BORYS i YOKO czyli Galimatias Krakowski - dołączył SZANDOR

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 11, 2013 20:36 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Yoko nie jest gruba! To fotograf złośliwie ją skadrował :P
Yoko jest śliczna i w sam razik :1luvu:
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Wto maja 14, 2013 21:31 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Ho ho, co tam u kociastych? Yoko dzielnie ćwiczy przeciąganie jednej nogi z drugą w tle? Borys się borsuczy i łypie okiem małym, coby pilnować porządku, jak dajmy na to Bruce Wayne?:)

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Śro maja 15, 2013 12:41 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Pozdrawiamy cieplutko, a nawet gorąco! :P :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro maja 15, 2013 18:51 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

kalair pisze:Pozdrawiamy cieplutko, a nawet gorąco! :P :lol:

maneki pisze:Ho ho, co tam u kociastych? Yoko dzielnie ćwiczy przeciąganie jednej nogi z drugą w tle? Borys się borsuczy i łypie okiem małym, coby pilnować porządku, jak dajmy na to Bruce Wayne?:)

Dziewczyny :D :mrgreen:
Obrazek

a poważniej już to nie wyrabiam ostatnio na zakrętach . :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro maja 15, 2013 21:35 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Gorąco zapraszam :arrow:

Siostry Czarownice z wątku "Pakt Czarownych Czarownic" zorganizowały bazarek w szczytnym celu.
Forumowa Basia (horacy7 ze Szczytna) bardzo, bardzo poważnie choruje.
Tutaj link do wątku Basi - horacy7 : viewtopic.php?f=1&t=152779

Zwierzęta którymi do tej pory opiekowała się Basia potrzebują opieki i pomocy.
Dla nich ten oto bazarek :arrow: :arrow: :arrow: :
viewtopic.php?f=20&t=153122

Razem możemy dużo. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw maja 16, 2013 18:28 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Oj, smutno.

doberek dziewczęta i chłopcy. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt maja 17, 2013 9:08 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

kalair pisze:Oj, smutno.

doberek dziewczęta i chłopcy. 8)

Smutno, smutno. :cry:
Basia wolontariuszka z Szczytna, odeszła [*] wczoraj , anioł śmierci zabrał ją.
.
.
.

Kontynuujemy bazarek bo pomoc dla zwierzaków, które Basia pozostawiła tym bardziej
potrzebna.

Monika_Krk

Post » Pt maja 17, 2013 9:30 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Nie mogę się pozbierać od wczoraj :( a co dopiero osoby, które Basię znały osobiście i utrzymywały z Nią bliskie kontakty.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt maja 17, 2013 11:54 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

rastanja pisze:Nie mogę się pozbierać od wczoraj :( a co dopiero osoby, które Basię znały osobiście i utrzymywały z Nią bliskie kontakty.

No smutne to bardzo, dla tych co zostają... dla dzieci. :cry:
Wiem jedno, Basi na pewno łatwo i lekko przejść po tęczowym moście dla ludzi, bo obok biegnie
cała masa kocich adwokatów, takie świadectwo na boskim sądzie to karta wstępu do nieba.
Teraz jednak warto wspomóc tych co pozostali.
Dobrym słowem, pamięcią itp.
Z tego co wiem, prawie wszystkie koty znalazły domy tymczasowe, jednak forum ma ogromną siłę sprawczą.
Obyśmy zawsze tak mocni i zgodni byli, nie tylko w obliczu śmierci.
Obrazek

Monika_Krk

Post » Pt maja 17, 2013 11:59 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Bardzo pięknie to napisałaś i podpisuję się pod każdym Twoim słowem!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt maja 17, 2013 13:26 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Czytałam tu o bazarku dla Basi, a dosłownie za chwilę o jej śmierci. Strasznie przykro. Współczuję rodzinie, znam ten koszmar.. :(
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie maja 19, 2013 15:22 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Spotkanie pod śmietnikiem - czyli objawione rzeczy, gdy rzeczywistość skrzeczy.

Chadzam sobie pod śmietnik nie tylko w celach wiadomych.
Chadzam też, aby zostawić to i owo dla paru kloszardów kocich.
U nas koty zadbane są i w niewielkiej ilości - ludzie tu niczego sobie. Obrazek

Śmietnik schludny, stoi w zieleni niczym kurhan, zamykany na klucz, dostęp dla wybranych, żeby kloszardzi ( "niekoci" ) nie czynili galimatiasu nie krakowskiego.
Nieopodal w zacisznym, zielonym kątku jest enklawa dla kotów i karmicieli.
Tam stawia się miseczki (miseczki to może zbyt wiele powiedziane , raczej pojemniczki po czymś ) i wymienia na drugi dzień puste na pełne.
Niczym Copperfield bierzesz pustą - szast prast - stawiasz pełną . Tadddaaaam . Obrazek
Koty są zachwycone, mało gromkich braw nie biją , szaleńczy miauaplauz dostaje każdy za takie sztuki.

