Norma mocznika to 70mg/dl- sporo źródeł podaje nawet, że do 80mg/dl. Natomiast kreatynina- która bardziej jest wyznacznikiem stanu nerek ma normę do 1,8mg/dl- 2,75 to już za dużo. Oznacza to, że "pracuje" 1/3 nefronów mniej więcej. Złapcie mocz i sprawdźcie czy nie ma jakiejś infekcji pęcherza- jeżeli tak to dobrze dobrany antybiotyk (z antybiogramu) i wytłuczenie obcych, często powoduje, że nerki wracają do normy. Jeżeli infekcji nie ma to nie szalejcie ale kontrolujcie, dolewajcie wody do mokrego (trochę, żeby nie pływało a jednak więcej wody przemycone), sprawdzajcie poziom fosforu. Jak coś to pnn mam przerobione na świeżo- Yennefer przy diagnozie miała kreatyninę 11,36mg/dl. Sprawdźcie jednak ten pęcherz- u mnie właśnie dwa koty chorują, w tym Krokre w poniedziałek miał zdejmowany cewnik... Pewnie częściowo przyłożył się do tego stres i tęsknota z powodu Yennefer ale fakt jest faktem- walczymy z pęcherzami

Trzymam jutro kciuki za badania!
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.
Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker