DT u Bastet ♥ Trabcia i Toyka w DS. Orfik + dwie bidy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie maja 17, 2020 13:10 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Nie maja 17, 2020 14:04 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Bastet pisze:Przepraszam, że tak dużo zdjęć wstawiam... Ale wiecie.. On zaraz urośnie i się zmieni! Ach, ten błękit oczu! A w zasadzie granat...

Obrazek

Obrazek

A co Wy na to oko? Drugie w cieniu i szkoda, że zdjęcie ucięte. Ale to jedno-kolor obłędny! Oczywiście to baby-blue i się zmieni, ale póki co - zachwycam się :)

Obrazek

A wstawiaj, wstawiaj jak najwięcej takich śliczności :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie maja 17, 2020 14:11 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Tylko nie Tojcia, plissssssssss, bo mi się z Tojtojką kojarzy

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie maja 17, 2020 14:15 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Orfinio jak zwykle bezbłędnie obłędny! :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ciekawe, jakie oczka będą z takich ciemno niebieskich? Może zielone?
Tojotka to Tojotka i już! Rozniosą Bastet mieszkanie takie dwa huragany :P :P

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Nie maja 17, 2020 14:21 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

MaryLux pisze:Tylko nie Tojcia, plissssssssss, bo mi się z Tojtojką kojarzy

:ryk: Obawiam się, że będziesz musiała to przeżyć.... Bo już mi się utrwaliło.... :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Nie maja 17, 2020 16:33 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Kochane, jeśli jesteście facebookowe, poudostępniajcie, bardzo Was proszę, tę zbiórkę na nasze moto-kotki:

https://zrzutka.pl/kd2ur4

One nie są na fundację. Sama je utrzymuję. Niestety są tam bardzo dziwne osoby, które mają mi za złe, jakie mleko stosuję, że za drogie itd... Więc mam ich gdzieś, i sama utrzymam maluchy.
Im więcej udostępnień, tym większa szansa, że ktoś wpłaci. Dzięki! :201461 :201461 :201461
Ostatnio edytowano Nie maja 17, 2020 17:23 przez Bastet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie maja 17, 2020 16:49 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Zrobione i grosik dorzucony :1luvu:

Ziemosław

Post » Nie maja 17, 2020 16:55 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Ziemosław pisze:Zrobione i grosik dorzucony :1luvu:

Dziękujemy! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie maja 17, 2020 18:15 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

A, wygadam się Wam, a co tam. Strasznie się dzisiaj wściekłam.... Wiecie, że współpracuję z pewną fundacją - bardziej stowarzyszeniem kocim. Mam tam jedną przyjazną duszę, która zawsze - o każdej porze dnia i nocy, oferuje pomoc, gdyby było trzeba. Dzięki niej też mam kociaki, a zależy mi na tym, by pomagać kociątkom. Nie ma już w okolicy innych fundacji. Jelenia to nie Wrocław ani nie Warszawa... Niestety ta moja dobra dusza współprowadzi to stowarzyszenie z dwiema innymi kobietami, które... no nie pojmuję. Zamiast docenić to, co robię, mają wiecznie o wszystko pretensje. Dziś poszło o to, że kupuję mleko drogie, i że powinnam karmić jakimś tanim badziewiem. I że smoczki mam drogie (z żadnego innego ani Orfiś ani Trabancik nie chcieli pić). Bo za to można kupić wór karmy dla kotów działkowych, a nie tam odkarmiać oseski. A ja sama kupowałam to mleko i te smoczki, więc zupełnie nie rozumiem, o co chodzi....? 8-O Zazdrość..? Bo naprawdę nie pojmuję...
Poprzednio poszło o to, że ja mam surowicę w domu przeciw panleukopenii, i zachęcałam je, by też się złożyły i miały - bo gdy kociak jest chory, to trzeba działać natychmiast. A te dwie wolały skazać kociaki na śmierć, niż założyć zrzutkę.
No nie pojmuję, jak babcię kocham - nie pojmuję. To jaki jest sens pomagania? W sumie i tak głównie sama zawsze żywię kociaki, nawet te, co mam od nich. Jedyne co, to korzystam z weterynarza, za co rachunek idzie na konto stowarzyszenia. I to też nie za każdym razem, bo czasem sama płacę. Wkurzyłam się, no. Dlatego Trabancika i Toyotkę sama odchowam, ale za to tak, jak chcę i jak im służy... Ech...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie maja 17, 2020 19:15 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Hmm...
Trudna sprawa. Rozumiem Ciebie. Bo dla maleństw to wszystko powinno być najlepsze, wiadomo. U nich wszystko się kształtuje dopiero. I o ich życie i zdrowie drżymy.
Ale tamte babeczki też trochę rozumiem. W tym sensie, że stowarzyszenie zapewne nie ma dużo kasy. Że trzeba wybierać komu i jak pomóc. Bardzo to przykre, bo gdzie państwo, gdzie samorząd? Gdyby chociaż wszystko zależało tylko od dobrej woli ludzi na dole... Ale kasa, smutne, że od niej nieraz życie zależy.

Tak myślę sobie, że jeśli one były gotowe finansować te najtańsze akcesoria to może wobec tego mogłyby dokładać się w tej wyliczonej kwocie do Twoich zakupów? Można pogadać z kimś kto tam księgowość prowadzi, czy to byłoby możliwe. Zawsze Tobie byłoby lżej, niż brać wszystko na siebie licząc na zbiorke, która jednak nie wiadomo ile uzbiera ( oby jak najwięcej :ok: )
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Nie maja 17, 2020 19:19 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Ale właśnie, Kwirynko, ja sama kupowałam to drogie mleczko. I smoczki. I akcesoria. To dlaczego mnie obsmarowują przed wolontariuszami? Ja od nich na to mleczko złotowki nie wzięłam... I dlatego nic nie rozumiem... Jakaś chora zawiść dla mnie. Po prostu od tej pory będę zbiórki zakładać. I tyle. I na leczenie nie będę od nich też nic brać. Chciałabym stać się niezależna od nich. Tylko niestety to one otrzymują zgłoszenia o kociakach.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie maja 17, 2020 19:45 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Czyli żal im cudzej (Twojej) kasy! No tego to już też nie pojmuję :(
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Nie maja 17, 2020 19:47 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Niestety bezczelność i głupota ludzka są niezmierzone :|

Ziemosław

Post » Nie maja 17, 2020 19:50 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

Mnie sie wydaje, ze oberwalas rykoszetem, widocznie cos tam poszło nie tak z kasą. Bo jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
Przykre to i nie dziwię się, ze sie zdenerwowalas :(

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Nie maja 17, 2020 19:55 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! + dwa nicponie!

kwiryna pisze:Czyli żal im cudzej (Twojej) kasy! No tego to już też nie pojmuję :(

Mi się wydaje, że chodzi o jakąś taką zawiść. Że "mnie stać" na takie mleko itd. Bo one mają po ileś tam kotów w domu plus jedna ma troje dzieci, jedno ba studiach, i dokarmiają jeszcze inne wolnożyjące. I chyba coś im się pomyliło, że krytykują mnie za to, jak ja wydaję pieniądze. Bo co je to obchodzi?? Nie do pojęcia...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]