Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 08, 2013 14:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

:ryk: :1luvu: Chłopak się samodzielności uczy :ryk:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro maja 08, 2013 16:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zuzo , czytamy codziennie , ale pisać nie bardzo mam kiedy :evil:

Żuczuś z kocysiem wymiata :love: :love: :love: generalnie piesy to niezupełnie moja bajka :oops: , ale jamnisie mają specjalne miejsce w moim sercu.Z tym,że nigdy nie spotkałam jamnisia ,który nie jest żarłokiem i łasuchem 8O Więc tym bardziej ciotka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro maja 08, 2013 18:47 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Kotina pisze:Pan Pers na ... prawdziwej serwecie - kocurek został doceniony :ok:

Pan Żuczek traktuje swój osobisty kocyk jak spacyficzny usypiacz 8O
Jedni nie zasną bez "jaśka" inny .... bez wymemłania kocyka :ryk:

Elu, on już "tak ma" :ryk:
Jednak myślę, że wyrośnie z tego memlania............może........ :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro maja 08, 2013 18:52 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Miraclle pisze:Witam :1luvu:
Kacperek najlepiej prezentuje się na serwecie :mrgreen:
Żuczek jaka sama rarytasy, wie co dobre :1luvu: i jaki grzeczniutki :mrgreen: Zuch chłopak :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ciociu, Kacperek ma szczególne przywileje:) a przy okazji inni też :ryk:
Ale Kacperek jest kotem wyjątkowym, może dlatego, ze się tyle wycierpiał zanim trafił pod nasz dach...to kocio, które mówi "przepraszam, że żyję, ale jak już jestem to proszę mnie kochać" :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro maja 08, 2013 18:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

dorcia44 pisze:Widać że nie dbasz o Żuczka ,sam musi sobie biedak ścielić łóżko :ryk:

On lubi sobie ścielić sam :mrgreen: :ryk:
Wiesz, "jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz"....widać piesio nie ma zaufania do mnie w tym temacie :mrgreen:
Nie wiem, co mu daje takie memlanie i wycinanie kolejnych dziurek :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro maja 08, 2013 18:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

barbarados pisze::ryk: :1luvu: Chłopak się samodzielności uczy :ryk:

Nie ma innej opcji...
Pańcia stara, ślepa i niedołężna :mrgreen: więc chłopaczyna musi sam sobie radzić :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro maja 08, 2013 19:02 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

izka53 pisze:Zuzo , czytamy codziennie , ale pisać nie bardzo mam kiedy :evil:

Żuczuś z kocysiem wymiata :love: :love: :love: generalnie piesy to niezupełnie moja bajka :oops: , ale jamnisie mają specjalne miejsce w moim sercu.Z tym,że nigdy nie spotkałam jamnisia ,który nie jest żarłokiem i łasuchem 8O Więc tym bardziej ciotka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Izuś, ja też myślałam, że ten jamniś będzie taki, jak jego poprzednik, ale się mile rozczarowałam :ok:
Nie jest łasuchem, je umiarkowanie, potrafi odejść od miski, gdy w niej jeszcze jest trochę żarełka :D
I teraz mogłabym stawiać miseczki kotom na podłodze, ale niestety, nie da rady :mrgreen:
Koty się nauczyły jadać na stołach i szafkach i nie ma inaczej....z podłogi to one nie chcą :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro maja 08, 2013 19:20 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Caragh pisze:Żuczusiu, Ty wiesz, Ciocia zawsze po Twojej stronie :1luvu: :1luvu:
Dobranoc Maluszku :1luvu: :1luvu:

I dziś też dobranoc, Kochany :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro maja 08, 2013 19:31 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dzieńdoberek :D
Odpisałam Wam kochane, a teraz mogę się poskarżyć...

Dzisiaj mieliśmy piękny ciepły dzionek, do południa wszystkie stforki wyległy na ogród, a ja spokojnie przeszukiwałam zakamarki stryszku za solidnym kartonem dla Timorki,
co by jej w pordóży nikt nie zrobił krzywdy :wink: :D i nagle usłyszałam płacz Żuczka...
Dziewczyny, myślałam, że nogi połamię na schodach.
Wyleciałam przed dom, i zobaczyłam Burasia-Bandytę, łobuz lał jamnisia obiema łapami po pysku :evil: :evil: :evil:
Dopadł go pod balkonem w naszym ogrodzie :evil:
Jamniś płakał...
Piesio ma podrapany nos, zadrapanie nad okiem i podrapane uszko...
Zbiegłam na dół ratować psa, rzuciłam po drodze żuczkowym patykiem, krzyczałam na kota, ale on mnie miał w d.....był tak zajadły, że mnie nawet nie widział...
Żuk mu dwa razy uciekał, a ten go doganiał i walił...myślałam, że zejdę na zawał...
Kot jest waleczny, zacięty i nic sobie nie robi z psów...

