Pusskoty 4: Maciuś odszedł za TM [*]. Przegraliśmy.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 23, 2008 14:22

to dobrze, bo na razie się do mnie nie odezwali, a ja nie miałam kiedy zadzwonić do nich.

zapomniałam dodać, że małabura też podłapała katar i psika jak szalona (a szczepiona jest czwórką).

puss i jej koty życzą wszystkim forumowiczom, tym bliższym i dalszym, ale wszystkim po równo - bo przecież kociarze są jak rodzina ;) - wesołych świąt Bożego Narodzenia! i z okazji świąt proszę wszystkich, których w jakikolwiek sposób skrzywdziłam, niesłusznymi oskarżeniami czy podejrzeniami, albo czymkolwiek innym, o wybaczenie.

i oczywiście życzę Wam, żebyście usłyszeli sami miłe słowa od swoich zwierzaków, jeśli zdecydują się otworzyć do Was paszcze w wigilię ;)

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto gru 23, 2008 16:20

puss pisze:Hermes pójdzie prawdopodobnie tutaj http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=38 ... t=#3859870 (jeśli domek się do mnie odezwie :roll: ). Karotka im napisała, że on ma 6 miesięcy, mimo że on ma 7, więc może nie chcą takiego "starego" kota :oops:

Kasia przyznam, nie bardzo roumiem :roll:
Napisałam Ci wczoraj na gg, ze podałam wiek Hermesa na "około pół roku" a nie jak piszesz sześć miesięcy. Uznałam ze 7 miesięcy mieści sie w okresleniu "około pół roku"
Napisałam tez ze sa zdecydowani i nawet pozostawią mu imie Hermes. Mialas do nich tylko zadzwonic i ustalić szczegóły przekazania Hermesa. Do Ciebie nie zadzwonili, bo nie podalam im Twojego numeru. Prosiłam zebyś Ty do nich zadzwoniła.
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Wto gru 23, 2008 16:59

Puss - spokojnych radosnych Świąt!
Więcej czasu dla siebie= zdrowych kotów Ci życzę.
Pozdrawiam z Lolkiem, którego albo posiekam na sałatkę, albo upiekę w roladzie makowej lub ugotuję (niechcąco)bo z kuchni nie da się wyrzucić.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Wto gru 23, 2008 17:55

Karotka pisze:
puss pisze:Hermes pójdzie prawdopodobnie tutaj http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=38 ... t=#3859870 (jeśli domek się do mnie odezwie :roll: ). Karotka im napisała, że on ma 6 miesięcy, mimo że on ma 7, więc może nie chcą takiego "starego" kota :oops:

Kasia przyznam, nie bardzo roumiem :roll:
Napisałam Ci wczoraj na gg, ze podałam wiek Hermesa na "około pół roku" a nie jak piszesz sześć miesięcy. Uznałam ze 7 miesięcy mieści sie w okresleniu "około pół roku"
Napisałam tez ze sa zdecydowani i nawet pozostawią mu imie Hermes. Mialas do nich tylko zadzwonic i ustalić szczegóły przekazania Hermesa. Do Ciebie nie zadzwonili, bo nie podalam im Twojego numeru. Prosiłam zebyś Ty do nich zadzwoniła.

nerwowa jestem ostatnio :? sorry, jeśli to dziwnie zabrzmiało.

puss

Post » Wto gru 23, 2008 18:31

puss to chyba wszyscy jakos bardziej nerwowi ostatnio :(

super czyta sie wiadomosci z nowych domków :lol:
chyba kotuchy dobrze trafiają :lol:

Wesołych Świąt Kasiu - Tobie i ogoniastym :wink:

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Wto gru 23, 2008 20:51

Zdrowych, spokojnych świąt - dla Ciebie puss i kociastych :aniolek: :s2:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto gru 23, 2008 20:53

dziękujemy :D

udało mi się skontaktować z domkiem dla Hermesa i będziemy omawiać przekazanie kocia w najbliższy weekend :ok:

puss

Post » Wto gru 23, 2008 21:16

Kciuki za dobry dom. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto gru 23, 2008 22:51

Kciuki, za domek :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro gru 24, 2008 10:06

Dla Ciebie i dla Ogonków, zdrowych i spokojnych, ciepłych i magicznych Świąt Bożego Narodzenia, ode mnie i od moich kociastych :)

kochajaca_kociska

Od: Śro paź 29, 2008 16:31

Post » Śro gru 24, 2008 13:28

Życzę pogody, spokoju i dużo zdrowia na Święta. Spełnienia marzeń, a naszym podopiecznym - poprawy losu zwierząt, wszystkich zwierząt.

Obrazek
Marcelibu

Post » Czw sty 01, 2009 20:07

Witam serdecznie wszystkich w nowym roku i przy okazji gratuluję, że Konstancin wygrał w Krakvecie :ok:

u mnie niestety nie jest najlepiej: Oczko jest bardzo chory, zakatarzony, cały nos ma zawalony, oczy też mu trochę ropieją, a na dodatek nie je karmy z lekarstwem, Scanomune i witaminą C. dzisiaj go złapałam (dopadłam go w wannie i przydusiłam ręcznikami) i wytarłam gluty z nosa. niestety niewiele to dało. martwię się o niego, bo mu nie można podawać za bardzo leków. Majka ma coś z drugim okiem (jest takie brzydkie i dziwnie duże i też je mruży). pójdę z nią do Sylwii w poniedziałek. Matylda całkiem okej, Puder i Elmo też. dziwię się, że mi koty tak chorują, bo są szczepione, ale z drugiej strony w moim mieszkaniu jest zimno ostatnio :( mieszkam w kamienicy, gdzie są stare okna, które nie są do końca szczelne, i drzwi tak samo. uszczelniłam już drzwi, ale nie wiem ile to dało. jak tylko będę miała okazję to kupię też kit do okien, bo będą wymieniane dopiero na wiosnę. do tego TŻ ma nogę w gipsie (złamany palec w stopie), więc większość czasu spędzam u niego, a z kociskami parę godzin dziennie :(

smutno jakoś :(

puss

Post » Czw sty 01, 2009 20:37

nie zrobiłam podsumowanie 2008 roku...

przede wszystkim odeszła moja Domisia... :( [*]

tymczasować zaczęłam znowu w maju albo czerwcu, gdy wzięłam do siebie Króliczkę. w międzyczasie doszedł Oczko, ale on został jako dzikun.
od lipca znalazłam domy dla kotków takich jak:

Kaziu
Lila
Goldi
Króliczka
Kacper
Zuzia
Filip
Śpioch
Nosek
Ira
Kosma
Czajka
Muu
Kari
Hermes
Anula
Zuza
Gucio
Żabka
Ciastek
Mefisto
Tara

nie pamiętam, czy było ich więcej. pewnie tak... to nie jest dużo, ale zrobiłam co mogłam.
od 2009 przestaję być domem tymczasowym. jest to dla mnie bardzo ciężkie, ale muszę wybrać pomiędzy dwiema równie ważnymi dla mnie sprawami. póki co podjęłam taką decyzję, chociaż jeszcze się mocno waham. na pewno nie przestanę pomagać ogłoszeniami i finansowo, ale niestety nie będę mogła brać kotów do siebie. przepraszam za to wszystkie futerka, które przez to zawiodę...

puss

Post » Czw sty 01, 2009 21:04

Kasiu, podsumowanie 2008 jest imponujące. Gratulacje!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw sty 01, 2009 21:58

Kasiu, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

[poprzednia][następna]