Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 05, 2014 0:56 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Moja siostra jest pasjonatką krajów skandynawskich, historii, mitologii, kultury :)
Super taka podróż poślubna, tam musi być pięknie, bo bliżej natury :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro lis 05, 2014 6:32 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Kanady zazdroszczę... i Irlandii... mnie z mężem fascynują takie właśnie kraje (a nie standardowo Egipt czy Tunezja na każde wakacje ;) ) i nasza lista "na kiedyś" ma się tak:

1. Islandia
2. Nowa Zelandia
3. USA - Wielki Kanion
4. Kanada
5. Irlandia/Szkocja

Szwecję i Finlandię da się spokojnie przeżyć cenowo, ale Norwegia i te hamburgery w MacDonaldzie po chyba 25zł ... :strach: I to dawno, w 2009 :strach:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Śro lis 05, 2014 8:43 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

25 złotych :strach: :strach: :strach:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lis 05, 2014 9:35 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Obiad w macu w Norge to dla Polaka ekskluzywny obiad :mrgreen: Kanada mnie nie porwała, Montreal ładny, centrum piękne za to reszta to beton i konstrukcje przypominają mi budynki z krajów stricte postkomunistycznych. Ja byłam na południe od Montrealu, a więc dużo jezior i nieprzeciętne widoki. Wolałabym północ ;)

Baaardzo chcę zobaczyć Skandynawię, ale też marzę o Islandii i Szkocji. Też nie kręcą mnie ciepłe kurorty. Jak tylko dotrę do pracy sprawdzam ceny :D

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Śro lis 05, 2014 10:25 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Trzeba marzyć, marzenia się spełniają.W wielu miejscach, w których chciałam być ( Las Vegas, zachodnie wybrzeże Australii)już nie będę, ale najpiękniejszym krajem, za którym trochę tęsknię i w którym byłam wiele razy, kiedy jeszcze ciężko było o paszport jest Szkocja.Wszystko tam jest fajne,góry, jeziora,miasteczka i ludzie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lis 05, 2014 11:06 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Ewar, Szkocja też mnie korci, nie ukrywam. Wolę takie klimaty, wybrzeża, zamglone góry, nieduże miasteczka. Kocham :1luvu: Byłam na Wyspach ale do Szkocji nie dotarłam, a teraz bardzo żałuję

NatjaSNB przepraszam że pytam, z jakiego biura zwiedzaliście Skandynawię? :oops:

kotelsonciorny

Post » Śro lis 05, 2014 13:20 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Szkocja jest magiczna to prawda :)
Moja siostra mieszkała na północy Szkocji kilka lat, więc do niej zjeżdżałam na wakacje.
Czyste powietrze, zamki, zielone pastwiska i niesamowite wrzosowiska ciągnące się kilometrami - troszkę klimat jak z Tajemniczego Ogrodu jak oglądaliście film A. Holland :)
Mieszkałyśmy blisko Loch Ness, nie duże miasteczko, widać zatokę i oddalone wzgórza jednocześnie (zero smogu to sobie wyobraźcie jaka widoczność).
Fajna sprawa, tylko pogoda wiadomo - deszcz i to porywisty (parasol nic nie da), wiatr i chłód w lipcu i w sierpniu to norma. Kurtki, swetry, wysokie buty obowiązkowo ;)
Ah ten celtycki klimat, chętnie bym tam wróciła ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Śro lis 05, 2014 19:55 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Rozmarzyłam się, uwielbiam takie klimaty. Jak z Tajemniczego Ogrodu, odnalazłabym się w takim świecie.

kotelsonciorny

Post » Śro lis 05, 2014 19:57 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Tak mi się skojarzyło jak pojechałam pierwszy raz, a uwielbiam ten film, zwłaszcza muzykę i zdjęcia ;)
Teraz marzy mi się Londyn, bo na północy byłam a do Anglii nie było okazji :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Śro lis 05, 2014 20:06 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Ja byłam na zachodzie, jeszcze za Birmingham, tam jest inny klimat. Nie pada deszcz, nie ma mgły, a lata są duszne i upalne. Za to Birmingham jest pięknym miastem, a do niego miałam pół h pociągiem. Jednak byłam tam dwa lata i nidgy nie złożyło się żeby odwiedzić Londyn, a teraz żałuję.
Ostatnio edytowano Śro lis 05, 2014 20:06 przez kotelsonciorny, łącznie edytowano 1 raz

kotelsonciorny

Post » Śro lis 05, 2014 20:06 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

puk puk można? mam pierogi :mrgreen:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Śro lis 05, 2014 20:07 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

MamaMeli pisze:puk puk można? mam pierogi :mrgreen:

Uwielbiam pierogi :D

kotelsonciorny

Post » Śro lis 05, 2014 20:23 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

kotelsonciorny pisze:NatjaSNB przepraszam że pytam, z jakiego biura zwiedzaliście Skandynawię? :oops:

Z Rainbow Tours :) Początkowo zaklepaliśmy wszystko w biurze Itaka, ale wyobraźcie sobie, że jakieś 3-4 miesiące przed terminem, wycieczka została odwołana. Serce mi dosłownie pękło, bo my już nie dość, że tak strasznie nastawieni na to byliśmy, to jeszcze kupiliśmy ogrrromną walizkę, ja już kupowałam nowe kurtki, polary, nawet nauszniki :mrgreen: termin urlopu ustawiony pod wyjazd... no masakra. Jak pojechałam do tego biura, to po prostu się tam popłakałam.
I wtedy okazało się, że w tym samym terminie (chyba poślizg 2-3 dniowy) jest wyjazd z RT, trasa ta sama tylko zaczynamy z 2 strony (nie od Finlandii, a od Norwegii). Oczywiście po drodze małe zmiany, czasem inne miasteczka i atrakcje ale... od razu się dopisaliśmy. I naprawdę uważam, że Itaka nie mogłaby tego lepiej zorganizować :mrgreen:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Śro lis 05, 2014 20:35 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

Sprawdziłam sobie ceny i jakoś mnie nie zaszokowały :D to jest mój plan na 2015 rok, zrobię to. Też bym zawału dostała gdyby mi taki event odwołali. Już siebie widzę, histeryka :D

kotelsonciorny

Post » Śro lis 05, 2014 20:41 Re: Annuszka & Pafnucy - widzewskie knedle zjadły BARFa!

zarzucisz linka? ;) bo mi się nie chce szukać ;)
dla nas na 2 osoby to był spory wydatek plus sama wycieczka z RT było nieco droższa niż z Itaki no i do tego zdecydowaliśmy się ostatecznie na wykupienie jedzenia, a to baaardzo podniosło nam ostateczny rachunek :mrgreen:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

[poprzednia][następna]