NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 19, 2012 17:35 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

Fajny ten twój gość.On tak już czas jakiś u was czy nowo przybyły? :) u mnie też taki kiedyś mieszkał,całą zimę spał za szafą.Na wiosnę wyjaśniła się sprawa mojego ulubionego swetra,Kajtek (tak go nazwaliśmy) wypożyczył sobie mój sweterek na posłanko,a mama posądzała mnie że gdzieś zostawiłam :D przez zimę tak oswoił się,że nie bał się nas wcale.W nocy fajnie głośno tupał,z początku nie mogłam zasnąć jak tupał ale z czasem przestało to na mnie działać :lol: Może trzeba nadać mu jakieś imię?Niech nie będzie bezimienny :D tylko dziewczyny nie wiem jak rozpoznać płeć jeża? 8)

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Nie sie 19, 2012 18:27 Re: Trzy dziewczye ny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia chor

Witamy się pięknie :1luvu:
Kochani! Ale mamy cudowną pogodę, taką lubię, gorąco, lekki wiaterek...ech...aż się chce żyć :D
Tylko moje kocie mordki nie za bardzo zachwycone słoneczkiem, pochowały się po dziurach...i nie dałam rady połapać, ustawić w dwuszeregu i zrobić fotki... Muszelce ta pogoda też nie za bardzo służy...
Towarzystwo jest takie jakieś niemrawe...zresztą koty są takie od czasu choroby Okruszka...

Smutny wyraz twarzy Kropeczki...Bardzo podoba mi się ta fotka
Obrazek

Dzisiaj przy Owadziku dyżur pełnił Pan Pers, właśnie próbował się ułożyć do snu między fotelami...
Duża mu przeszkodziła :evil:
Obrazek

Pilnuję...
Obrazek
czy przypadkiem Owadzik czegoś nie potrzebuje :mrgreen:
Obrazek
Po spanku, Duży wyniósł Muszkę na spacerek, poszli razem na grzyby :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Hm...w aparacie po ustawieniu daty, na fotkach mi się ona nie wyświetla, już kombinuję na wszystkie sposoby...i nic z tego...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie sie 19, 2012 18:28 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

Jakiegoś jeża to mamy chyba już 4 sezon, tylko nie wiem czy to ten sam, wołamy na niego Kubuś, ale nie wiem czy oby ten-ta-to napewno Kubuś :mrgreen:
Nasz jeżyk mieszka pod altaną, ale nie widzieliśmy go przez jakiś czas, myślałam, że się przeniósł do innego hotelu :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie sie 19, 2012 19:00 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

Dawno, dawno temu...(kiedy jeszcze byłam piękna, młoda i wysoka - teraz pozostało tylko i ) :wink: mieliśmy w domu dwa miesiące takiego kolczastego,
Jechałam z mężem samochodem, był na środku drogi, więc go wzięliśmy ze sobą, wtedy pierwszy raz widziałam żywego jeża...a ten w podzięce za uratowanie mu życia, ugryzł mnie w palec...
Musieliśmy codziennie jeżdzić z nim do weterynarza na obserwację, a ze mną na zmiany opatrunków :mrgreen:
A najfajniejsze było to, że dwa dni póżniej wybuchł strajk sierpniowy - w czasie strajku zamiast siedzieć w firmie przez dwa tygodnie ja i małż braliśmy przepustki na wyjście...
Potem były komentarze typu...

"Na tak głupie tłumaczenie, że musimy wyjść bo "z jeżem do weta" to nikt jeszcze nie wpadł... albo,
czego to już nie wymyślą, żeby się urwać ze strajku"...
A jeż przez ten czas bardzo się do nas przyzwyczaił, przytył i stał się członkiem rodziny...w chwili wywiezienia do lasu, za nic w świecie nie chciał wyjść z kartonu...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie sie 19, 2012 19:07 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

tylko raz w życiu widziałam jeża...tuptał za mną po trawie jak byłam z sunią na spacerze, jak przystawałam aby się odwrócić...on też
Owadziku :1luvu: Kropeczko :1luvu: .......................................
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon sie 20, 2012 10:57 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

