DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 25, 2010 10:56 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Całuski dla Piratka !
Dzięki za paczkę, kurka jest super ! Ulubiony psiaczek Twojej koteczki jeździ ze mną samochodem......
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Pon sty 25, 2010 11:01 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:Całuski dla Piratka !
Dzięki za paczkę, kurka jest super ! Ulubiony psiaczek Twojej koteczki jeździ ze mną samochodem......

Cieszę się bardzo, że kurka się podoba. Kotek też fajowy. Piratek zawsze dostaje duszności na weekend. Rozwala się na całym łóżku a ja śpię z nosem w ścianie o ile to spaniem można nazwać. Dziękujemy za wspracie!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto sty 26, 2010 18:50 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Piratowi chyba jest za dobrze :twisted: Zaczął gonić Viki. Siada sobie teraz na środku przejścia i czeka az Viki sie pojawi. Nie pozwoli jej przejść. Jest zazdrosny i bardzo zaborczy. Chciałby żeby Viki nie spała na łózku. To jego życzenie tylko jest, ale niespelnione bo już mu wczoraj nagadałam, co myślę o takim zachowaniu. Odwrócił się do mnie d... zlozył w serdelek i usnął obrażony na caly świat.

Zaczął też żebrac o jedzenie. Tego wcześniej także nie było. Chyba jest ten czas, kiedy jest mu lepiej.

Ja dzisiaj wziełam się za robienie rachunkó i podliczeń bo chcę kupic garat 12 letniego od brata. Musze czymś dojeżdzać do wetów bo kregosłup po rwie kulszowej sprzed roku już jakby nie ten sam. Nie mogę dzwigać bo mnie za kilka dni łamie. Ech... Brat ma dobre serce i sprzedaje tanio. Sądziłam, że mogę przynajmniej polowę wartości wplacić a na resztę kredyt, ale nie 8O Shani i Pirat nadwyręzyli mocno moje finanse. Wykonałam zadanie na cały rok 2010. Teraz musze się zastanowić i może ponegocjować. Samochów potrzebny. Wsadze Pirata do samochodu i będziemy piratowac na drogach :) Bałam się tych rozliczeń i słusznie. Cóż mam czas do marca zeby się zorganizować. Miejmy nadzieję, że nic w tym czasie mnie nie znajdzie w oczekiwaniu na pomoc. Swoją drogą to smutne, że po 2 latach oszczędności prawie żadnych. Mam nadzieję, ze wkrótce znajdę lepsza pracę.

Piratek pożarł właśnie saszetke i jeszcze Viki mięso ukradł. Nieznośny chłopak się robi.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto sty 26, 2010 22:55 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Oj rozumiem Cię, u nas też posucha finansowa jeszcze przed świętami wypłaty mi brakło, więc oszczędności poszły w styczniu jak woda!
Od jutra do k-ca m-ca moje na whiskas w saszetkach przechodzą. Na szczęście RC suchego jeszcze troche mam :wink:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sty 26, 2010 23:00 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

...skad ja to znam. ale nie damy sie posusze, a dobry whiskas nie jest zly!

fantastyczne jest to ze koniec miesiaca lada dzien. i szybko zleci.
u mnie ciut cieplej - chyba faktycznie idzie ocieplenie. nie moge sie doczekac :twisted:

a jak sie miewaja inne kociaki?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie sty 31, 2010 19:24 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Zapraszam na bazarek. Zbieram na karmę Renal dla Pirata i Tosi. Wrocław jednak raczej nie wypali a Tosia musi jeść tylko to. Poniewaz w dzień siedzi razem z 3 kotów mamy więc raczej wszystkie przejdą na dietę Renala. Muszę grubasa dopilnować bo mocznik wyszedł 13 a norma jest do 11. Zbieram też na kolejną dzialkę Androcuru i na karmę dla moich bezdomniaków. Nadwyzki pójda na sterylki na Podwawelskim.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=107081&p=5535018#p5535018

Pirat ma się niexle. W nocy sypia jak zabity. Tykam go a on nic 8O 8O 8O 8O Rano siedzi nade mną i jakby z martwych powstał. Wrażenie nieziemskie.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw lut 04, 2010 16:37 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

.....JESTEM !!!!! już w miarę przytomna.....
Walczyłam z zębem ! Od zeszłego tygodnia. Pani dr wyrywała mi go przez godzinę (brrrrrrrrrrrrrrrrrr) i skończyło sie u chirurga....

Cieszę się , że u Piratka jest całkiem dobrze !
Wybiorę się na bazarek.
pozdrawiam Was z całego serducha !!!
------------------------

wiga138

Post » Czw lut 04, 2010 16:43 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:.....JESTEM !!!!! już w miarę przytomna.....
Walczyłam z zębem ! Od zeszłego tygodnia. Pani dr wyrywała mi go przez godzinę (brrrrrrrrrrrrrrrrrr) i skończyło sie u chirurga....

