Wąt (cz. II) Emma odeszła, ale znów E M M M!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 02, 2014 19:43 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

w ogóle nie wyobrażam sobie tego podawania wziewnych leków kotu
ale może dlatego, że moje dzieci używały od razy tych takich pistolecików, a potem dysków i nigdy nie miałam babyhalera
ale jak sobie pomyślę, że miałabym coś takiego zapodać Lokiemu, to mózg mi odmawia posłuszeństwa
:roll:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie mar 02, 2014 20:04 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

Conchita pisze:Ale mamy kupić aerocata, bo babyhaler nie ma jakiegoś płatka, pokazującego, czy kot oddycha.

Tak, aerokat ma taki jakby języczek, który wychyla się, kiedy kot oddycha. Gdyby nie ten wskaźnik, nie wiedziałabym, że Klakier czasem zatrzymuje oddech na dobrą chwilę i zaczyna oddychać dopiero po paru sekundach. Jeżeli babyhaler tego języczka nie ma, to rzeczywiście warto kupić aerokat. Niby drobna różnica, ale w przypadku oszukującego pacjenta bardzo istotna.
Niestety za tę drobną różnicę trzeba sporo zapłacić. :evil:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie mar 02, 2014 20:20 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

Pozytywko, ja już testowo zakładałam Emmie maseczkę, jest sto razy lepiej niż z tabletka.
Jest mi strasznie przykro, bo Emma się przez Theovent zniechęciła do wszelkich kocich przekąsek. Po czesaniu czy myciu oczek odruchowo leci po nagrodę i patrzy rozczarowana - taaaa, na pewno mnie oszukujesz :?

A pozostałe koty wspaniale. Poza tym, że jakieś bydlątko obrzygało mi pół kanapy surową wątróbką. Tylko Maja jest poza podejrzeniem, bo nie lubi wątróbki i nie jadła ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie mar 02, 2014 20:32 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

może jej jeszcze wróci chętka przysmaczkowa, jak się zorientuje, że już nie ma tych gorzkich tabletek
u nas Loki był taki nieufny, ale już się "odchwycił", jak przestaliśmy mu zapodawać cystone :)

pozytywka

Post » Nie mar 02, 2014 22:21 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

Kciuki za Emmę :ok: .
Szybko się przyzwyczai do maseczki :kotek: .

Bazyliszkowa pisze:
Conchita pisze:Ale mamy kupić aerocata, bo babyhaler nie ma jakiegoś płatka, pokazującego, czy kot oddycha.

Tak, aerokat ma taki jakby języczek, który wychyla się, kiedy kot oddycha. Gdyby nie ten wskaźnik, nie wiedziałabym, że Klakier czasem zatrzymuje oddech na dobrą chwilę i zaczyna oddychać dopiero po paru sekundach. :

Maurycy też czasem oszukuje :roll: .
Poza tym podczas inhalacji mruczy - ten "płatek - języczek" wibruje jak szalony :D .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto mar 04, 2014 18:33 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

Chciałam powiedzieć, że kot Marianu jest kompletnym świrem. Jak TŻ wraca z biegania, Marian rzuca się na niego i zaczyna lizać - nomen omen maniakalnie - po twarzy i szyi. Albo tak lubi smak soli, albo uważa, że TŻ jest brudny i należy go szybko wykąpać. Ale trudno ją wtedy odczepić, wygląda jak mały, pluszowy wampirek.

Zachowuje się wtedy jak Maja, której drugie imię to Fisiek z powodu amoku, w jaki czasem wpada. Amok objawia się niekontrolowanym ocieraniem o ludzia, kręceniem w te i we wte, szturchaniem głową i mruczeniem.
Obrazek

Conchita

Post » Wto mar 04, 2014 19:20 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

dobrze mieć takie świruski w domu :D
to mi przypomina, że świr Zdzisława uwielbia tarzać się w koszulkach gimnastycznych mojego syna :roll:
dostaje na tym punkcie amoku, tarza sie, liże i wygląda jakby się szaleju, albo kocimiętki nażarła
nie da się jej ściągnąć z odzienia, bo robi się agresywna
myślałam, że testosteron nie działa na kocie samiczki :lol:

pozytywka

Post » Wto mar 04, 2014 20:06 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

Te świruski lubią takie zapachy :roll: :ryk: i jeszcze wsadzić nosek w buty :mrgreen:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw mar 06, 2014 6:04 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

Conchita pisze: jakieś bydlątko obrzygało mi pół kanapy surową wątróbką

Chyba trzeba podać coś na kłaczki, prawda? Większość kotów wymiotuje na dywan, kanapę :evil: .Znam tylko dwa koty, które robią to do kuwetki, Duduś i Pimpuś.
Nieustające kciuki za zdrówko Emmy :ok: :ok: :ok: Wymiziaj, proszę Maniusię szczególnie mocno.Czy jest ktoś albo coś, czego ona nie lubi?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw mar 06, 2014 10:56 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

Dostają pastę. Po prostu któraś była zbyt zachłanna i za dużo zjadła :)

Wrzucę wieczorem zdjęcie TŻ-ta, któremu Mania wpija się w szyję :ryk: Ustawił sobie wczoraj nad biurkiem aparat na statywie, żeby fotografować jej szaleństwa - on pracuje, a ona mu się wije na kolanach, wystawia brzuszek do miziania, włazi na szyję :ryk:
Obrazek

Conchita

Post » Pt mar 07, 2014 15:26 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

Marianu świrek i wampirek

Obrazek

Mania pracuje :)

Obrazek
Obrazek

Conchita

Post » Pt mar 07, 2014 16:15 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

Super świrek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Pt mar 07, 2014 16:33 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

Ona jest naprawdę przesłodka :1luvu: Nie da się nie kochać :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt mar 07, 2014 16:50 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

No nie da się zupełnie :)
Obrazek

Conchita

Post » Pt mar 07, 2014 16:55 Re: Nowy wąt (cz. II) E, M, M i M - zdjęcia osobiste ;)

"mój ci on" :mrgreen:

pozytywka

[poprzednia][następna]