seidhee pisze:Koralinka to była taka dziewczynka z książki Menaszka to wie.
Stefcia bardzo zahwfyczona wiedzą Menaszki bo nie ómiała pamietać o Koralince
Moderator: Estraven
seidhee pisze:Koralinka to była taka dziewczynka z książki Menaszka to wie.

Flortee pisze:Chciała się Stopka Kwatermiszczu Przyjaciołek pochwalić swoim osiągnięciem z tej nocy ostatniej![]()
Otóż Ania ugotowała zupe. Z ogórkami takimi kwaśnymi, Stopka Anie poprosiła, Ania dała Stopci powąchać, ale Stopki zapach nie ujął.
Ale za to co innego ujeło Stopkę w tej zupie.
Ania tam wrzuciła szkszydełka co nimi machają ptaszki kurczaki. I Stopka w nocy, jak robiła rekoneszans na kuchni jak już Ania spała to takie szkszydełko wyniuchała i sobie z tej zupy wykradła![]()
![]()
![]()
I tylko zapomniała Stopka zjeść do końca i Mateuszek rano znalazł pod stołem ono szkszydełko. Ale Stopka dumna jest szalenie ze sie udało wykradnać prowiant i sie tą umiejętnościa drużynie chwali, zeby była drużyna spokojna, zę jak głód nas przyciśnie na manewrach w terenie i przedpolach to Kwatermiszczu Stopka umi zadbać o pełen brzuszek![]()
![]()
CatherineTheGreat pisze:seidhee pisze:Koralinka to była taka dziewczynka z książki Menaszka to wie.
Stefcia bardzo zahwfyczona wiedzą Menaszki bo nie ómiała pamietać o Koralince
dokota pisze:Koralinka to też dziewczynka z takiej bajki o tajemniczych drzwiach, co tam był też czarny kocur. Trochę straszna była ta bajka, ale się podobała ciotce i synkowi młodszemu i starszemu też. Koralina i tajemnicze drzwi się ten film-bajka nazywał..
mih pisze:... a ponieważ umiemy juz wchodzić do każdej szafy - również suwanej- w domu, to niedługo dopadniemy kartoniki z mokrym. mniam.mniam.... chyba że agentka Menaszka nas zdradzi swoim piszczeniem- bo ona na widok kartonika z mokrym bardzo piszczy...![]()
kap.klos.Laoś
seidhee pisze:dokota pisze:Koralinka to też dziewczynka z takiej bajki o tajemniczych drzwiach, co tam był też czarny kocur. Trochę straszna była ta bajka, ale się podobała ciotce i synkowi młodszemu i starszemu też. Koralina i tajemnicze drzwi się ten film-bajka nazywał..
Menaszka filmu nie widziała jeszcze ale przeczytała książkę o Koralince razem z Dużą i sądzi że to ta sama Koralinka była i w filmie i w książce.
U nas niestety skrzydełka się nie pojawiają ani udka ani inne takie za to mamy pełno kartoników z jedzeniem dla kotków tylko jeszcze nie umiemy ich otwierać. Ale wiemy, gdzie Duża je trzyma.
Menaszka
mih pisze:o własnie, to Kulka jest buła. Ja jestem całkiem smukły.
kap.klos.Laoś

CatherineTheGreat pisze:mih pisze:o własnie, to Kulka jest buła. Ja jestem całkiem smukły.
kap.klos.Laoś
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości