MAJORKOWI: Samo życie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 01, 2004 14:09

Majorka pisze:Jeszcze nie wysłałam. Czekam na książeczkę, chciałabym mieć jednak na piśmie potwierdzenie ujemnego testu białaczki. Ale to są trochę odrębne sprawy, bo po pierwsze test był zrobiony na moje życzenie i zobowiązałam się zapłacić za niego, a także powinnam się upewnić czy nie ma świerzbowca lub grzybicy - ale nie przyszło mi to do głowy - lekarz przecież Cię zapewniał, że jest zdrowa. Tylko, że już na pierwszy rzut oka było widać, że ma coś w uszach i łysinki na ciele.

....a ja po tych wszystkich zapewnieniach mu uwierzyłam i już kici nie sprawdzałam sama... :oops: :( :?
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pt paź 01, 2004 14:27

Myślę, że zdecyduję się jednak na izolację tak długo, jak będzie trzeba. Jest to niewątpliwie kłopotliwe, bo biegnę z pracy do domu, przygotowuję dla niej jedzenie, siedzę z nią do wieczora (bez kolacji), wracam... i nie mam na nic czasu, nawet na pobiawienie się z 4MiGami. W niedziele mam przez cały dzień zajęcia na uczelni... No i jeszcze boję się, że jeśli ja zarażę się grzybkiem, to mi zabronią kontaktu z nią... bo się nie wyleczę. Można też chyba porozmawiać w naszej lecznicy o kwarantannie, ale to pewnie słono kosztuje, a poza tym nie chciałabym jej już oddawać w obce ręce. Za nic na świecie.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pt paź 01, 2004 14:30

Majorka pisze: a poza tym nie chciałabym jej już oddawać w obce ręce. Za nic na świecie.

:1luvu:
Obrazek
Fanaberia i Aisha

Ann_pl

Od: Pon sty 13, 2003 10:46

Post » Pon paź 04, 2004 9:00

Miodunka na początku nie chciała się bawić. W sobotę przyszłam do niej i zaczęłam jej machać patyczkiem z przywiązaną gumką do majtek :) Co to się działo! Kot-dzikus, kot-sprinter, kot-skoczek, kot-tygrys! Prawie zupełnie przestała udeptywać podłogę, bo nie ma na to czasu - to kot nienasycony zabawy! W niedzielę nie mogłam do niej iść, miałam przez cały dzień zajęcia, ale był mój TZ - wcale się go nie bała - tylko żądała zabawy!
Nasypałam jej kilka chrupek RC dla delikatnych żołądków - zmiotła to w jednej chwili, położyłam kilka na ryżu z kurczakiem - to samo, wylizała wszystko do czysta. Ale wczoraj, chociaż kupka była normalna, a nawet dwie, wieczorem TZ znalazł na brzegu kuwety rozrzedzony kawałek kupki ze śladami krwi. I teraz pytanie - czy to suche podrażniło jej kiszeczki czy to coś gorszego? Czym się objawiają kokcydia? :strach:
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Pon paź 04, 2004 11:44

Myślę, że można już jej podać coś na odrobaczanie, na tyle chyba już doszła do siebie? Czemu nikt się nie odzywa? :(
Obrazek

Majorka

Post » Pon paź 04, 2004 12:30

Mryu , B tak miala , moglo suche podraznic . Z odroabczaniem moze zaczekac albo niezbyt gwaltownie bo to podobno niebezpieczne dla kotow .
ObrazekObrazekObrazek

Bomba

Od: Czw sty 31, 2002 23:09

Post » Pon paź 04, 2004 12:34

Myślałam o Strongholdzie
Obrazek

Majorka

Post » Pon paź 04, 2004 12:37

Kotka B nie wie ......
ObrazekObrazekObrazek

Bomba

Od: Czw sty 31, 2002 23:09

Post » Pon paź 04, 2004 12:40

Ale dziękuję, że się odezwała :)
Obrazek

Majorka

Post » Pon paź 04, 2004 12:41

Ja tez nie wiem, więc się nie odzywam :oops:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon paź 04, 2004 13:17

Kicorek pisze:Ja tez nie wiem, więc się nie odzywam :oops:

Niby racja, ale myślałam, że choć kto się ucieszy, że Mio coraz bardziej robi się z żebraczki kotem... :lol:
Obrazek

Majorka

Post » Pon paź 04, 2004 13:31

A szaleństwo zabawowe podoba mi się bardzo!! :D
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon paź 04, 2004 14:28

Majorka pisze:
Kicorek pisze:Ja tez nie wiem, więc się nie odzywam :oops:

Niby racja, ale myślałam, że choć kto się ucieszy, że Mio coraz bardziej robi się z żebraczki kotem... :lol:

Cieszy sie cieszy, tylko w lapki klaska z radosci i ni ma jak paluszkami po klawiszach pobiegac :lol:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pon paź 04, 2004 14:40

Myszko, jak dobrze Cię widzieć! :D
Obrazek

Majorka

Post » Pon paź 04, 2004 14:42

Dobrze, że Miodunka wraca do siebie :) Pewnie wreszcie uwierzyła, że ma szczęście, że trafiła do Ciebie Majorko :)
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

[poprzednia][następna]