BANDA KULAWEGO II-klatka kocia dla Korabiewic s.95 !!!!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 05, 2007 19:44

Cwane są te Zarazki :lol: okręciły Femkę dookoła pazurków. :lol:

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Śro wrz 05, 2007 19:47

zosia&ziemowit pisze:Cwane są te Zarazki :lol: okręciły Femkę dookoła pazurków. :lol:

Niestety,ja popłynęłam, Pani Jadzia popłynęła, mąż Pani Jadzi popłynął, masakra :twisted:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro wrz 05, 2007 19:47

OT zgola - dziekuje Wam wszystkim!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro wrz 05, 2007 19:51

Femko :ok:
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Śro wrz 05, 2007 20:05

Czyli od jutra Femka haruje na Zarazę tfu... kurczaczka :D a my podziwiamy kociątka :lol:

zosia&ziemowit

Post » Śro wrz 05, 2007 20:19

Są też wieści gorsze. Malwinka ma straszną biegunkę, której nie możemy opanować. Prawdopodobnie jest to problem z trzustką, w dodatku na tle nerwowym: z Malwinki leje się zawsze po podaniu antybiotyku. Dzisiaj wieczorem zawiozłam saszetki intestinala,którego Malwinka bardzo lubi (suchego nie dotyka) i Pani Jadzia będzie go posypywać jakimś leksratwem na trzustkę w proszku. Żeby ograniczyć stres. Gorzej, że Malwinka powinna też dostawać phytophale. Chyba trzeba będzie w malusieńkim kawałeczku wątróbki podawać.

Acha, zapomniałam tu wspomnieć (napisałam o tym w wątku Malwinki), że ona oddwóch tygodni jest rezydentką Pani Jadzi. I mimo, że zawsze była kotką podwórkową, wcale nie ma ochoty nigdzie z domu wychodzić.
Obrazek

Femka

Post » Śro wrz 05, 2007 20:24

Femka pisze:Acha, zapomniałam tu wspomnieć (napisałam o tym w wątku Malwinki), że ona oddwóch tygodni jest rezydentką Pani Jadzi. I mimo, że zawsze była kotką podwórkową, wcale nie ma ochoty nigdzie z domu wychodzić.

Ja jej się nie dziwię :D gdzie na podwyrku intestinala znajdzie? :wink:
A poważnie to biedna jest :(

zosia&ziemowit

Post » Śro wrz 05, 2007 20:32

Femka pisze: Gorzej, że Malwinka powinna też dostawać phytophale. Chyba trzeba będzie w malusieńkim kawałeczku wątróbki podawać.

Spróbujcie podać tabletkę tak, jak kawałek jedzonka, na sucho. Ja na początku Hugciowi miażdżyłam, w Bezo-Pet, do strzykawki - mordęga. Raz mi tabletka upadła - Hugcio ją zjadł. I problem się rozwiązał. Podaję tak po prostu.
Marcelibu

Post » Śro wrz 05, 2007 20:33

zosia&ziemowit pisze:
Femka pisze:Acha, zapomniałam tu wspomnieć (napisałam o tym w wątku Malwinki), że ona oddwóch tygodni jest rezydentką Pani Jadzi. I mimo, że zawsze była kotką podwórkową, wcale nie ma ochoty nigdzie z domu wychodzić.

Ja jej się nie dziwię :D gdzie na podwyrku intestinala znajdzie? :wink:
A poważnie to biedna jest :(

Biedna to jest Pani Jadzia,bo Malwina się na nią rzuca i odreagowuje całą złość :D Ręce Pani Jadzi wyglądają tak, jakby dokarmiała zwierzęta w zoo, w dziale dużych kotów :mrgreen:
A tak poważnie, to Malwinka już nie jest biedna. Wprawdzie dooopka pewnie boli od sraczki, ale wcześniej czy później nad tym zapanujemy. W sumie mamy wetkę, nie :twisted:
Najważniejsze, że Malwinka jest już bezpieczna, nie wyżera w śmietnikach i JUŻ NIGDY NIKT jej nie skrzywdzi.
Obrazek

Femka

Post » Śro wrz 05, 2007 20:42

Marcelibu pisze:
Femka pisze: Gorzej, że Malwinka powinna też dostawać phytophale. Chyba trzeba będzie w malusieńkim kawałeczku wątróbki podawać.

Spróbujcie podać tabletkę tak, jak kawałek jedzonka, na sucho. Ja na początku Hugciowi miażdżyłam, w Bezo-Pet, do strzykawki - mordęga. Raz mi tabletka upadła - Hugcio ją zjadł. I problem się rozwiązał. Podaję tak po prostu.

Monika, wcześniej, zanim nastąpił trzustkowy kryzys, Malwinka nie była na takiej bardzo ścisłej diecie i dostawała phytophale w kawałku wątróbki. Zastanawiamy się, czy teraz mniejszym złem nie będzie (mimo intestinalowej diety) podawać jej tę tabletkę w maluśkim kawałku wątróbki. Trzeba to jeszcze uzgodnić z Panią Doktor, ale przyszło mi do głowy, że może też mniejszym złem będzie na czas "uspokojenia" trzustki zaprzestać podawania jej phytophale. W ostatnich badaniach (w tym tygodniu) mocznik podwyższony był w stosunku do normy tylko nieznacznie (kreatynina bez zarzutu 1,4),więc żeby nie narażać jej na stres chwilowo (na 3-4 dni) przestać Malwinkę wkurzać tabletkami. Ale to musi przyklepać Pani Doktor, bez jej zgody eksperymentów na nerkach robić nie będziemy.
Obrazek

Femka

Post » Śro wrz 05, 2007 21:29

Dobrej nocy.....

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro wrz 05, 2007 21:38

Sihaja pisze:Dobrej nocy.....

kolorowych snów, Sihaja :D
Obrazek

Femka