Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie kwi 19, 2015 10:16 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

AnnaiMania pisze:Cudny kotek! Pozdrawiam

dziękujemy :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 19, 2015 10:27 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

Cześć !
Dwie panienki i władca małego haremu Hugo chce u Was troszeczkę przycupnąć i podczytywać.
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie kwi 19, 2015 10:37 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

Gosiagosia pisze:Cześć !
Dwie panienki i władca małego haremu Hugo chce u Was troszeczkę przycupnąć i podczytywać.
Obrazek

witamyObrazek

i zapraszamy do czytania naszych przygód :)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie kwi 19, 2015 10:41 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

cycek zjedzony :D
dzisiaj nadal był dobry, nie nadążyłam kroić na mniejsze kawałki bo mi Tofik spod noża wyjadał :)
nawet Rudzia zdecydowała się na troszeczkę, oczywiście musiała mieć drobniutko posiekane
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 19, 2015 10:46 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

Ale jak cycek zjedzony - cały? :mrgreen: A Elenka nie lubi? Ja dopiero odkąd mam Marysie nauczyłam Kitusie jeść surowe mięso - wcześniej jak był Maciuś to kiedyś próbowałam, ale jakoś nie było entuzjazmu i zrezygnowałam z tego.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie kwi 19, 2015 10:48 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

Cudna jest Twoja gromadka, Jak patrzę na Kaję to przypomina mi się moja Mika też już na starość ogłuchła i oślepła. Przeżyła z nami 16,5 roku ale to i tak za mało. Bardzo mi jej brak ale jak na razie nie mogę się zdecydować na psa.
Obrazek Mika to był już jej ostatni czas z nami :placz:

Gosiagosia

Post » Nie kwi 19, 2015 10:48 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

klaudiafj pisze:Ale jak cycek zjedzony - cały? :mrgreen:

coś Ty 8O
ja kupuję jedną pierś, pojedynczą i dostają przez dwa dni, czyli na 3 koty to chyba nie tak dużo
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 19, 2015 10:51 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

Gosiagosia pisze:Cudna jest Twoja gromadka, Jak patrzę na Kaję to przypomina mi się moja Mika też już na starość ogłuchła i oślepła. Przeżyła z nami 16,5 roku ale to i tak za mało. Bardzo mi jej brak ale jak na razie nie mogę się zdecydować na psa.

Kaja pod koniec maja będzie mieć 14 lat, jest ze mną od czasu jak miała 6 tygodni. Nie wiem ile jeszcze będziemy razem, bo nie wiem czy gdzieś o niej doczytałaś jak bardzo jest chora, choć tego aż tak bardzo nie widać.
Lubię futrzaste pieski.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 19, 2015 10:52 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

No ja kroję na kawałeczki i wkładam do worków śniadaniowych i porcjuje - z jednej piesi średniej wielkości mają 6 paczuszek a to na dwa koty to 12 porcji - ciekawe ile to gram. Na talerzyku wychodzi tyle co 1/4 saszetki to pewnie jakieś 20 gram - to jest porcja na raz. Bo potem jak się podsuszy na talerzyku to nie zawsze chcą zjeść :) A tak to czasem od razu zjedzą większość lub całość ze smakiem ;)

klaudiafj

Post » Nie kwi 19, 2015 10:55 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

klaudiafj pisze:No ja kroję na kawałeczki i wkładam do worków śniadaniowych i porcjuje - z jednej piesi średniej wielkości mają 6 paczuszek a to na dwa koty to 12 porcji - ciekawe ile to gram. Na talerzyku wychodzi tyle co 1/4 saszetki to pewnie jakieś 20 gram - to jest porcja na raz. Bo potem jak się podsuszy na talerzyku to nie zawsze chcą zjeść :) A tak to czasem od razu zjedzą większość lub całość ze smakiem ;)

z Tofikiem taka ilość by nie przeszła, on zresztą świeże mięso traktuje jak deser, zje i pyta a kiedy będzie Felix :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 19, 2015 11:05 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

Taka ilość czyli dużo czy mało? Moje mają małe porcje, ale wystarczające, wiem że więcej nie dadzą rady zjeść :) Też wieczorem dam im kurczaka :)

klaudiafj

Post » Nie kwi 19, 2015 11:08 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:Cudna jest Twoja gromadka, Jak patrzę na Kaję to przypomina mi się moja Mika też już na starość ogłuchła i oślepła. Przeżyła z nami 16,5 roku ale to i tak za mało. Bardzo mi jej brak ale jak na razie nie mogę się zdecydować na psa.

Kaja pod koniec maja będzie mieć 14 lat, jest ze mną od czasu jak miała 6 tygodni. Nie wiem ile jeszcze będziemy razem, bo nie wiem czy gdzieś o niej doczytałaś jak bardzo jest chora, choć tego aż tak bardzo nie widać.
Lubię futrzaste pieski.

Zaczęłam czytać pierwszy wątek i drugi ale trochę mi zejdzie :lol:
Co dolega Kaji ? Życzmy jej dużo zdrowia. :1luvu:

Gosiagosia

Post » Nie kwi 19, 2015 11:18 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:

Lubię futrzaste pieski.

Zaczęłam czytać pierwszy wątek i drugi ale trochę mi zejdzie :lol:
Co dolega Kaji ? Życzmy jej dużo zdrowia. :1luvu:

no to trochę Ci zejdzie na czytaniu :lol:
Kaja rok temu straciła wzrok, okazało się ,że ma zaćmę i przy okazji badań wyszła jej arytmia serca, jak już z tym opanowaliśmy sytuację to zaczęła chudnąć. Miała zrobione badania krwi, usg , prześwietlenie i wyszedł nowotwór w jamie brzusznej za wątrobą, w jej stanie zdrowia i wieku nie do zoperowania, bo mogłaby nie umrzeć na stole. Jest cały czas na lekach i diecie, w miarę dobrze się czuje, nic ją nie boli.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 19, 2015 11:42 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

Biedulka, ale najważniejsze że nie cierpi. Moja miała ropomacicze i była operowana w wieku 14 lat, wtedy była w dobrej formie a po roku wszystko się posypało :placz:
Trzymamy kciuki za jej samopoczucie i zdrówko. :1luvu:

Gosiagosia

Post » Nie kwi 19, 2015 13:59 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11+ maleństwo w DT

Cudny ten maluszek :1luvu: :1luvu: Bardzo dawno temu, prawie 30 lat, odchowałam tak cały miot. Robotnicy budowlani znaleźli kociaki pod swoim barakowozem i chcieli zabić łopatami na oczach dzieci, wśród których były dwie 6 -latki, którymi się opiekowałam. Jedna z nich zdecydowała cocia ma kota, ciocia wychowa, i tak czwórka ślepych kociąt wylądowała u mnie . To był hardcore :evil: Nie było kocich mleczek, kocich buteleczek. Karmiłam zwykłym krowim mlekiem z butelki, z buteleczki po kroplach do nosa, jak kończyłam z ostatnim, to pierwsze już się darło, że głodne. To masowanie brzusiów, zeby sie odsiusiały, odkupkowały :strach: :strach: :strach: :strach:
Na szczęście po kilku dniach moja domowa kota je adoptowała, wygrzewała i wylizywała, więc dla mnie zostało tylko karmienie.
Przeżyły wszystkie, największy kocurek i najmniejsza kotka zostały u mnie, drugi kocurek trafił do mojej ciotki, druga kotka do kolegi syna - była jedną z nielicznych kotek w tamtych czasach, która miała paszport i jeździła po świecie. Wszystkie dozyły 14-15 lat.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia][następna]