Dzieńdoberek wszystkim :D !
Od rana mamy dobry humor, Owadzik się obudził w stanie rzeżkim :1luvu:
Jest jeszcze słabiutka, ale pewnie ten stan minie po odstawieniu leków...
Mamy wyjazd w przyszły poniedziałek, mamy jechać do rodzinki pod Rzeszów... tylko ja się troszkę boję,ale mam nadzieję, że w razie awarii też będzie gdzieś dostęp do dobrego weta..., oczywiście pojedziemy tylko wtedy jeżeli wet pozwoli Musi na podróż...
Muszka dzisiaj :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W nocy obudził mnie małż, tłukł się po sypialni...robił zdjęcia, zabrakło mu miejsca w łóżku, :mrgreen:
Przyłapał Luneczkę układająca się do snu.... na własnym kawałku naszego łóżka...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Lunka zajmuje moje miejsce, ja małża, a jemu pozostało tylko trzymać się krawędzi...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon sie 20, 2012 11:02 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

ale super foty :1luvu:
:ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon sie 20, 2012 13:22 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

Ale lenie z nich a w nocy pewnie broją :ok: a pan pers :1luvu: :1luvu: :1luvu: Cuda zwierzyniec :1luvu: .Pusiu raz widziałaś jeża :( tak mi cię żal , przyjedź do mnie pokaże ci całą rodzinkę :ryk: :ryk: .Oj Pusiu ile w tym małym mieście tracisz ale masz tam ZOO :mrgreen: .Jak zwierzęta tam u was maja byłas .... :?:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon sie 20, 2012 14:22 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

Fotki przefajne :D Zwierzaczki przecudne :1luvu:
Ja tez nie potrafię rozróżnić płci jeży :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pon sie 20, 2012 20:03 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

Lunka nie ma jak w wyrku :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto sie 21, 2012 12:06 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

Witamy się i donosimy...na Lunkę :mrgreen:
Dzisiejsza noc należała znowu do Lunki, koci zebrało się przed trzecią nad ranem, na całuski..
nie mogła biedna zasnąć...łaziła po mnie, co chwilę układała swoje piękne foootro w różnych miejscach, w końcu ułożyła się na poduszce... nosem, wąsiskami łaskotała mnie po twarzy... za nic kici się nie chciało spać...
W końcu wstałam, zatargałam pod pachą kota do kuchni i postawiłam przy misce z wodą...myślałam, że jej się chce pić...gdzie tam...w łóżku była szybciej ode mnie...i tak się miziałyśmy do piątej...potem obie padłyśmy....dobrze, że Lunka nie zażądała całusków od małża... ten dzisiaj spał spokojnie...

O to sprawczyni mojej nieprzespanej nocy :wink:
Odsypiająca nockę
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Chyba bardzo niewyspana, mycie nóżek na leżąco to po wyczerpującej nocy
Obrazek

Po przebudzeniu powitały mnie czyjeś uszy...
Obrazek
Pan Pers też przyszedł na poranne mizianko
Obrazek

Zatroskana Niania :wink:
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto sie 21, 2012 13:56 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

Witamy się :1luvu:
Lunka wie że może odsypiać w dzień, za to duża nie :evil: :evil: :evil: :evil:
Mnie o 3 w nocy zazwyczaj nie budzą całuski tylko rozmowy, a dokładniej monolog przed kuwetą :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto sie 21, 2012 16:08 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

AnnAArczyK pisze: Obrazek

Alez przeciez ona cos pilnie czyta!!!! Wcale nie spi!
Witam serdecznie i ciesze, ze jest lepiej. Milego dnia!

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Wto sie 21, 2012 22:25 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.Musia choruj

Miraclle pisze:Witamy się :1luvu:
Lunka wie że może odsypiać w dzień, za to duża nie :evil: :evil: :evil: :evil:
Mnie o 3 w nocy zazwyczaj nie budzą całuski tylko rozmowy, a dokładniej monolog przed kuwetą :ryk:

I my też witamy :1luvu:
Nie mam kuwet w domciu :mrgreen: :D, nawet gdybym miała to i tak nie byłoby żadnych rozmów przed nimi, moje panny w ogóle ze sobą nie rozmawiają :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]