Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 17, 2010 10:48 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

Nie wiem czy cioteczki dzidzia i solaris jeszcze o mnie pamiętają

ObrazekObrazekObrazek

Oto ja, wasz Gapcio
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pt wrz 17, 2010 13:54 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

Gapciu pamiętamy, pamiętamy. Zawsze zaglądam do wątku ale jakoś czasu, zeby pisać, za mało :oops: Nie tak dawno nawet wujkowi R. pokazywalam jaki piękny kot z tego naszego Gapulka wyrósł :D
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Sob wrz 18, 2010 10:20 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

Chciałbym podziękować za wizytę tutaj i za pamięć o mnie. Przyjemnie usłyszeć że jestem piękny.

Ten Duży to czasami mnie denerwuje. Ostatnio powiedział że po urodzeniu do złej kolejki się ustawiłem, że powinienem się ustawić do kolejki gdzie dawali rozumek a nie do kolejki po długie włosy. Że jakbym miał krótszą sierść to mniej kłopotów by było. Fakt że ostatnio zrobiło się coś pod pachą przy przedniej łapce, czesanie wtedy nie bylo takie przyjemne jak zawsze. Czasami zdarza mi się wejść tam gdzie nie wolno i futerko czymś się oblepi, a czasami jak jestem nieostrożny to przykleja się jedzonko. Ale czy to moja wina.
Czemu ten Duży mówi że mam rozumek jak Kubuś Puchatek, czy ja naprawde jestem taki głupiutki?
Teraz to nie wiem czy moje imię Gapcio jest od tego że się gapię czy dlatego że jestem gapa.
Nie da się ukryć że z tym Kubusiem Puchatkiem mamy cechy wspólne, też jestem puchaty i lubię zjeść "małe conieco".
Do jedzenia to wogóle nie trzeba mnie wołać, pierwszy wyczuwam kiedy będzie jedzonko, szczególnie jak ma być świeże mięsko.
Niedawno trochę się wystraszyłem, wsadzili mnie do takiego pojemnika i pojechali ze mną, bałem się, byliśmy w takim miejscu gdzie było więcej kotów i takie coś podobnego ale nie miałczało tylko szczekało. Był tam taki pan, krzywdy mi nie zrobił, ale miłe to też nie było.
Nie lubie obcych. Gucio też był, udawał odważnego ale wiem że też się bał. W końcu wróciliśmy do domu
Lubię jak Duży bierze mnie na ręce, nosi i mówi że na zawsze będę jego malutkim Gapciem i wtedy jestem gotowy wszystko jemu wybaczyć.
Gapcio

jarekm

Post » Nie wrz 26, 2010 16:53 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

Poker71 pisze:
jarekm pisze:Maluchy w końcu zmęczone biegami, leża i odpoczywają.

MALUCHY 8O 8O 8O

:ryk:

Dla mnie one zawsze bedą maluchy

Gucio - 7,2 kg
Gapcio - 6,9 kg
Mruczek - 6,2 kg
Filipek - 5,3 kg

No chyba nikt nie powie że to duże kotki

jarekm

Post » Nie wrz 26, 2010 18:27 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

maleństwa, ledwo od cycka odstawione, oseski! :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Nie wrz 26, 2010 20:41 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

:D
Witamy
Cieszymy się że nas odwiedziłaś

jarekm

Post » Pon wrz 27, 2010 12:46 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

Jejku przyczepili się do wielkości koteczków.
A może to dlatego bo marzy mi się takie
Maleństwo
Obrazek
z takimi Zębami
Obrazek

I gdybym miał takiego koteczka to przestałbym zamykać drzwi na klucz

jarekm

Post » Pt paź 01, 2010 11:04 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

Ile potrzeba śrubokrętów do wymiany napędu w komputerze ???