Cieszę się , że u Piratka jest całkiem dobrze !
Wybiorę się na bazarek.
pozdrawiam Was z całego serducha !!!

Tak się juz martwić zaczęłam... Nie wiem jak to się stało, ale mam obiecaną na konto wpłatę 480 zł na sterylki kotów powawelskich. Wystawiłam bazarek na karmę dla Pirata i nadwyżki miały iść na sterylki, a tu niespodziałeki i ludzie zaczęli wpłacac na sterylki. Piratek to sprawił chyba.

Wczoraj miałam ubaw. Koty poszły spać. Viki wyłożyła się na hamaku i przeciągała się jakby chciała powiedzieć: kup większy. Pirat zasypia na boku z podkurczonymi wszystkimi łapami.

Kichał tak strasznie i miał zatkany nos, że chciałam wczoraj kupic wreszcie antybiotyk, ale pani doktor powiedziała, że spróbujemy jeszcze czegoś innego. Teraz dostaje proszek rozpuszczony w wodzie na rozrzedzenie wydzieliny. Dziwna sprawa bo nie łzawią oczy, nie leje się z nosa, ale nie oddycha przez nos. Odstawiłam na chwilę Wilkakorę bo teraz musze podawać mu jeszcze cerutin i ten wstrętny proszek. Włącze znowu jak odstawię inne leki. Za dużo tego wszystkiego.

Pirat zrobił się żarłok żebrający. Stoi nad swoją miską i nagle biegnie do mnie, że mam może coś lepszego. Potem do miski i znowu do mnie. Musze odmawiać bo nie może przytyć.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw lut 04, 2010 16:51 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

..To są objawy zdrowego kota !
ja i tak pójde na bazarek ale czy mam rozumieć, że trafiło się trochę wpłat ? Martwiłam się już o Ciebie i o Twoją kocią
ferajnę !!!!!!
Czytam te wiadomości bardzo szybko, ponieważ siedzę cały czas w pracy ( w weekend niestety chyba też :twisted: )
------------------------

wiga138

Post » Czw lut 04, 2010 16:56 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:..To są objawy zdrowego kota !
ja i tak pójde na bazarek ale czy mam rozumieć, że trafiło się trochę wpłat ? Martwiłam się już o Ciebie i o Twoją kocią
ferajnę !!!!!!
Czytam te wiadomości bardzo szybko, ponieważ siedzę cały czas w pracy ( w weekend niestety chyba też :twisted: )

Mam pw, że w przyszłym tygodniu pwoinno na moje konto wpłynąć 480 zł na sterylizację 8 kotów z Podwawelskiego. Sterylka za 60 zł więc starczy na zabieg na wszystkie koty. Teraz musimy się zorganizować i od środy łapiemy pierwsze 3 koty. Niesamowite to forum. Nie znając mnie, ludzie ufają i wpłacają pieniądze. 8O 8O 8O
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Czw lut 04, 2010 17:05 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

ach !! bo od Ciebie " biją fluidy, feromony" i inne dobre promyki !!!!

Trzymam kciuki za wpłaty, kociaki i jutro też sie dokładam !!!

ps. moja kotka jest troszkę bardziej tolerancyjna dla Gamusi ale.....przed nimi chyba jeszcze długa droga. Od 6-u tygodni mam włączony felyway.
Z drugą kotką jest ok.
------------------------

wiga138

Post » Pt lut 05, 2010 9:19 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:ach !! bo od Ciebie " biją fluidy, feromony" i inne dobre promyki !!!!

Trzymam kciuki za wpłaty, kociaki i jutro też sie dokładam !!!

ps. moja kotka jest troszkę bardziej tolerancyjna dla Gamusi ale.....przed nimi chyba jeszcze długa droga. Od 6-u tygodni mam włączony felyway.
Z drugą kotką jest ok.

Pochwal się swoim towarzystwem. Ty moje koty widziałaś.

Ja co miesiąc sponsoruję Feliway dla Irisha. Rezydentak wkurzona chodzi od października. Irish też zaczał być już agresywny. Jak perfumy w kontakcie, to podobno jest spokojniej. Musze mieć czas, żeby znaleźć mu inny dom. Jest rudy więc nie byłoby problemu, ale musi byc dom szczególny bo Irish boi się trochę ludzi. Przychodzi i daje się głaskać, ale jak faceta widzi to na brzuchu zaczyna się czołgać.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Sob lut 06, 2010 19:38 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Piratek namawia na glosowanie na Rusti i jej babcię!!!

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=107090 Ja już oddałam glos

Podobno mają likwidować program Kundel bury i kocury :(
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon lut 08, 2010 11:01 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

poszło dla kociaków.

pochwalę sie swoim towarzystwem ale w wolnej chwili. Do końca lutego jestem całkowicie oddana pracy...... :evil: mam tzw audyt
------------------------

wiga138

[poprzednia][następna]