To nie na moje nerwy

Nie ma rzygania, koty jedzą - mało bo mało, w końcu upały są, ale jedzą. To najważniejsze. I w kuwetach jakby całkiem porządnie się zrobiło. Tylko Małpeczka mi się nie podoba, jakaś smutna się zrobiła

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mziel52 pisze:Może Małpeczka jest uczulona na sulfonamidy, podobnie jak niektórzy ludzie.
http://www.scanvet.pl/products/product/product_id/89
Ja bym się wstrzymała z dalszym podawaniem do konsultacji z wetem. Sulfonamid można przerwać, to nie antybiotyk.
Jana pisze:(...) Ach, zapomniałabym o przygodzie z Małpeczką, która to po tym, jak zrobiłam jej zastrzyk (sul-tridin) zaczęła mi biegać po ścianach tocząc pianę z pyska, a potem wcisnęła się pod łóżko i dalej toczyła pianę. Przerażona zadzwoniłam do lecznicy, ale pani wet uświadomiła mnie, że tak może być i mam te zastrzyki robić. No to z duszą na ramieniu zrobiłam Rózikowi, ale on się tylko obraził, bez efektów specjalnych![]()
kassja pisze:Witam warszawskie koleżanki![]()
Jestem członkiem brygady łapiącej z białostockiego KOTKOWA. Przed chwilą wychodziłam z KINOTEKI i w krzaczkach zobaczyłam chudzieńką szarą kotkę z malutkim kociakiem. Nie widziałam, czy ma więcej kociąt. Dałam kotce trochę jedzonka (saszetkę). Czy jesteście w stanie pomóc kotce i jej dzieciom?
Jana pisze:kassja pisze:Witam warszawskie koleżanki![]()
Jestem członkiem brygady łapiącej z białostockiego KOTKOWA. Przed chwilą wychodziłam z KINOTEKI i w krzaczkach zobaczyłam chudzieńką szarą kotkę z malutkim kociakiem. Nie widziałam, czy ma więcej kociąt. Dałam kotce trochę jedzonka (saszetkę). Czy jesteście w stanie pomóc kotce i jej dzieciom?
kassja, lepiej założyć nowy temat z bardziej szczegółowymi informacjami.
Ja nie bardzo mam jak pomóc, o tymczasowaniu nie ma mowy, jedyne co mogę to załatwić tańszą sterylkę bez przetrzymania i pomóc w łapaniu. A jeżeli kotka ma kociaki, to trzeba najpierw zająć się nimi - gdzieś je umieścić
Kaprys2004 pisze:Świerczek???? O ile pamiętam (nie zaglądam do fot), że taki śliczny czarnuszek?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1419 gości