Śmieją się z Balbisi.
A przecież przy czymś takim najtwardsi wymiękają:
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czitka pisze:Czitusia dziękuje![]()
A teraz opowiem jak Obiś nie je, a Balbisia złamała łapkę.
Naprzód Obiś. Rano wychodzi. Bez śniadania. I przepadaOkoło 11-tej wynoszę śniadanie na dach komórki, bo tam już leży głodna Mama i Paskud. One leżą i czekają na jedzenie, albo jedzą. Po jedzeniu leżą. A potem czekają. Otwieram puszkę 400 gram i idę z talerzem. Zza klatki łapki objawia się Obiś i rusza do jedzenia. Nie swojego, takiego gorszego, bo już nie wyrabiam. One mi już zjadły debet, a teraz przechodzą do skonsumowania karty kredytowej
Ale idzie też Pskud gruby jak kotka w ciąży. Zaawansowanej.
Spotykają się nos w nos, Paskud z respektem się wycofuje i grzecznie czeka aż Obcio się naje. Ale żal mi Paskuda i Mamy, bo tak czekają głodne, idę po drugą puszkę i dwie michy, żeby wszyscy jedli spokojnie. Podaję. Obiś przenosi się do kolejnych misek, bo tam pewnie lepsze. Znowu tamte czekają i jeszcze na dodatek przychodzi Brat. Teraz już trzy czekają, aż Obiś w końcu się naje.
No, i tak wygląda Obciowe głodowanie.
Wczoraj padało mocno cały dzień. Jak deszcz, to koty nie przychodzą, tak myślałam. I nie myliłam się, one nie przychodzą, one tam są.
Chciałam tak na wszelki wypadek wstawić miskę do dyżurnej klatki-łapki, która owinięta jest wielkim nieprzemakalnym worem. Włażę na drabinę, wkładam michę do klatki, a tam kto?Mama i Paskud! Mam koty, które mieszkają w klatce-łapce
![]()
Teraz popisowa Balbinka dzisiaj. Wpada z ogrodu wyjąc, utykając i strasznie kulejąc. Prawie się przewraca, kuśtyka, przednia łapka w górze, nie da się złapać, płacze i chowa za tapczan, czyli jest źle. To ja po kontener i gotowość wyjazdu do kliniki, natychmiast. Jakoś złapię i na rtg. Objawia się Balbi kulejąc jeszcze bardziej i zataczając się wieje do ogrodu, czyli sytuacja dramatyczna, bo jej nie złapię już na bank. Ale coś zwisa z tej łapki... Kość pęknięta?..
I to jest pytanie za 100 punktów. Co było Balbisi w łapkę?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gosiagosia, MB&Ofelia, Silverblue i 38 gości