Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 12:28 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

kussad pisze:Właśnie odkryłam że chyba Was jeszcze nie odwiedzałam - nie mam Was w zakładkach a spotykam tutaj Wielu Znajomych :oops:

zapraszamy serdelecznie :D
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon paź 18, 2010 12:29 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

vega29 pisze:Evalla już gdzieś na wątku Totki zgodziła się na wykorzystanie celem przewozu transportera. I TYLKO takim celem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bez obaw. Jestem stuprocentowo hetero :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon paź 18, 2010 12:32 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Marcelibu pisze:Przecież to nie dyskwalifikuje tej pani, jako DS. Trzeba po prostu zobaczyć te dzieci.

:ryk:
Niestety, większości młodocianych potworów nie wyrastają na głowach rogi, co by od razu bez pudła można było zaklasyfikować :twisted:

Marcelibu pisze:Skąd będzie odbiór Czarnego Koczura? Jeżeli na Żoliborzu to może z Xandrą pogadam?

Jeszcze nie wiem. Zaraz zadzwonię do Lidki.

Wielbłądzio

Post » Pon paź 18, 2010 18:58 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Wróciłam. Jem coś w rodzaju obiadu. A po tym obiedzie powinnam brać się za sprzątanie, bo jutro będę miała gościa. Właściwie to sprzątnąć miałam oczywiście w weekend, ale w weekendy, cóż... wielbłądy zapadają w sen weekendowy :twisted: Kładą się spać w swoich cieplutkich wymoszczonych norkach :wink: zazwyczaj już w piątek późnym popołudniem, a budzą się na dobre dopiero w niedzielę wieczorem (z przerwami na nakarmienie Szarańczy rzecz jasna, jak również oprzątnięcie Szarańczynych kuwet :twisted: ). Takżę ze sprzątania doopa. Dobrze, że chociaż jeden z zaległych tekstów wczoraj napisałam :roll:
Teraz też mi się nie chce, więc najpierw poczytam, prześpię się... a sprzątać zacznę nad ranem, tak, żeby do 6.00 się wyrobić i móc zacząć szykować się do roboty.

A w tej robocie...
Tak, oczywiście, będzie przykro, kiedy znów nie będę miała roboty w ogóle i kiedy z każdej strony będzie trzeba pożyczać... Ale chyba nie będzie mi w ogóle żal konkretnie tego miejsca i tych kretynek, bo kretynki mnie osłabiają.
Jedna z nich stwierdziła dziś po zjedzeniu obiadu: "Zaraz eksploatuję"
Domyśliłam się, o co kretynce może chodzić :wink: , jednakże na wszelki wypadek zapytałam:
"Co będziesz eksploatować Teresko?"
"Eeee, yyyy, chyba źle powiedziałam, bo ja zaraz eksploduję znaczy"
Tego typu przejęzyczenia są u kretynek na porządku dziennym. Pytanie tylko: dlaczego porywają się na używanie słów, co do których znaczenia nie do końca są przekonane...?
Pytanie retoryczne właściwie, bo odpowiedź na nie jest oczywista: ponieważ SĄ KRETYNKAMI :roll:
Kretynka-mamuśka wzięła dziś sobie użetkę. Podobno z dzieciakiem coś nie tak. Naiwnie i intensywnie myślę sobie, że może dzieciak do jutra rozchoruje się na dobre, dzięki czemu panienka pójdzie na przynajmniej 10-dniowe L4 :twisted:
Nie nie nie, proszę nie myślcie o mnie źle, tak naprawdę to ja wcale nie życzę temu bachorowi choroby... Chciałabym tylko, och jak bardzo bym chciała, żeby dni takich jak dzisiejszy - bez mamuśki pie****cej mi tuż nad uchem o śniadankach, deserkach, owockach, kurteczkach, kupkach itp. było jeszcze chociaż kilka. Kretynka powinna trzymać nos w Przemusiowych pieluszkach :twisted: , zamiast przychodzić do tej szacownej pracy i zatruwać życie szanującym się starym pannom-kociarom 8)
Pozostałe kretynki jak zwykle, pomiędzy przeglądaniem ostatnich numerów "Show", "Party" i "Vivy!" oraz pomiędzy zdawaniem sobie nawzajem relacji z ostatnich wizyt u ginekologów, emocjonowały się zdarzeniami z ostatnich odcinków ulubionych seriali.
Zaprawdę, powiadam Wam, praca z kretynkami (czy to dzietnymi czy bez-) to nie bułka z masłem :crying:
W odruchu rozpaczy, aby poczuć się jeszcze bardziej wyobcowana i wywyższająca się, zakupiłam sobie bilet do Och-Teatru na następną Jandę.