Podchodzę Ci ja wczoraj wieczorową porą, celem żeby podbudować swoje ego i dostać oklaski od puchatej braci.
Konsternacja - wsypka pełna ukryta w torebce jest , pustej miseczki nie ma.
No ani jednej , w mordkę! Co za wandal zepsuł mi moje copperfieldzenie?!
Publiczność coraz bardziej niecierpliwa, ja- najlepszy magik świata coraz bardziej skonsternowany, wreszcie namierzam podejrzaną istotę.

Mam Cię dziadu, krawaciarzu w kancik prasowany, podstępny trutniu!!! - przebiegło mi przez zwoje mózgowe .
Kręcił się taki jeden, w spodniach w kancik elegancik, no na bank zapierniczył miseczki - bo mu przeszkadzały.
Oooo żesz Ty ... czekaj Cię urządzę ... Obrazek

Paczam na niego bacznym wzrokiem, a ta w Kant Prasowana Istota bezczelnie pyta :
- Zginęło coś ?
No nie, jeszcze się dureń pyta - myślę, a nieco jadowicie i głośno rzucam wyzwanie. Rękawica w twarz elementu wrogiego, sruuu :
-Miseczka dla kotów! Przyniosłam jedzenie i na jutro nie mam pojemniczka ! Jakiś łobuz wyrzucił ! Obrazek
-No właśnie moja też...
rzuca ta Prasowana Istota i wyciąga mleko w słoiku z siatki...
-Nalać gdzie nie mam, chodzę i szukam ...
8O 8O 8O ( w tym miejscu miałam oczy większe niż zdziwiony Borys, czyli dobrze ponad 5-cio złotówki )

Oooo jaki miły chłopcyna , całkiem przecież sympatyczny psztymucel, od razu widać człek jak się patrzy- samoczynnie i radykalnie zmienił mi się front myślowy. Obrazek

Nie powiedziałam mu póki co, że mleko kotom nie służy, muszę jakoś sposobem natchnąć go, aby sam na to wpadł.

:kotek: Fiadomo męnszczyźni lubią sami wpadać na fszyssko, dlatego, albowiem, że genijalni som. ---- Borys

Wspólnie przeprowadziliśmy śledztwo i ochroniarz terenowy zeznał, że akcja sprzątania była, to i zebrane zostało wszystko. Nawet z miejsc niewidocznych dla oka.
Bo niby skąd obcy ktoś ma wiedzieć, że pojemniczki "po czymś" śmieciem nie są.
Fakt.

Wniosek z historii wysnuł Wyprasowany:
- Należy trzymać na zapasie więcej wymienników .
No cóż, zgodziłam się z jego tokiem rozumowania.
Zastanowiłam się nad swoim ... łatwo osądzam, na podstawie mego widzi mi się.
Zagięłam rożek w mózgu, aby zapamiętać tę lekcję. Obrazek

Oh Yooo Yooo Yoooo

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie maja 19, 2013 21:17 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 5 razy

Monika_Krk

Post » Nie maja 19, 2013 16:41 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Można się pomylić. Zdarza mi się spotykać "harleyowców". Z wyglądu groźni niczym krasnoludy. Brodaci, w czarnych skórach i poniemieckich hełmach, (kobiety też mają brodate). :wink: Potężne rumaki i gustowne, poręczne topory w olstrach...
A to porządni ludzie. Z pozytywnym zakręceniem. Tylko odezwij się do nich jak człowiek do człowieka. I nie wierz w amerykańskie filmy. W ogóle nie wierz w filmy.
----------------------------------------------------------------------------------
Doświadczeniem uczony nagromadziłem duuuży zapas plastykowych, marketowych foremek po czymś tam. Zawsze idę z wymienną. Miski lepszej jakości się nie sprawdzają. Szczury kradną albo niszczą. Ludzkie szczury.
Pozdrawiam serdecznie Cię i "psztymucla", powiedz mu jednak o mleku. Sraczka wisi w powietrzu. Jak spadnie to jejejej! :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie maja 19, 2013 16:45 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie maja 19, 2013 16:44 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

Czytając o śmietnikowej przygodzie, oplułam monitor ze śmiechu i padłam :ryk:
Nie wiem czy się dźwignę :mrgreen:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie maja 19, 2013 16:56 Re: ** BORYS i YOKO ** czyli Galimatias Krakowski **

A tak swoją drogą Moniko, to masz fajnie że swoich stołowników widujesz. Ja rzadko i z daleka. Boją się. Widzę tylko, że jedzenie znika. Wieluń. Miasto szczególne. :|
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

[poprzednia][następna]