Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2010 23:07 Re: Ptachu 2, los to :((( połamańce str 36. test mam dziękuję

Dziś miałyśmy ze Smolinosią wyprawę życia ;), pojechałyśmy tramwajami do naszej doc, Smolinosia podróżowała grzecznie w kontenerze. Smolinosia dziś rano była słabiutka, zapadnięta w sobie i już dziesięć minut po napiciu się zwymiotowała, kupy nie było.
Nasza doc, obejrzała mała, zbadała i wykluczyła na bank panleukopenię, ufff, ale nie jest dobrze :( , walczymy o malutką, właśnie kończy się kroplówka.
Smolinosia trochę się ożywiła i ciekawie patrzy na resztę kotów biegających jak szalone, głupawka je dopadłai, nawet Misiek "biega" z myszką :roll: .
Kciuków teraz bardzo potrzebujemy.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw maja 27, 2010 5:20 Re: Ptachu 2, los to :((( połamańce str 36. test mam dziękuję

:ok:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw maja 27, 2010 8:24 Re: Ptachu 2, los to :((( połamańce str 36. test mam dziękuję

kciuki za Ślicznotę i całą resztę są! :ok: :ok: :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw maja 27, 2010 19:57 Re: Ptachu 2, los to :((( połamańce str 36. test mam dziękuję

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrowie czworołapych i dwunogich
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw maja 27, 2010 21:42 Re: Ptachu 2, los to :((( połamańce str 36. test mam dziękuję

za zdrowie :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt maja 28, 2010 18:49 Re: Ptachu 2, los to :((( połamańce str 36. test mam dziękuję

Smolinosia dziś była otwierana, jest bardzo słaba :(
Kaftanik posterylkowy - coś, co miało zapewnić bezpieczeństwo kotu stało się dla niej śmiertelnym zagrożeniem. Kciuki małej bardzo potrzebne, jest słabiutka.
Proszę uważajcie na nie, troczki kaftanika nie były zabezpieczone i się ‘siepią’ mała próbując rozwiązać troczki połknęła nitkę, która się wypruła z troczka, nitka utknęła jej w jelicie.
Nawet do głowy mi nie przyszło, że coś, co ma zabezpieczyć kota zrobi mu tyle krzywdy.
Pierwszego dnia po wyjęciu gwoździ mała rozwiązała sobie troki, jak wróciłam z pracy zawiązałam je, urywając wystające nitki, mała znów je rozwiązała, więc założyłam jej kołnierz, jak się okazuje, te kilka godzin gdy mnie nie było a mała pracowała nad rozwiązaniem troków wystarczyło aby skończyło się to niemal tragicznie.
Nasz doc powiedziała, że ktoś musiał czuwać nad małą, bo to, że doc trafiła na tą nitkę w jelicie to niemal cud, była wplątana równo w kał. Mam nadzieję, że ten ktoś dalej czuwa nad małą i maleńka i jej jelita dadzą radę
W poniedziałek będę dzwonić do producenta, zamierzam zażądać wycofania tych kaftanów ze sprzedaży i poprawienia ich, nie wiadomo ile mogło być innych takich przypadków ile kotów mogło umrzeć z powodu połknięcia nitki w krótkim czasie po zabiegu, choć obawiam się, że niewiele uda mi się załatwić.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pt maja 28, 2010 20:45 Re: Ptachu 2, los to :(( połamańce str 36 uważajcie na kaftaniki

Kciuki za Smolinoskę :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pt maja 28, 2010 20:53 Re: Ptachu 2, los to :(( połamańce str 36 uważajcie na kaftaniki

:strach:

Masz rację z tymi kaftanikami - też nie raz obcinałam nitki :evil:

Mnóstwo dobrych mysli dla Smolinosi wysyłam :ok:
Niech już wreszcie zdrowa będzie maleńka ... tyle przeszła ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt maja 28, 2010 21:03 Re: Ptachu 2, los to :(( połamańce str 36 uważajcie na kaftaniki

Biedna Smolinosia :(.
Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob maja 29, 2010 9:18 Re: Ptachu 2, ['] ............................

Nie ma już maleńkiej z nami :cry: .
Jeśli gdzieś jest kocie niebo i ty tam jesteś, proszę maleńka wybacz mi.
Ona nie miała jeszcze roku, nic dobrego ją nie spotkało w życiu, urodziła się na ulicy, zwykła biało-czarna krówka, potrącił ją samochód, miała odmę i obie łapki połamane, to ból jest potworny, trafiła do schroniska z niego do mnie, pękła jej tęczówka uszkodzonego w wypadku oka, bardo ją bolało, ratowaliśmy oczko, mała była bardzo dzielna, udało się. Przez półtora miesiąca musiała mieszkać w klatce, aby druty się nie wysunęły, miała dłużej ale wypuściłam ją wcześniej, aby mogła biegać z innymi kotami, bo bardzo się do nich garnęła.
Obiecałam jej, że teraz już będzie szczęśliwa i znajdę jej najlepszy na świecie dom, zawiodłam ją.
Wraz z jej odejściem coś się zakończyło, niestety nie będę już mogła pomagać innym, nie powinny do mnie trafić.

iwcia

Post » Sob maja 29, 2010 10:11 Re: Ptachu 2, ['] ............................

iwcia pisze:Nie ma już maleńkiej z nami :cry: .
Jeśli gdzieś jest kocie niebo i ty tam jesteś, proszę maleńka wybacz mi.
Ona nie miała jeszcze roku, nic dobrego ją nie spotkało w życiu, urodziła się na ulicy, zwykła biało-czarna krówka, potrącił ją samochód, miała odmę i obie łapki połamane, to ból jest potworny, trafiła do schroniska z niego do mnie, pękła jej tęczówka uszkodzonego w wypadku oka, bardo ją bolało, ratowaliśmy oczko, mała była bardzo dzielna, udało się. Przez półtora miesiąca musiała mieszkać w klatce, aby druty się nie wysunęły, miała dłużej ale wypuściłam ją wcześniej, aby mogła biegać z innymi kotami, bo bardzo się do nich garnęła.
Obiecałam jej, że teraz już będzie szczęśliwa i znajdę jej najlepszy na świecie dom, zawiodłam ją.
Wraz z jej odejściem coś się zakończyło, niestety nie będę już mogła pomagać innym, nie powinny do mnie trafić.

Iwciu, przytulam Cię mocno, mocno... i płaczę razem z Tobą...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob maja 29, 2010 10:35 Re: Ptachu 2, ['] ............................

Widziałam Smolinosię w lecznicy. To była kicia z tych najmilszych, najgrzeczniejszych, najsłodszych pod słońcem. Jest mi ogromnie przykro, że jej się nie udało :cry:

Iwonko, bardzo Ci współczuję, dałaś jej tyle serca i troski.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob maja 29, 2010 10:38 Re: Ptachu 2, ['] ............................

Iwciu, strasznie mi przykro.

Nie osądzaj siebie tak surowo. Twoja troska i starania to było najlepsze, co mogło spotkać Malutką.
Przytulam bardzo mocno.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob maja 29, 2010 12:27 Re: Ptachu 2, ['] ............................

:(
[']
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob maja 29, 2010 12:34 Re: Ptachu 2, ['] ............................

Smolinosiu [']

Tyle przeszła, zabiła ją nitka od kaftanika. I tu jest chyba wyższość sterylek cięciem bocznym, kaftanik nie jest wtedy potrzebny, a wiadomo, że większość kotów źle znosi ubieranie w kaftaniki.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]