ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 03, 2009 20:41 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Ja juz niestety musiałam odpuscic takie frykasy :? Chłopaki dostaja Boscha suchego, ale mokre jest tylko jako przysmak i niestety jest to kietekat zwykle w saszetkach, albo whiskas. Nie stać mnie po prostu na lepsze, a gotowac nie mam czasu. :( Własnie zamówiłam sobie znowu 10 kilo Boscha, myslę, że jutro, może pojutrze przyjdzie. Jeszcze trochę mam ale wolę nie czekać aż zabraknie... Koty muszą byc zabezpieczone :D Żwiru też kupiłam niedawno 40 litrów, to mi na długo wystarczy. Tylko to żarcie idzie wilościach niewiarygodnych. Pimpek zżera więcej niż Pompon i Frędzel razem 8O Juz mu brzuch wisieć zaczyna normalnie 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto lis 03, 2009 20:43 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

słuchaj, może zamiast tych kitkatów kup im serca drobiowe, albo wątróbki i podawaj surowe. tylko wrzątkiem sparzone. to kosztuje grosze, a zdrowsze niż to badziewie.
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Wto lis 03, 2009 21:01 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Ale jak to? to tego nie trzeba gotować? 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto lis 03, 2009 21:24 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

można gotowac, ale moje wolą na surowo. więc kupuję te prodorby, sparzam wrzątkiem, kroję i serwuję do mich :D poza tym jak masz dostęp do marketów do kup serca wołowe, u nas w auchanie są takie na tackach. jak to kupuje jak tylko mam oakzję, potem w domu porcjuję i zamrażam. serio nie wychodzi drogo, a zdrowsze o wiele.
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Wto lis 03, 2009 21:24 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

pomponmama pisze:Ale jak to? to tego nie trzeba gotować? 8O

Nie trzeba.
A serduszka mają wartość odżywczą porównywalną do wołowiny. Dobre znaczy :D
Tylko, czy będą chciały jeść to już inna sprawa :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto lis 03, 2009 21:25 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

moje wolą taką surowiznę od kurzej piersi. może to zapach krwi budzi w nich drapieżniki? :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Wto lis 03, 2009 21:32 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Gotować? Natura nie wyposażyła kotów w podgrzewacze :D moje wtrząchaja surową wątróbkę drobiową i serduszka. Kizik dałby się zabić za żołądki kurczęce ale jemu faktycznie trzeba było gotować. On w ogóle biedniutki był.
Acha, wróciłam :wink:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto lis 03, 2009 21:39 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

zdjęcia :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Wto lis 03, 2009 22:02 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

babajaga pisze:

Gotować? Natura nie wyposażyła kotów w podgrzewacze :D moje wtrząchaja surową wątróbkę drobiową i serduszka. Kizik dałby się zabić za żołądki kurczęce ale jemu faktycznie trzeba było gotować. On w ogóle biedniutki był.
Acha, wróciłam :wink:
Babajago już jesteś!? :dance: W samą porę bo już mi winko prawie nie burka to co dalej zrobić? Mętne jest... :x
Acha i melduj jak było... :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lis 03, 2009 23:11 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Shiro wino jest metne ale się wyklaruje. Syfy opadna na dno z czasem. Póki co niech stoi. Spróbuj jaki ma smak i opisz dokładnie.
Wasze zdrowie cioteczki!
Obrazek

Trochę wezbrała woda i padało ostatniego dnia ale co tam :wink:
Obrazek

TŻ zrobił mi miliard zdjęc ale wszystkie w takim ciasnym kadrze, że wcale nie widać, że to Wenecja. Jeszcze zcarno-białe niektóre, skandal doprawdy.
Obrazek Obrazek

Jutro wkleję weneckie koty. Dziś tylko wenecki kuzyn Rudisia:
Obrazek
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Wto lis 03, 2009 23:20 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

babajaga pisze:Shiro wino jest metne ale się wyklaruje. Syfy opadna na dno z czasem. Póki co niech stoi. Spróbuj jaki ma smak i opisz dokładnie.
Wasze zdrowie cioteczki!
Obrazek

Trochę wezbrała woda i padało ostatniego dnia ale co tam :wink:
Obrazek

TŻ zrobił mi miliard zdjęc ale wszystkie w takim ciasnym kadrze, że wcale nie widać, że to Wenecja. Jeszcze zcarno-białe niektóre, skandal doprawdy.
Obrazek Obrazek

Jutro wkleję weneckie koty. Dziś tylko wenecki kuzyn Rudisia:
Obrazek
Fotki piękne aż budzą chęć, żeby też gdzieś ruszyć....
:roll: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lis 04, 2009 8:48 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Witaj Babajago ulubiona! :D :D :D
Zdjecia piekne i nie marudź, bo tż pokazał ciebie na nich taką jaką cie widzi i popatrz jaka jesteś w jego oczach piekna! :D Powinnaś być zadowolona. A te koty weneckie, to po jakiemu miauczą? :roll: Ciekawe, czy by sie z naszymi dogadały... :wink:
Jeśli chodzi o surowe mięcho, to Frędzel i Pimpek wołowinke surową lubią baaardzo. Fredzelek szczególnie- jak kroję wołowinkę, to aż mu sie oczy takie wielkie robią, granatowe... i jak on mnie wtedy kocha... :lol: i nawet mu sie przypomina, ze miauczeć umie 8O co prawda nieco rockowo - ochyple, ale jednak. Natomiast Pompon wołowiny surowej nie tknie - to jest kot cywilizowany i surowizne to sobie pańcia może sama żreć- jego gryzie w zęby. :twisted: On tylko saszetki z mokrego, a i to bez entuzjazmu - woli suche.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro lis 04, 2009 11:33 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

Łomatko! 8O Pimpek spadł z parapetu! Zasnął sobie i nagle jak nie gruchnie - omal zawału nie dostałam. Na szczęście nic mu się nie stało 8) Był tylko nieco zdziwiony tym niespodziewanym lotem. Ale przywalił zdrowo - mam nadzieję, że się nie okaze ze mu coś jest :? Tak jakoś niefajnie upadł, zupełnie nie wiem gdzie wtedy była osławiona kocia dracja. A mówią, że koty spadają na cztery łapy :roll: Bzdura! pimpek huknął na cztery litery! :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro lis 04, 2009 14:04 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

pomponmama pisze:pokazał ciebie na nich taką jaką cie widzi i popatrz jaka jesteś w jego oczach piekna! :D Powinnaś być zadowolona.

ZADOWOLONA?? Z tego co piszesz wynika, że normalnie jestem paskudna jak noc listopadowa i tylko w oczach tż'a wyglądam jako tako. 8O
Obrazek

babajaga

Post » Śro lis 04, 2009 14:41 Re: ZaFrędzlona Pompimlandia zaprasza cz.6

z tego co napisałam nic takiego nie wynika - jak zwykle twoja nadinterpretacja. :lol: Piekna jestes zawsze, ale na zdjęciach, które zrobił Robert widać, że to ty jestes centrum jego wszechświata. Co go obchodzi Wenecja w tle? Dla niego jestes piekniejsza niż Wenecja. :D Moim zdaniem jest to bardzo miłe. Twoim nie? Nie wierzę 8)
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

[poprzednia][następna]