Klunia,Tosia,Melka-jak śpi Klunia? s.97. ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 17, 2007 8:51

Nic nie robiłam :oops: Leży odłogiem od 3 m-cy ze względu na brak czasu. Ale przymierzam się - przybędą zdjęcia i inne takie :wink: Co do Fifi to była ładna, ale przez te kłopoty skórne wygląda tak http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60607&highlight= , co sprawia, że jest jeszcze bardziej rozczulająca :D

Wracając do dzbana :lol: Jak tam się napcha ziemi (duuuużo ziemi) to jest szansa, że tego nie przeważą. Ale wiesz, jak będzie wyglądała Twoja podłoga, prawda? Ziemia, ziemia, peeeeeełno ziemi wszędzie :lol:.
Ten dzban staje się gwiazdą. Mogę prosić zdjęcie? Z autografiem? Odłamkiem Jego Chropowatej Ceglastości ?
Obrazek

naya

Od: Pon lis 07, 2005 10:36

Post » Wto lip 17, 2007 8:56

naya pisze:Wracając do dzbana :lol: Jak tam się napcha ziemi (duuuużo ziemi) to jest szansa, że tego nie przeważą. Ale wiesz, jak będzie wyglądała Twoja podłoga, prawda? Ziemia, ziemia, peeeeeełno ziemi wszędzie :lol:.

Koty pomysla, ze to taka dziwna kuweta.
Niewygodna, ale zawsze... :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto lip 17, 2007 9:03

Właśnie. A wiesz, jak one zaczną to zakopywać... Albo tym mokrymi z ziemi (i sama wiesz czego jeszcze) łapkami chodzić po całym mieszkaniu... :roll:
Obrazek

naya

Od: Pon lis 07, 2005 10:36

Post » Wto lip 17, 2007 9:17

...wowczas EwKo:

a) rozbije wazon,
b) ofiaruje zaprzyjaznionym kociarzom,
c) wystawi go na Kocim Bazarku,
d) ?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto lip 17, 2007 9:23

Dorota pisze:
EwKo pisze:Czekam na dostawę suszonych badyli - napcham ziemi i niech potem która ruszy, to na wycieraczkę przerobię!

A samej pozbierac i posuszyc piekne okazy to nie laska?
- nie :P , bo to takie badyle, które się nie sypią, nie pylą i w ogóle. Po prostu sobie stoją i ładnie wyglądają :lol: Dawno temu nazbierałam duuuużo naszych pięknych polskich traw, naręcza nawloci i wrotycza (mam słabość do żółtych kwiatów ;) ), suszyło się toto na balkonie, potem pięknie wyglądało w wazonie, a później, cóż - życia dokonało na balkonie właśnie, bo z pokoju wychodziłam zapłakana, zasmarkana i w ogóle :twisted: Zresztą już oczami wyobraźni widzę ten "puch" mietlic, wiechlin, kostrzew i innych takich rozniesiony po mieszkaniu :twisted:

zaraz odpiszę dalej, bo widzę na podglądzie, że dzban powinien ochronę wynająć :twisted:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto lip 17, 2007 9:26

czarna.wdowa pisze:oj nie daję temu dzbanowi długiego życia, nie daję :(
moje buraki usiłowały w niedzielę potłuc gliniane donice :twisted: na razie wyrok został zawieszony bo donice są na wakacjach w zamkniętym pokoju ale tylko patrzeć jak któryś partyzant się tam prześlizgnie i dostanie je w swoje łapki :evil: :evil:
- a może by tak poudawać, że wcale nam nie zależy ani na donicach, ani na dzbanie? Może wtedy różowy i jego bura koleżanka odpuszczą? ;)
W razie czego można się przerzucić na uprawę ;) paproci: lubią przewiewne dno, wiec się skorupkami doniczki wysypie :lol:

Ja.... guzik... paprocie mi moje zołzy obrobią doszczętnie :? Nie mam więcej wolnych miejsc na szafach :lol:

EwKo

Post » Wto lip 17, 2007 9:27

EwKo pisze:
Dorota pisze:
EwKo pisze:Czekam na dostawę suszonych badyli - napcham ziemi i niech potem która ruszy, to na wycieraczkę przerobię!

A samej pozbierac i posuszyc piekne okazy to nie laska?
- nie :P , bo to takie badyle, które się nie sypią, nie pylą i w ogóle.

Plastikowe? :twisted:

Dorota

Post » Wto lip 17, 2007 9:31

Co do stronki: myslałam, że coś, bo mi się wszystko elegancko załadowało :) Naya, mistrzostwo świata masz za wyliczenie powodów, dla których warto mieć kota (i więcej tego tałatajstwa też ;) ). Uśmiałam się :lol:

Fifi rzeczywiscie biedulinka, wzrok: no pożałuj mnie, taka biedna jestem... taka mala... :lol: Ines dalej ją tłucze?

I zaraz wracam do glinianego tworu, który rozbudził niektórym wyobraźnię ;)

EwKo

Post » Wto lip 17, 2007 9:32

czkawka? 8O
Ostatnio edytowano Wto lip 17, 2007 9:52 przez EwKo, łącznie edytowano 1 raz

EwKo

Post » Wto lip 17, 2007 9:36

Dorota pisze:...wowczas EwKo:

a) rozbije wazon,
b) ofiaruje zaprzyjaznionym kociarzom,
c) wystawi go na Kocim Bazarku,
d) ?

d) wazon pewnie same rozbiją, pozostanie mi więc przerobienie kotów na dywaniki albo kapcie, pozbieranie skorupek i spokojne zajęcie się uprawą paproci :lol:

Ale pomysły macie! :strach:

Badylki nie są plastikowe <ikonka z wywalonym ozorem>. Dojdą, pstryknę fotę i pokażę światu ;)

EwKo

Post » Wto lip 17, 2007 9:49

Tylko nie zapomnij, ze naya prosila o fragment skorupy
z autografem.

Dorota

Post » Wto lip 17, 2007 10:00

Tak oto powstaje ""Ballada o dzbanie rozparcelowanym za życia" 8O
:lol:

Na skorupie będzie aurograf winowajcy (odciski łap zdejmę :twisted: ), a na zdjęciu może być mój ;)
Zanotowane! :lol:

Kurczaki, a rano odpaliłam kompa z myślą, że wstukam tylko info o tym, że dziewczyny nową sypialnię sobie znalazły: pudło ze ścinkami, o którym wspominałam wczoraj. Fotki w komórce, tylko nie mam ich jak na kompa zrzucić :?
Muszę do rodziców się przespacerować.
Przy okazji pomęczę ich znowu o przygarnięcie kotów :twisted:

EwKo

Post » Wto lip 17, 2007 11:06

a myślisz że badyle długo wytrzymają :twisted: :twisted:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto lip 17, 2007 11:18

w razie czego plan awaryjny---------> patrz punkt "d"
:twisted:

EwKo

Post » Wto lip 17, 2007 11:24

A wiesz, jak sie beda kurzyc dywaniki z kociego futerka?
Chocby dlatego nie warto... :wink:

Dorota

[poprzednia][następna]