Żuczuś przeżył szok...
Jamniś z naszymi kotami się bawi...nigdy nie uczyliśmy go przeganiać koty...kocha zabawę z Rambuśkiem, a tu nagle dostał lanie od kocura...

A Kacper leżał spokojnie na tarasie, gdy usłyszał pisk Żuczka to uciekł, wpadł do łazienki i nie chciał z niej wyjść...
Przesiedział w niej do wieczorka.

Minęło pół dnia, a ja nie mogę spokojnie myśleć...

O teraz ósmej, Bandyta znowu pojawił się u nas, nie wiemy co robić...

Chyba nie przeżyję rehabilitacji...wracam po niej wypompowana, wszystko zaczyna mnie boleć, a najgorszy jest dla mnie zabieg mrożenia :evil:
No nie mogę na nim spokojnie usiedzieć, telepie mną na wszystkie strony, cała z zimna cierpnę :mrgreen:
Kocham ciepełko, mogli by mnie zanurzać w kotle gorącej wody, to bym nie narzekała, ale tej zimnicy nie mogę strawić:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro maja 08, 2013 19:35 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Wstrętny Buras :evil: :evil: :evil:

Żuczusiu, Ciocia buzia w pokaleczony pysio :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro maja 08, 2013 19:53 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Żuczuś jest dzisiaj dosyć spokojny, po bijatyce przesiedział na swoim kocyku chyba z godzinę...
Memlał, przenosił, targał we wszystkie kąty...
Nie wiem dlaczego on tak kocha tę szmatę...
Piorę ten koc i jego dwie poszewki jeden raz w tygodniu, płuczę w płynie i jemu to nie przeszkadza, poszewki są jak nowe ani jednej wyprutej niteczki, a w kocyku co tydzień przybywa kilka nowych dziurek...

Biedny jamniś...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro maja 08, 2013 20:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Biedaczek . :( Kup jednak spryskiwacz do kwiatów i miej pod ręką . Ze zwykłą wodą . To kocura ostudzi . Może trochę brutalnie , ale krzywdy mu nie zrobisz . Ustaw taki długi strumień i w zadek go .
Kacperek też biedny , przestraszył się . Buziaczki i mizianki proszę przekazać .

barbarados

Post » Śro maja 08, 2013 20:36 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Kacperek, tak na wszelki wypadek wizyty Burasia przesiedział w łazience:)
Kotu ze strachu, aż uszy oklapły :ryk:

Obrazek

A Żuczuś, żeby zapomniał o dzisiejszych przykrościach, to duży się z nim bawił cały wieczór :D ,
najpierw poszli sobie na spacerek, potem bawili się w przynoszenie patyków i przynoszenie piłeczki, a teraz przed pójściem spać Żuczuś dawał popis na kanapie :ok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Basiu, chyba woda ze spryskiwacza nie podziała, on jest kocurem wojowniczym :twisted:
Ale myślę, że jak bym go polała wodą z węża ogrodowego ustawionego na zraszanie :roll:
daleko sięgnie i kocio będzie długo odprowadzany do furtki :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro maja 08, 2013 20:47 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Spróbuj . Tak delikatnie , żeby krzywdy nie zrobić ale dupinkę burą i wojowniczą zmoczyć .Ciepło jest , to się nie przeziębi .Szkoda go , ale on może w końcu zrobić krzywdę któremuś twojemu futerku . :(

barbarados

Post » Śro maja 08, 2013 20:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Mnie też żal Burasia, bo kocham wszystkie stfory, ale nie moge narażać swoich...
Tak chyba zrobię, delikatna mgiełka wody, ale za to długo i starannie, może go oprzytomni...
Bo kotek jest nachalny jak cholerka...przejdzie koło Diany, nie bojąc się, że ta go może dopaść, a może on wie, że psica jest starszą panią i nie za bardzo ma ochotę biegać za obcymi kotami :roll: :mrgreen: :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]