Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek - znowu tymczasy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 10, 2012 14:26 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek i podwórkowce

:ok: :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie maja 13, 2012 16:24 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek i podwórkowce

Piątkowe łowy się nie udały, żaden kicor nie wszedł do klatki. Może w tym tygodniu uda się złapać kolejnego delikwenta.
Jutro idziemy znowu robić tam porządek. Musimy posprzątać to co porobiła tam karmicielka - różne osłonki na pojemniki z jedzeniem - właściciele terenu kazali i wcale się im nie dziwię bo syf to straszny. Do tego jak zwykle wybierzemy śmieci z terenu opuszczonego na ile się da. Wynieśliśmy już stamtąd wory śmieci ale ciągle pojawiają się nowe.

Weekend mam wolny więc się napawam kocim towarzystwem. Fajnie spędzać leniwie czas z futrami :-) Szkoda tylko, że chłodno na siedzenie na balkonie. Ale ogólnie nie przeszkadza mi taka pogoda.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pon maja 14, 2012 10:46 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek i podwórkowce

Udało mi się w weekend zmobilizować do pracy i powstała taka szafeczka. Do jej zrobienia wykorzystałam oryginalny rysunek kredkami akwarelowymi. Dzięki temu jest naprawdę niepowtarzalna. Jej wymiary to 25,7 x 20 x 5,8 cm. Szafeczka jest do kupienia, mam nadzieję, że szybko znajdzie nowy dom :-)

Obrazek

Obrazek

ewung

Post » Czw maja 17, 2012 10:14 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek i podwórkowce

Koci balkon :-)

Kostek nieśmiało zaczął korzystać z balkonu
Obrazek

Lenka chwali sobie balkonowanie
Obrazek

Dyzia zagląda z parapetu
Obrazek

Jovi i Lenka czasem się kłócą, tu Lenka już zaczyna się na niego denerwować
Obrazek

Jovi kocha balkonowe drapaki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bazyl w pełnym relaksie
Obrazek

Chwilowy pobyt rowerów na balkonie kotom nie przeszkadzał
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw maja 17, 2012 10:17 przez ewung, łącznie edytowano 1 raz

ewung

Post » Czw maja 17, 2012 10:16 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek i podwórkowce

Super balkon :ok:
A jak jest duży deszcz i wiatr, to na kanapę nie pada?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw maja 17, 2012 10:20 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek i podwórkowce

Pada na nią ale wysycha więc się specjalnie nie przejmujemy :-) Najpierw przykrywaliśmy ale zawsze gdzieś ta folia spadła albo koty zrzuciły. Zimę też przetrwała niezakryta.

ewung

Post » Czw maja 17, 2012 10:34 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek i podwórkowce

A Lenka to się chyba poprawiła troszkę, taka bardziej okrąglutka jest ;)

Fajny balkonowy wybieg. Zawsze przyglądałam się drapakom - sami je robiliście?
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Czw maja 17, 2012 13:42 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek i podwórkowce

szybenka pisze:A Lenka to się chyba poprawiła troszkę, taka bardziej okrąglutka jest ;)

Troszkę... :roll:
Fajny grubas się z niej zrobił :lol: :ok: :1luvu:
Pozostali też cudni - przesympatyczne stadko :D :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw maja 17, 2012 21:52 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek i podwórkowce

No niestety Lenka faktycznie sporo przytyła. Już nie jest zabiedzoną kicią.

Wszystkie koty z czasem się zmieniały

Dyzia - od lutego 2005 roku

Obrazek

Bazyl od 2007 roku - od lutego 2008 jest z nami

Obrazek

Jovi od lipca 2008 roku

Obrazek

Lenka od czerwca 2011 roku

Obrazek

Kostek od września 2011 roku

Obrazek

ewung

Post » Czw maja 17, 2012 22:19 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek - chwila wspomnień

Ewuś, ale to nie o to mi chodziło, że jakiś grubas z niej :roll: Tylko że taka bardziej zaokrąglona. To znak, że jej i pozostałym kociastym dobrze się powodzi :) I tak ma być. No zapuszczonych w tuszę kotów to Ty nie masz.

Fajne zestawienia kocich przemian :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Czw maja 17, 2012 22:22 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek - chwila wspomnień

Szybenko Lenka i Bazyl ważą niestety za dużo. Oba miały po trafieniu do nas fazę jedzenia na potęgę. Może wcześniej podczas podwórkowego życia bywały głodne. Na razie odchudzanie ich mi nie wychodzi. Na szczęście nie tyją dalej.

ewung

Post » Czw maja 17, 2012 22:35 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek - chwila wspomnień

:ok:
Obrazek

szybenka

Post » Pt maja 18, 2012 6:56 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek - chwila wspomnień

Ewuś jak to miło zobaczyć szczęśliwe Kociaste na balkonie :D
ta szafeczka na klucze jest bajkowo piękna ,ale Ty wiesz że ja zawsze jestem pełna zachwytu gdy widze Twoje prace
chce się żyć patrząc na takie kolory
Trzymam kciuki za wszystkie Wasze sprawy,żeby się układało po Waszej myśli :ok:
mocne uściski Wam posyłam

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt maja 18, 2012 7:18 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek i podwórkowce

szybenka pisze:Fajny balkonowy wybieg. Zawsze przyglądałam się drapakom - sami je robiliście?

Podłączam się do pytania :) Bardzo fajne, u nas przydałoby się coś do wdrapywania się na kocie półki, szukam inspiracji :)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt maja 18, 2012 21:48 Re: Dyzia, Lenka, Bazyl, Jovi, Kostek - chwila wspomnień

Na balkonie mamy dwa rodzaje drapaków.
Ten z brzozowymi pieńkami dostaliśmy w prezencie. Pewnie był wcześniej kupiony gdzieś. Ten drapak służy do leżenia - nigdy nie widziałam kota drapiącego pieńki.
Drugie to po prostu owinięte przez TŻ sznurkiem słupki podtrzymujące daszek. O tu uwielbiają drapać, czasem wspinać się.
Oba rodzaje sprawdzają się super w swojej kategorii :-)

ewung

[poprzednia][następna]