Musieli wyjechać z samego rana kiedy my jeszcze spaliśmy i tak też zrobili. Obudziło mnie miaukolenie Mańka, ale nie w domu :!: 8O Wybiegłam w piżamie na ulicę, a Manio siedzi pod schodami i płacze :evil:
Łapię za telefon i:
- co do cholery zrobiliście z naszymi kotami ?!
- wypuściliśmy je na dwór, bo jak można kota całą noc w domu trzymać ...
Nie pieściłam się, poczęstowałam ich wiązanką godną żula z bramy, później jeszcze tż zadzwonił i im dołożył, więcej nie przyjadą. I dobrze!
Maniuś jest, Stefana nie ma, biegam w piżamie jak oszalała po tej ulicy i wołam Stefana. Oczyma wyobraźni już go widzę rozplaszczonego na poboczu. Jeszcze sąsiad rano jak jechał do pracy zostawił otwartą bramę. Wracam na nasze podwórko cała zabeczana, a tam Stefanek wychodzi z szopy zadowolony i biegnie do mnie z miną: - Ale przygoda! Ale lepiej już weź mnie do domu.
Dobrze, że tak często zabieramy ich na spacery, to przynajmniej nie wpadły w panikę i nigdzie nie pognały, ani też nie schowali się gdzieś głęboko. Nawet głuchy Maniuś wiedział, że lepiej przycupnąć i poczekać na ratunek.
Wychodzi na to, że 'gość w dom, problem w dom' :?
Obrazek

Miss

Post » Nie paź 30, 2011 16:49 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

To mieli przygody. Grunt, że dobrze się skończyło.

Ja Klarze dzielę to na dwie porcje. Jedna jak wychodzę z domu rano, a druga jak wracam po pracy/zajęciach. Ona sobie to sama dzieli w ciągu dnia. Dostaje Orijena, za którym może nie szaleje, ale który je i nie narzeka zbytnio. Dzięki temu nie rzuca się i nie zjada wszystkiego od razu.

Za odchudzanie :ok:

maueczarne

Post » Nie paź 30, 2011 19:47 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

hej Miss, tak sie ciesze, ze jestes znowu na forum :):)
ale koty miały przygode... moje by chyba pognaly i uciekly...
trzymam kciuki za jedzenie kociastych, a jesli chodzi o fotki u nas- w pierszym poscie sa numery stron gdzie sa foty :) wcale tak malo ich nie ma ;)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Wto lis 01, 2011 22:19 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

Myślałam, że udało mi się troszkę przechytrzyć Stefana :?
Nie dawno okazało się, że Maniuś jest zupofilem. Potrafi włożyć łapkę do talerza z gorącą zupę żeby sobie wygrzebać co tam mu się spodoba. Zaczęłam gotować mu specjalny "Maniusiowy rosołek" - resztki mięs (kurczak i wołowina), marchewka i makaron nitki. Chlipie jak szalony :mrgreen: Do tej pory był to dla Stefana szczyt obrzydlistwa. Korzystając z tej wiedzy zaczęłam dolewać rosołku do każdego Maniusiowego posiłku. Działało 2 dni, przed chwilą Stefan się skusił :?
Mimo, to i tak mu dobrze idzie, nie jęczy jakoś szczególnie. Póki co daję mu 60g dziennie w dwóch porcjach, za 2-3 tygodnie zredukuję do 50g :)
Obrazek

Miss

Post » Śro lis 02, 2011 18:19 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan rządzą w domu :)

One tak bez smyczki na spacerze? 8O
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

[poprzednia][następna]