Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 28, 2017 14:52 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

żeby koty szybko się zaprzyjaźniły i bawiły razem :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lis 28, 2017 15:38 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

aannee99 pisze:Klaudia,ale ja nie uważam,że naciskasz,no co Ty. Jeżeli tylko masz chęć zobaczyć te zdjęcia,to żaden problem dla mnie, naprawdę :1luvu:

Aha, no to chętnie zobaczę :) Jak nie chcesz pokazywać publicznie na swoim wątku np to możesz wysłać mi na maila klaudia2592@poczta.fm :)

mir.ka pisze:żeby koty szybko się zaprzyjaźniły i bawiły razem :ok: :ok: :ok:

Dzięki :) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lis 28, 2017 19:27 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

Byłam dzisiaj na szczepieniu kotów. Obie zabrałam i obie zostały zaszczepione. Ale jak wzięłam Tosię, żeby ją włożyć do transportera to ona biedna ze strachu się posikała w powietrzu na podłogę w domu :(

klaudiafj

Post » Wto lis 28, 2017 20:34 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

klaudiafj pisze:Byłam dzisiaj na szczepieniu kotów. Obie zabrałam i obie zostały zaszczepione. Ale jak wzięłam Tosię, żeby ją włożyć do transportera to ona biedna ze strachu się posikała w powietrzu na podłogę w domu :(

biedulka :201461 :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lis 28, 2017 20:38 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

Za to wetka powiedziała, że Tosia zrobiła się okrąglutka :D Nie wiem jak zapamiętała Tosię przy tylu futerkach, które ją odwiedzają. Dla mnie Tosia jest chuda, ale chyba ciut przybrała i przekroczyła już 3 kg. Może wetka tak myślała, bo Tosia zawinęła się w kłębek i wyglądała jak świnka morka ;)

Przypomniało mi się jeszcze, że wetka powiedziała, że Tosia jest śliczna :)

klaudiafj

Post » Śro lis 29, 2017 8:05 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

No bo jest śliczna :) Hejka :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro lis 29, 2017 9:42 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

Obie sa sliczne :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro lis 29, 2017 12:57 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lis 29, 2017 13:21 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

To prawda, że obie są śliczne :) Ale miło było usłyszeć to też od wetki, która Tosię widuje nieregularnie :)
Marysia też jest bardzo piękna, wygląda jakby Matka natura miała bardzo dużo czasu i z wielką starannością i dokładnością wymalowała wszystkie paski kolorowymi farbkami :) Ogólnie mam koty bardzo symetryczne, wszystkie cztery. Ale to zupełny przypadek, bo trzech kotów nawet nie widziałam zanim zjawiły się u mnie w domu :)

Moja paczka z zooplus jedzie z Holandii. Musiałam zadzwonić bo przetwarzają i przetwarzają zmówienie. Chciałabym, żeby doszła w tym tyg, bo jedzenie nam się kończy. Zrobiłam ogromne zamówienie. Uwzględniłam trzeci koci pyszczek i zamówiłam też sporo rybnych smaków. Kupiłam też prezent pod choinkę dla moich kotów. Niestety jeden na trzech, bo gdybym kupiła po trzy rzeczy to został by mi sufit do chodzenia. Więc kupilam matę tekturową do drapania falistą, mysz nakręcaną i mnóstwo nowych smaków dreamies. No i choinka jest prezentem dla kotów. Nie ma jak zrzucanie bombek :) Cierpliwie wieszam, żeby Tosia mogła zrzucać ;) I cieszy mnie bardzo to zrzucanie. U nas choinka nie ma lekko, bo też zabawa polega na tym, że rzucam jakieś rzeczy na choinkę i Tosia musi kombinować jak to zrzucić na podłogę, więc chodzi między gałęziami i kombinuje, czasem nawet wchodzi na drzewko, ale bardzo ostrożnie i tylko jak coś na nie wrzucę!

Przyjechały zapachy Kubusiowe - kocyk od ser_kociątko :) Otworzę paczkę wieczorem, żeby nie ulotnić cennych zapachów teraz, bo koty i tak śpią.

Swoją drogą przeczytałam na miau co zrobił Kubuś :twisted: a przedstawiając mi charakter kotka nikt o tym nie wspomniał.

ser_Kociątko pisze:
Tosiek dzisiaj oszalał!!!!!

Wyszliśmy z Ł na zakupy, wracamy a tubki od past Smilli na środku pokoju...
Ta "świnia" otworzyła sobie szafkę, przegryzła na pół tubki i wyżarła prawie całą zawartość...
Teraz mamy biegunkę na 2 kilometry.... i wymioty.

