Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 15, 2009 7:29

Małgosiu-u mnie pomógł dopiero feliway-ale u Ciebie-jak pisałas go nie ma!
Klara strasznie gryzła Antosię,a teraz jest w miare spokojnie!Popytaj o syntetyczne hormony policzkowe-może u Was ten preparat jest tylko inaczej się nazywa?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie mar 15, 2009 9:13

Witajcie! :)
Co słychać? Jak dzisiaj mały bandyta? Czy Królowa Mila dała kolejną lekcję dobrego wychowania? :)

Pozdrawiamy niedzielnie!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie mar 15, 2009 11:51

Ten problem rozwiązał się sam, jak Peperonia-Szura przestała rujkować. Ale mam w domu 14 letnią koteczkę kastratkę którą na oboekt seksualnych zapędów (ale mam zboczone koty) wybrał sobie z Mimi kocur kryjący. Chodził za nią jak cień, Wyśpiewywał pieśni miłosne, co bardzo ją irytowało i co jakiś czas sprawiała mu bącki. Fuczała przy tym i syczała co odstraszalo Mimiego na kilka minut. Bardzo mi było jej żal i kupiłam krople Feliwey w aerozolu. Popsikałam kocyki i legowiska. Pomogło. Mimiemu co prawda nie przeszły chucie ale skierował je w odpowiednim kierunku. śpiewa teraz pod drzwiami, a z drugiej strony drzwi drze pyszczek Annuszka ( no, zwariowane lotnisko). Psikacz pomógł też na ostatniej wystawie w Opolu gdzie Szura po ocenie chciała wybrać wolność, a w klatce pobiła swoją córkę Biełke. Obie bardzo się wyciszyły i przy dalszych ocenach nie było już problemów.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie mar 15, 2009 12:27

mam w kontakcie takiego kanadyjskiego feliwaya czyli waleriane ale juz chyba za dlugo tam siedzi bo od 8 stycznia. Na opakowaniu jest napisane ze starcza na 6 tygodni, ale w sloiczku jeszcze jest z jedna czwarta wiec nie ruszalam. Jednak prawie przez dwa miesiace byl spokoj i koty sie lubily. Dzisiaj wymienie wklad i zobaczymy. Oryginalny feliway tutaj jakos trudno dostepny podobno mozna go kupic u weta sprawdze to jak pojdziemy na szczepienia. Mozna go tez kupic w USA jak nowa waleriana nie pomoze bo mam tez zamowiona druga wtyczke powinnam miec ja jutro to zamowie feliwaya przez internet w Stanach.

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Nie mar 15, 2009 12:31

Kocie feromony policzkowe-to tzw hormony szcześcia-pozwalają kotom sie wyluzować-te agresywne uspokajaja sie,a te zbyt lekliwe nabieraja pewności siebie-moje koty po walerianie sa pobudzone-czasem nawet gryza sie-wiec to zupełnie inne działanie!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie mar 15, 2009 13:15

kropkaXL pisze:Kocie feromony policzkowe-to tzw hormony szcześcia-pozwalają kotom sie wyluzować-te agresywne uspokajaja sie,a te zbyt lekliwe nabieraja pewności siebie-moje koty po walerianie sa pobudzone-czasem nawet gryza sie-wiec to zupełnie inne działanie!

tu jest waleriana z dziurawcem i jeszcze czyms (opisywalam to na str2 watku), na opakowaniu pisza ze to wlasnie na takie zachowania jak opisujesz i przez dwa miesiace byl spokoj, nawet pierwsze dni Milki u nas przeciez byly OK. Wlasnie zmieniam wklad na nowy i zobaczymy. Bazyli przed chwila dostal lomot i to jaki 8O :twisted: czy ja w jeden choc weekend wypije spokojnie poranna kawcie z mleczkiem :twisted:

muac

Post » Nie mar 15, 2009 16:32

Z jakiejś wystawy przywiozłam mysz nasączoną walerianą. Całe moje stado wpadlo w jakiś dziwny stan. Niby łasiły się do myszy, ale były agresywne, a i mnie się dostało, jak chcialam ją zabrać!!! Zacowywały się tak jak pisala kropelkaXL.

Ale może u was jest jakaś kompozycja zapachow , a nie samo waleriana
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie mar 15, 2009 16:59

wiesz on wyraznie ja odgania ode mnie i z pokoju gdzie najczesciej urzeduje, choc w sypialni juz tego nie robi nawet jak leze w lozku a Milka ze mna wtedy tylko czasami krotko obserwuje ale z progu. wyglada to jakby sobie koty terytoria w mieszkaniu wyznaczyly a raczej Bazyli chcial wyznaczyc bo Milka tego nie respektuje i jak ma ochote to chodzi po calym mieszkaniu.

muac

Post » Nie mar 15, 2009 17:10

muac pisze: Bazyli przed chwila dostal lomot i to jaki 8O :twisted: czy ja w jeden choc weekend wypije spokojnie poranna kawcie z mleczkiem :twisted:

A to za co Bazyli dostał łomot?

