Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 9:01 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Ech, biedulka, Dymeczek też na początku był baaardzo płochliwy ... dalej jest, ale z dnia na dzień co raz mniej :wink: . Teraz nowi opiekunowie będą unosić się lekko nad ziemią, żeby go płoszyć :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie lut 13, 2011 9:16 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Wielki dzień Dymeczka! Wygłaszcz kocinę od nas! :ok: :ok: :ok: :ok:
Protka schowała się tak, że nie wiem gdzie jest -ale nie będę jej szukać na siłę aby jeszcze bardziej się nie denerwowała
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie lut 13, 2011 9:29 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Kolejny kot - tym razem Protka - wylądował pod wanną.... :evil: Nie mam sumienia jej wyciągać za pomocą szczotki (inaczej się nie da, niestety), ale w po powrocie ze szpitala pierwszą rzeczą będzie obudowa wanny :?
A tam na razie zaniosłam jej jedzonko i picie - do kuwetki ma bardzo blisko i jak zauważyłam już skorzystała w pełnej krasie

joarkadia

Post » Nie lut 13, 2011 10:40 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

u mnie takim standardowym schowkiem jest "pod rurą od wc" ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie lut 13, 2011 19:04 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

A u mnie pod wanną... Siedzi tam ale już wychyla się i próbuje zwiedzać. Co za kretyn z tą petardą :evil: :evil: :evil:

joarkadia

Post » Nie lut 13, 2011 22:05 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Panna Protka wylazła spod wanny i weszła na okno, gdzie niezbyt chętnie, ale spożyła parę chrupek Puriny i popiła mleczkiem. Po tym dała koncert syczenia i fukania na mnie, ale tym razem bez drapania - chowała pazurki (a ma długie, jeszcze nigdy nie obcinane). Dała się, choć niechętnie, wziąść na ręce, ale wyrywała się, więc puściłam ją znowu na okno. Garfildek przyszedł zobaczyć co to fuka i syczy na jego terytorium, próbował podejść bliżej, ale Protka patrzyła takim wzrokiem, że się wycofał. Ale nie syczała już! Puszek wodzi za nią oczkami w stosownej odległości nie chcąc małej denerwować. Ryś schował się po wcześniejszym przegonieniu przez Protkę do torby, którą zabieram do szpitala - mało brakowało abym zamknęła kota w torbie :mrgreen:

joarkadia

Post » Nie lut 13, 2011 22:13 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Panna Protka jak miauknęła to prawie wyrżnełam głową w kant biurka (akurat schyliłam się :twisted: ). Panna Protka zażyczyła sobie dokładki mleczka :mrgreen: ale jak nalewałam jej do miseczki zaczęła na mnie prychać i syczeć, lekko cofając się w stronę okna. Zaprotestowała energicznie przed próbą poprawienia kocyka pod jej czterema literami i niestety tylne łapki zalegają na gołym parapecie, a przednie na solidnej warstwie ręczników. Dała się pogłaskać po łepku :cat3:

joarkadia

Post » Nie lut 13, 2011 22:14 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

No, to dobrze idzie :wink: - szkoda tylko, że teraz na kilka dni będą same ... ale może dotrą sobie hierarchię :twisted:

alix76

Post » Nie lut 13, 2011 22:19 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

No niestety.... ten szpital też nie jest mi na rękę, ale dla dziecka wszystko :oops:
Mała chyba dotąd nie miała styczności większej z innymi kotami - ale moje kocury są dobrze wychowane i nie narzucają jej się i pozwalają robić wszystko co chce i jak chce. Moja sąsiadka już wyedukowana w kwestii karmienia kociaków, zmieniania kuwetki, przynoszenia smakołyków i kolejności głaskania moich kocich skarbów :twisted:
Zresztą, na tyle ile siebie znam.... to pewnie będę dzwonić do niej kilka razy dziennie, aby tylko dowiedzieć się co kociaki porabiają :wink:

joarkadia

Post » Nie lut 13, 2011 22:26 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

trzymaj się i oby po tym szpitalu na dobre już było!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie lut 13, 2011 23:19 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Mój lokator zobaczył Protkę i zachwycił się jej urodą. W nagrodę ma zabandażowany palec, bo kocinie nie spodobał się :twisted: i go ugryzła :mrgreen: Zresztą, wcale jej się nie dziwię - sama mam go ochotę czasami ugryźć :ryk: albo warknąć porządnie jak jakiś rottweiller - w pełni na to zasługuje :wink:

joarkadia

Post » Pon lut 14, 2011 7:44 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Panna Protka zwiedza mieszkanie - wcale nie na ugniętych łapkach, z podniesionym ogonem, łepkiem w górze :D. Zjadła porządną, takie prawie półtora porcji, wzgardziła mleczkiem (kupiłam świeże na wszelki niewypadek), wskoczyła na zlew popiła wody i umyła łapki :lol: Moi trzej panowie schodzą jej z drogi - Garfild schował się w panice na moich kolanach jak Protka na niego fukneła w kuchni (usłyszałam przez ścianę), Ryś znowu probówał zakopać się z mojej torbie z rzeczami zabieranymi do szpitala... Torba ciężka jak nie wiem co, więc istniało prawdopodobieństwo, ze nie zauważyłabym ciężaru Rysia i wyskoczył z torby dopiero w szpitalu - już widzę minę lekarzy :ryk:
A kociaki czują, ze mnie nie będzie, bo całą noc spędziłam jak mumia egipska zawinięta w koc, bez zadnej możliwości ruchu - dobrze, ze dały mi choć oddychać :wink:

joarkadia

Post » Pt lut 18, 2011 19:59 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Pan Garfildos będzie miał usuwane wszystkie ząbki....
Panna Protka ma zapalenie jelit.....
Ładny wynik na 5 dni nieobecności, acz świetnej opieki sąsiadki :evil:

joarkadia

Post » Pt lut 18, 2011 20:02 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Cześć Asia! No wiesz, przy przewlekłych schorzeniach to może bez znaczenia, że Cię nie było ... a Protka, zestresowana, może chorować :(

alix76

Post » Pt lut 18, 2011 20:12 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Wiem, ale wcale mnie to nie pociesza...

joarkadia

[poprzednia][następna]