Niezły gagatek mi się szykuje :mrgreen: Fajnie, będzie wesoło :ryk:

klaudiafj

Post » Śro lis 29, 2017 16:36 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

Klaudio ale super :1luvu: bardzo dobrze że bierzesz trzeciego kotka. Kubuś jest śliczny i fajnie że to mały rozrabiak. :ryk: będzie się działo. ... :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw lis 30, 2017 12:36 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

Oby się działo zdrowe szaleństwo :) Powiem Wam, że ja we własnej osobie jeszcze nigdy nie miałam dwóch małych kotów :kotek: Tosia ma 2,5 roku i waży ponad 3 kg a Tosiek ups Kubuś ma 9 miesięcy i waży ok 2 kg. Jeszcze nie tak dawno miałam dwa koty seniory i myślałam, że tylko takie będę miała. Mało tego, chciałam mieć dom pełen kocich seniorów. Wyciągać ze schronu koty nieadopcyjne i dawać im dom spokojnej starości. Niestety, nigdy nie zarobiłam na taki dom. Bo leczenie jednego seniora jest kosztowane a co dopiero kilku.
Więc Tosia nie będzie już jedynym malutkiem i do kogo teraz m. będzie wołał "mały"?

Wczoraj o drugiej w nocy znowu MArysia chciała biegać i startowała z mojej sypialni do salonu licząc, że Tosia za nią pobiegnie a Tosia leń patrzała tylko na Marysię. I przypomniało mi się jak Tosia najbardziej lubiła się bawić. Że siądzie w jednym miejscu i się jej piłeczki czy wędeczki będzie dostarczać w to miejsce, jak piłeczka ucieknie to przecież nie Tosia będzie za nią biegać. Także nocne bieganie jest domeną Marysi. Potem wprawdzie się goniły i biły. Słodka ta Marysia, że tak chce biegać po nocach :)

Spytałam m kogo teraz będzie wyzywał od per "mały" a on gada, że "każdego w zależności od humoru! Albo mały, albo gruby, albo szkodnik, albo pasożyt, albo kotek" ale jest dowciapny :roll:

Wczoraj był szal na kocyk. Jak tylko położyłam go w łazience to Marysia tak wąchała aż jej cały nos latał w przód i w tył. Wywąchała wszystko. Po 5 min jej przeszło i poszła do swoich spraw, za chwilę wróciła i położyła się na swojej poduszce. I przyszła Tosia. Tosia z miejsca zakochała się w pościeli nowego mena :D Wąchała godzinę każdy centymetr kocyka. Domagała się żeby jej ten kocyk obrócić. To było istne skanowanie nosem! Żadna nitka z jednej i drugiej strony nie została pominięta. Lizała ten kocyk, wcierała się w niego. W końcu poszła jeść i spać. Chciałam kocyk dać do salonu. Idę do łazienki a tam zaś Tosia miętoli kocyk :roll: :mrgreen:
Także Tosia się zakochała! Mam nadzieję, że przełoży się to na właściciela kocyka 8)

Zaraz będą fotki :)

klaudiafj

Post » Czw lis 30, 2017 13:24 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

Superancko! :)

Filek syczal na kocyk Szarej, a potem na niego ostentacyjnie nalał :twisted:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw lis 30, 2017 13:28 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

No dobra, w sumie to nie ma z czego tych fotek wybrać :/
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
mam na zdjęciu jak Tosia tarza się na tym kocyku, ale całkiem beznajedzine to zdj to nie będę pokazywać. Uwierzcie na słowo ;)
Obrazek
Gdybym wiedziała, że będzie taki szał to był przygotowała warunki do zdjęć, a tak to wyszło jak wyszło ;)

zuza pisze:Superancko! :)

Filek syczal na kocyk Szarej, a potem na niego ostentacyjnie nalał :twisted:

Ahaa :ryk: No to faktycznie, u mnie jest bardzo dobrze :ok: Ciekawe jak będzie w kontakcie bezpośrednim. Ale wetka nawet powiedziała, że to bardzo dobry znak z kocykiem i że się zaakceptują wszystkie.

klaudiafj

Post » Czw lis 30, 2017 13:37 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

No dobra, pokażę to zdjęcie z wcierania się Tosi w kocyk :D Ona na plecach się tarzała i chciała chyba być jednością z tym kocem :ryk:
Obrazek

klaudiafj

Post » Czw lis 30, 2017 13:38 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 12 - czekamy na Kubusia :)

:1luvu: :1luvu:
Teraz to już będzie tylko z górki :1luvu: :1luvu:
Cieszę się, że taki szał jest. Nie sądziłam, że aż tak będzie się im podobać. Jakbym wiedziała to bym wysłała dwa, dla każdej po jednym :ryk: :ryk:
ser_Kociątko

[poprzednia][następna]