Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 02, 2010 20:09 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

Dotarłam na chwilę do kompa... następny raz pewnie będzie dopiero w weekend...
Po pracy ledwo żyję - żadna praca nie hańbi, każda męczy...

Generalnie w pracy ok, a nawet bardzo ok - miła atmosfera, w sumie ciekawa praca, nowe wyzwania, i powiedzmy niezła kasa ;-)

Parę dni temu stałam się też posiadaczką nowego telefonu - stary od jakiegoś czasu stopniowo odmawiał posłuszeństwa, pewnie kilkaset upadków, utopienie w herbacie i kilka lat bardzo intensywnego użytkowania dały o sobie znać...
i aktualnie jestem posiadaczką samsunga corby :P
Maxymalnie gadżetowski telefon z mnóstwem bajerów... ale jest stosunkowo mały, mieści się w kieszeni, jest dotykowy, ma czytnik microsd i kilka innych podstawowych dla mnie funkcji ;-)

I robi całkiem niezłe zdjęcia jak na telefon ;)
Jak zrobię w końcu kilka fotek (przy normalnym świetle....), to wrzucę ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto mar 02, 2010 20:23 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

charm pisze:Maxymalnie gadżetowski telefon z mnóstwem bajerów... ale jest stosunkowo mały, mieści się w kieszeni, jest dotykowy, ma czytnik microsd i kilka innych podstawowych dla mnie funkcji ;-)

Jaki kolor? ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Wto mar 02, 2010 21:26 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

Corby są śliczne :D Koniecznie wstaw tu fotki z niego. Ja mam samsunga ale za chiny ludowe nie da się z niego zrzucić zdjęć do kompa :?
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Nie mar 07, 2010 16:07 Re: Notatki

Ja tylko na chwilę ;-( nie mam netu...
a z telefonu się średnio pisze...
u kociastych ok, w pracy też, choć nadal nie przywykłam do wstawania przed 6... ale jest ok :-)

jak odzyskam net to wrzucę fotki ;-)

charm

Post » Nie mar 07, 2010 16:11 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

Uff ,bo się już zastanawiałam czemu Cię nie ma tak długo :)

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Nie mar 07, 2010 16:35 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

Charm się pojawia i znika :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Nie mar 07, 2010 18:13 Re: Notatki

babajaga pisze:Charm się pojawia i znika :mrgreen:

No niestety na telefonie się średnio pisze... choć fakt, że na samsungu corby przegladarka jest wygodniejsza, ale i tak pisanie postow na telefonie..

po swietach mam nadzieje na upc, bo ten dostawca doprowadza mnie delikatnie mowiac do furii...
ciesze sie, ze ktos tu na mnie czeka, ze kogos interesuja dwa busasy i pingwin i ich duza.. dziekuje... :*

charm

Post » Nie mar 07, 2010 18:19 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

Wścibskie ciotki są to i zaglądają :ryk:
Obrazek

babajaga

Post » Nie mar 07, 2010 18:20 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

babajaga pisze:Wścibskie ciotki są to i zaglądają :ryk:

Właśnie ;)

estre

Post » Nie mar 07, 2010 18:22 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

A, że tak wrednie się wetnę, może byś zaglądnęła na bazarek dla Katowickich Niekochanych, link w moim podpisie :oops:
Obrazek

babajaga

Post » Nie mar 07, 2010 20:49 Re: Notatki

charm pisze: ciesze sie, ze ktos tu na mnie czeka, ze kogos interesuja dwa busasy i pingwin i ich duza.. dziekuje... :*
Czekają czekają 8) Nawet jak nie piszą 8)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon mar 08, 2010 7:44 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

Dzień dobry!
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
Czesio i Prezesek
Obrazek

estre

Post » Pon mar 08, 2010 14:29 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

Byśmy zawsze były górą
I jeździły dobrą furą
Byśmy miały kasy w bród
Przekroczyły sławy próg
By faceci przy nas mdleli
Nosić nas na rękach chcieli
By nam dali coś w prezencie,
gdy dzień 8 marca będzie!!

Obrazek
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob mar 13, 2010 13:43 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

W końcu dotarłam do kompa....

Tydzień temu coś koło piątku (nie wiem dokładnie, w tygodniu nie miałam kiedy spawdzić....) przestał działać mi net - zaczął działać dopiero w środę...

Telefon całkiem nieźle - zdjęcia robi ładne, wrzucę dzisiaj fotki właśnie telefonem zrobione ;)
W pracy bardzo dobrze - czasu mało, ale atmosfera miła, zajęcie ciekawe, i wypłata przyszła, więc jest ok :D

W ramach pozbywania się wypłaty - kupiłam tv...
Mina mamy, jak pojechałam do sklepu, i wróciłam z 32 calowym tv bezcenna :P
(poprzednio miałyśmy 32 calowy lg z dyskiem twardym, ale dysk twardy w tv się nie sprawdza - po kilku miesiącach trafił do serwisu, po paru miesiącach przepychanek odzyskałyśmy kasę.. która oczywiście już dawno się rozeszła.... :roll: - ten jest bez dysku itp, ale za to z funkją oszczędzania energii... jak przyszło rozliczenie za prąd, to aż usiadłam.... :roll: może funkcja oszczędności energii pomoże przed następnym... )

Zastanawiam się nad zmianą środka transportu dojazdu do pracy - jak na razie jeżdżę autem, pominę fakt, że wydawana na paliwo suma bardzo boli, ale po 8h przy kompie chętnie bym się zrelaksowała, przymknęła oczy, włożyła do uszu słuchawki i się zrelaksowała, a za kierownicą nie ma takiej możliwości....
Autobus itp nie wchodzi w grę - jechałabym ok 1,5h w jedną stronę... poza tym musiałabym mieć dwa miesięczne, i finansowo byłabym stratna (dojeżdżając autobusem nie mogłabym udzielać korepetycji)
Ale może przesiądę się na pociąg - bezpośredniego oczywiście nie ma, ale z jedną przesiadką w Katowicach (na przesiadkę ok 15minut), z domu wychodziłabym ok 10 minut później niż teraz (bo teraz jadę jeszcze z mamą do pracy, żeby zdążyła na 7, a potem wchodzę na chwilę do babci na herbatę), natomiast jeśli chodzi o powrotny, to byłabym w domu jakieś 15 minut później niż teraz...
Plusem pociągu jest możliwość zrelaksowania się, poczytania, itp i strona finansowa... minusem brak niezależności - jak się spóźnię na pociąg, albo nie pojedzie.....
Pomyślę jak się zrobi cieplej ;)

charm

Post » Sob mar 13, 2010 13:49 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

A już myślałam, że myślisz o skuterze, bo ja właśnie nad tym się zastanawiam...
Niedługo będzie cieplutko, a taki skuter to pali prawie nic ;)

estre

[poprzednia][następna]