Teoretycznie 5 powinno wystarczyć
Każdy chłopak miałby po jednym
Po odkręceniu jednej strony obudowy
Jeden z chłopaków pobiegł do kuwety
Zapaliło mi się swiatełko ostrzegawcze
Bo to z kuwetą to tradycyjny wybieg, próba wyciągnięcia mnie z pokoju
Oczywiście , w kuwecie mała kropelka
posprzątałem
wracam do pokoju
no i oczywiście w skrzynce narzędziowej po śrubokrętach zostało tylko wspomnienie
a chłopaki siedzą ze zdziwionymi minami "Duży a gdzie schowałeś narzędzia ?"
Poszłem do kuchni zrobić kawę
z pokoju odglosy , znak że coś się dzieje
wracam z kawą, podrodze sobię myślę że teraz to pewnie nawet skrzynki nie będzie
wchodzę do pokoju , skrzynka jest
ale pusta, nawet kombinerki wsiąkły
koty też
nie ma wyjścia, idę po drugą skrzynkę narzędziową
Wracam
kotki siedzą na środku pokoju i się cieszą
OOOOOOOOOOO duży przyniósł następne zabawki
W końcu uszkodzony napęd wyjęty
no ale jak zamontować nowy
kotki grają śrubkami w piłkę, ale fajnie pukają na panelach
kotki szczęśliwe
do czasu
po zabraniu śrubek trochę się obraziły i
i ..........schowały ostatni śrubokręt
no i co teraz ?
na szczęście pomimo zaawansowanej sklerozy
przypomniałem sobie że coś powinno być w łazience
Uf, jest, trochę taki maluśki, do śrubek w zawiasie przy okularach
ale nic to , damy radę
No i w końcu dopiąłem swego
napęd wymieniony
Kotki mialy 3 godziny zabawy
podczas stawiania komputera na miejsce i podłączaniu kabelków
koteczki zgubiły ostatni śrubokręt

Ciekawe po ilu dniach znajdę wszystkie narzędzia?

jarekm

Post » Pt paź 01, 2010 12:54 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

u mnie Rycha jest malarką- uwielbia taki mały pędzelek, biega z nim, aportuje, i kitra po kątach. oczywiście kiedy jest potrzebny, to go nie ma :|
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Nie paź 03, 2010 15:24 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

jarekm pisze:Wcześniej już napisałem że kotom rozregulowało się chyba coś, no i mam następne mioty od tych samych kotek. Kotka z tych zdjęć już raz w tym roku miala małe, wiosną były tylko dwa maluszki. A teraz na jesień urodziła piątkę, trzy rude i dwa czarne z rudymi maźnięciami podobnie jak mamuśka. Płci maluchów nie znam. Dzisiaj ładna pogoda i kotka wyprowadziła maluchy na pierwszy spacerek, miałem w końcu okazję zobaczyć maluchy. Urodziła te kociaki w dziurze w ziemi pod tym blaszanym garażem. Najgorsze w tym jest że zima zbliża się wielkimi krokami, a podobno ma być długa, mroźna i śnieżna.
Co mam robić, nie wiem. Mogę je karmić tak długo jak tylko sie da.

Ale czy przeżyją w mrozach w dziurze w ziemi, nie wiem. A na dodatek jest to to miejsce o którym już kiedyś pisałem, gdzie koty zostały wymordowane.

Kotki narazie są zdrowe, teraz dopóki są zdrowe warto aby znalazły domki, bo potem jak zmarzną, zaczną głodować i zaczną chorować może być za późno. Ale tak to już jest że często angażuje się finanse i pracę w pomoc wtedy jak na pomoc jest już za późno.
Oczywiście , pewnie zaraz usłyszę że jeśli tak mi na sercu leży los tych kotów, to abym się nimi zajął.
Tylko dwie sprawy- gdzie i za co.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

jarekm

Post » Pon paź 04, 2010 13:24 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

Śliczne, porób ogloszenia, ja myślę, ze one mają szanse na adopcje prosto z podwórka.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Wto paź 05, 2010 9:47 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

Na razie to staram się o zgodę na wejście, to teren prywatny, ogrodzony i brama na kłódkę zamknięta.

jarekm

Post » Wto paź 05, 2010 12:07 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

dzidzia pisze:Śliczne, porób ogloszenia, ja myślę, ze one mają szanse na adopcje prosto z podwórka.

a no dzidziu, masz racje, bo matka moja rodzicielka tego grubasinskiego rudasa pozwolila prosto z dworu wziac.
A pozostala 4rka jest rownie piekna i urokliwa, zdziwilabym sie, gdyby nikomu serce nie zmieklo.
Oby tylko udalo sie wejsc na ten teren, poki koty zdrowe no i takie male latwiej sie oswaja.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto paź 05, 2010 23:06 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

Jarku przyślij mi na maila zdjęcie i opis kociaków wstawię na facebooka .
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw paź 07, 2010 20:13 Re: Puchaty Gapcio, Mruczek, Gucio i Filip w jednym żyją domku!

Jak tam kocie dzidziaki i ich mama?
Podobno w Redzie juz przymrozki, ze samochody rano trzeba skrobac :(

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

[poprzednia][następna]