U mnie tak Niunia wygania koty które są koło mnie akurat, ale tylko w kuchni. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie mar 15, 2009 17:40

A dostal Kasiu jak zwykle za „niewinnosc” :D

Dzien zapowiadal sie w miare spokojnie, co prawda Bazyli wloczyl sie z kata w kat i brzeczal jak ranny komar ale awantur nie prowokowal. Jak sie okazalo do czasu. Wyspalam sie a ze jak sie juz obudze to tez sie nie zrywam i nie gonie do kocich misek tylko musze sie jeszcze troche poprzeciagac i powylegiwac to po raz pierwszy rano Milka przyszla do mnie na kanape. Ostatnio jakos tak mam ze jak zasypiam to koldre mam polozona prawidlowo a jak sie budze to jest w poprzek i stopy mi wystaja. Milka wskoczyla i usiadla kolo moich stop poprzygladala sie 8O i zaczela je pacac lapka ale tak delikatnie ze gdybym spala to nic bym nie poczula. Szybkie pac pac pac jak musniecie motyla :D chwila przerwy i znowu. No taka lagodna perswazja to mozna ze mna wszystko wynegocjowac wiec wstalam i poszlismy na sniadanko.

Wyciagnelam dzisiaj z kociej szuflady piorkowo-futerkowa myszke, Milka pokochala ja natychmiast miloscia absolutna, Bazylemu nawet powachac nie dala.

Obrazek

Pobawila sie a potem zalegla na dywaniku no i sie zaczely Bazylowe podchody

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Milka sie nastroszyla co Bazylego przyhamowalo

Obrazek

i swoim zwyczajem schodzac mu z drogi zmienila dywanik, ale galgan polazl za nia brzeczac jak komar

Obrazek

Lazil w kolko i lazil cos burczac pod nosem, potem przysiadl ale burczec nie przestal

Obrazek

Chyba w koncu powiedzial o jedno slowo za duzo bo atmosfera nagle zgestniala i to bardzo

Obrazek

Milka zrobila cos co spowodowalo ze mi szczeka na kolana opadla, bo sprobujcie lezac na boku wystrzelic jak torpeda do przodu i znokautowac faceta dwoma piesciami ciosem w brzuch

Obrazek

Zapomnialam z wrazenia ze mam aparat w rece zreszta bylo to tak blyskawiczne, w jednej sekundzie kitka lezala na boku a w drugiej Bazyli prawie zostal rozplaszczony na drzwiach sila uderzenia.

Pozbieral sie w blyskawicznym tempie i wlazl w kuchni pod krzeslo siedzial tam chyba z pol godziny, nawet na jedzonko nie reagowal

Obrazek

A Milcia wcale nie schowala sie do sypialni tylko spokojnie pomaszerowala na zielona kanape czym moim zdaniem dobila Bazylego na amen.

Obrazek

Obrazek

A Bazyli? Wylazl wreszcie spod krzesla i przemknal na fotel ale az boje sie na niego patrzec chyba sie dzisiaj na noc z Milka zabarykadujemy w sypialni.

Obrazek

Obrazek

Nie wiem jak sie przelicza wiek kota na czlowieka ale jak tak na Bazylego patrze to mam w domu albo nastolatka albo kryzys wieku sredniego :evil:

muac

Post » Nie mar 15, 2009 17:53

muac pisze:Milka sie nastroszyla co Bazylego przyhamowalo
Obrazek
Milka zrobila cos co spowodowalo ze mi szczeka na kolana opadla, bo sprobujcie lezac na boku wystrzelic jak torpeda do przodu i znokautowac faceta dwoma piesciami ciosem w brzuch
Obrazek
Zapomnialam z wrazenia ze mam aparat w rece zreszta bylo to tak blyskawiczne, w jednej sekundzie kitka lezala na boku a w drugiej Bazyli prawie zostal rozplaszczony na drzwiach sila uderzenia.
Pozbieral sie w blyskawicznym tempie i wlazl w kuchni pod krzeslo siedzial tam chyba z pol godziny, nawet na jedzonko nie reagowal
Obrazek

Milka górą!!! :D :D :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie mar 15, 2009 17:57

Kurcze, patrząc na te zdjęcia nie mogę oprzeć się wrażeniu, że on ją adoruje, a ona ma to w nosie!!!!

Tak samo zaczynaja się zaloty kotow zdolnych do rozrodu!! Najpierw on krąży wokol niej, a ona udaje, że niedostępna i za żadne skarby nie pojdzie z nim na randkę :) Jeśli amant podejdzie za blisko dostaje kilka szybkich ciosow, odchodzi , ale dziewczę jest tak nadobne, że facet nie odpuszcza i wraca za czas jakiś!!! Mimo lania !!

Wygląda to tak, że ona wie, że jest adorowana i dużo jej wolno!!
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie mar 15, 2009 18:40

Jakbym Pysię i Pumka widziała :D
Ale z Mili bojowa dziewczyna :ok:
Na tym ostatnim zdjęciu Bazylek wygląda na takiego smutnego :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie mar 15, 2009 19:11

z Milki bojowa dziewczyna, ja chce do niej na przeszkolenie :D
a Bazylego to chyba trzeba bedzie troche popocieszac, faktycznie mine ma bardzo nietega
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie mar 15, 2009 19:20

Killatha na Boze Narodzenie jade do Polski moze Milke zabiore to cie przeszkoli :D albo zapraszam do nas przeszkoli cie wtedy w akcji i z zywym pozorantem :D Bazyli doprowadza mnie do skurczow przepony...........ze smiechu :ryk: tymi swoimi minami :ryk: caly dzien dzisiaj mam jakas glupawke jak patrze na jego miny :ryk: no i jak tu pocieszac w takim stanie :D

muac

[poprzednia][następna]