Mam nadzieję, że żadna z tych kretynek nie czytuje miau :oops: :oops: :oops:

Wiecie co jeszcze...?
Trochę się boję tego następnego tymczasowego dokocenia :roll:
Bo co prawda czarnych ojciec u mnie nie odróżni i nigdy jak dotąd nie próbował też się ich doliczyć, ale... Ale to już kolejny nadprogramowy czarny :strach:
Bo chyba nie pisałam jeszcze, że moja śliczna milusia pingwinka, Dunieczką zwana :twisted: , od jakiegoś czasu całkowice zaprzestała ukrywania się pod sufitem na czas wizyt gości wszelakich. Przeciwnie, Dunieczka wysiaduje sobie jak gdyby nigdy nic na drapaku, dumnie prezentując białe końcówki łapek. A przecież ja od dawna nie mam na stanie żadnego pingwina, naprawdę nie mam, no nie mam :oops: Mogłaby głupota jedna chociaż (oops, napisałam 'kretynka', ale zmieniłam, bo nazywanie Duni identycznie jak moich bezmózgowych koleżanek, byłoby dla pingwinicy niewątpliwą obrazą) schować te pepegi :roll:
A Gramek będzie następny. Następny czarny. Obawiam się, że mojemu ojcu może się ich w końcu wydać za dużo już na pierwszy rzut oka - a wtedy weźmie policzy i... i nie wiem co. I wolę nie wiedzieć. Z nadzieją, że nie doliczy się wcale a wcale.

Wielbłądzio

Post » Pon paź 18, 2010 19:34 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Bardzo mi się podoba Twój styl pisania :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon paź 18, 2010 22:27 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

kussad pisze:Bardzo mi się podoba Twój styl pisania :1luvu:

Zgadzam się - tylko czemu posty się tak szybko kończą :(

Człowiek patrzy: oooo, post nie mieści się na ekranie. Super :ok: Będzie co czytać :D
A za chwilę: ale czemu już koniec? :twisted: :crying:

I jeszcze do tego zdjęć dawno nie było :evil:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto paź 19, 2010 7:34 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Tzw. wolnego czasu też dawno nie było :?
Ale dzieci mam piękne, jest się kim chwalić, wiem :mrgreen: , postaram się możliwie szybko nadrobić ten deficyt.

Ledwo zagoiła się szrama na nosie mojej osobistej krowy - dziś rano zauważyłam świeży drap na nosku de luxe. Ciekawe, które tym razem tak ją urządziło. Może właśnie moje osobiste krówsko - z zazdrości, że ona jest zwykłą mućką, a nie de luxe jak Tulec.

Dzięki za komplementy.
Pisanie to od lat jedyne (oprócz zbierania kotów oczywiście :twisted: ), co robię nieźle.

Mamuśka przyszła do pracy :(
Właśnie nawija przez telefon z siostrą :twisted:

Wielbłądzio

Post » Wto paź 19, 2010 9:06 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Myślę i myślę jak tak dalej będziesz ciekawie pisała to zamiast zobaczyć przez kilka minut Agnieszkę wybiorę Ciebie i całą wycieczkę :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 19, 2010 10:07 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Ależ zapraszamy, Dranie to naprawdę miłe zwierzątka :1luvu:
Szczególnie zaś Tadzik :wink: :twisted:

Wielbłądzio

Post » Wto paź 19, 2010 10:26 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Mnie też, ale nie zawsze... :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto paź 19, 2010 10:29 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Marcelibu pisze:

A kiedy Ci się nie podoba? Kiedy zapraszam po odbiór MARMURKA :twisted: ?

Wielbłądzio

Post » Wto paź 19, 2010 10:30 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Wielbłądzio pisze:
Marcelibu pisze:

A kiedy Ci się nie podoba? Kiedy zapraszam po odbiór MARMURKA :twisted: ?

Teraz to wcale mi się nie podoba. Zresztą i tak nic nie widzę... :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto paź 19, 2010 10:33 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Wiedziałam.

Biedak, nikt go nie chce :cry:

Wielbłądzio

Post » Wto paź 19, 2010 11:14 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Znacie ten wątek: viewtopic.php?f=8&t=118759 ?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 19, 2010 12:15 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. POMÓŻMY PRAKSEDZIE !!! (s. 45)

Znamy :wink: Agnieszka na szczęście odl istopada ma już pracę :ok:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]