W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 04, 2013 22:31 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Witaj Tusia no co? :mrgreen: szklanki to norma,a zauważyłam że siby są wścibskie i wlezą jak coś chcą wszędzie :lol: Cieszę się ze jesteś zadowolona z tej nowej rzeczy i warta była tych pieniędzy :) Dobrze wiedzieć bo proponowałam to siostrze TŻ-a alergiczka na wszystko.Myślę że pomogłoby to jakoś :roll: Biedna nie może mieć kota,a tak lubi.Na własne oczy widzę co się dzieje jak przyjeżdża do Polski do teściów z tą persicą.Ona po dwóch dniach już nie może oddychać.Przed przyjazdem bierze leki na alergię lecz nie pomaga i wziewne też...Gdzie bym owies dostała u mnie w mieście bo wysyłki są za drogie po garstkę mi się nie opłaca :?
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw kwi 04, 2013 22:52 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Z tego co czytałam w necie (opinie użytkowników) to takie urządzenie łagodzi także objawy alergii na koty, ktoś opisywał, że mu całkiem przeszło a były 2 koty.
Generalnie filtry wyłapują drobiny od 0,3 - 0,5 milimikrona, jonizują i wydmuchują czyste powietrze.
Szczerze mówiąc to nie wiedziałam, że takie coś istnieje bo już dawno kupiłabym ze względu na dziecko.
Wpadła mi w oko reklama w jakimś tygodniku takiego urządzenia za 2-3 tysiące ale to spowodowało, że zaczęłam szukać więcej informacji i znalazłam tańsze, na które od biedy mogłam sobie jeszcze pozwolić.
Ja też muszę kupić ziarno owsa (na rynku trzeba by popytać) i posiać więcej bo widzę, że bardzo tego potrzebują, pasły się jak krowy na łące :-).

Ach i jeszcze się nie chwaliłam, że Lusia jest już taka jak dawniej. Już odzyskałam dawną słodką koteczkę. Przyzwyczaila się i zaakceptowała Tigrę.
Maniek też mniej się rozgląda na boki idąc z punktu A do punktu B. :)
Ostatnio edytowano Czw kwi 04, 2013 22:58 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 1 raz
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Czw kwi 04, 2013 22:57 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ja od około roku wiem o takim urządzeniu z netu właśnie,ale siostra TŻ-a nie wierzy w to chyba :? a my tak i też czytałam że to dobre na alergię na kota :) Poważnie z tym owsem? Oj u nas na rynku nie widać tylko pszenica i jakieś inne.Pytałam i nie ma.Skoro tak to jedzą to musi być dobre :D one wiedzą co trzeba jeść.Może tam jakieś witaminy,mikroelementy są.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw kwi 04, 2013 22:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Oczywiście, że są, to młode pędy, najwartościowsze, najbogatsze w witaminki. :)

ManfredkotTusi

Post » Czw kwi 04, 2013 23:02 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Oczywiście, że są, to młode pędy, najwartościowsze, najbogatsze w witaminki. :)

No jasne młode pędy najbardziej wartościowe są :)
Obrazek ,

vailet

Post » Pt kwi 05, 2013 1:38 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ciekawe czy jutro a właściwie dziś rano Tigra znowu wejdzie mi pod kołderkę i przytuli się do mojego brzucha i będzie mruczała leżąc ze mną "na łyżeczki", z główka na podusi. Uwielbiam to, ona jest taka mięciutka i puchata (to jak nieodnalezione marzenie z dzieciństwa szukane w pluszowych zabawkach, którym zawsze czegoś brakowało). Wchodzi i natychmiast obie dalej zasypiamy na całego. Budzi nas kurier albo telefon albo domofon :evil:

Albo jej zabawa dziś która mnie rozśmiesza, chodzę szybko po domu, szykując wszystko do zakończenia dnia, Tigra mnie śledzi a odkrywam to dopiero gdy robię w tył zwrot wracając a ona wtedy ile sił w łapach zwiewa przede mną, nakryli, w nogi :!: :D .
I tak kilka razy pod rząd. Aż raz ja ją zrobiłam w konia, poszłam ale... się ja zaczaiłam za winklem i jak zobaczyłam, że mnie szuka to zrobiłam jej małe bu. :mrgreen:

Jej zabawa tunelem... polega na tym, że rozpędza się i wpada do niego z impetem, daje takiego nura i jadą ślizgiem kończąc jazdę na kanapie albo na ścianie. Potem ciągnąć trzeba ten tunel z farszem do tyłu trzymając za brzeg a farsz trzyma się ile sił pazurkami podłoża i próbuje to zatrzymać :) . Ona to uwielbia.

I żebyście widziały dziś jej minę jak wystartowała do Maniusia, aby go przestraszyć, a robi to tak, że podbiega nagle i staje tuż przed nim udając większą - wypina pierś i podnosi wysoko główkę. Gdyby umiala powiedziałaby w tym momencie buu! On wtedy dębieje i ucieka. Tym razem nie uciekł bo jej nie zauważył bo barankował mi rękę. Mina Tigry bezcenna -no co jest 8O

A dzisiaj trochę Maniusia :)

Obrazek

Obrazek Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Pt kwi 05, 2013 8:34 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Maniuś, jak widzę, prowadzi bardzo pracowite życie :wink: Jest śliczny. Moja diablica - Luna (szylkrecia z mojego podpisu) też lubi robić właśnie takie "bu". Jak nie nam, to terroryzuje współmieszkańca - Bono. A on jest 2 razy większy od niej - śmiesznie to wygląda.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt kwi 05, 2013 10:57 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tusia fajnie napisane :) o pluszakach z dzieciństwa którym czegoś brakowało.Maniuś stateczny facet i grzecznie śpi :) Tusia czy Ty też nie masz Allegro :?: podobno ich jakiś wirus zaatakował i na razie nic się tam nie kupi.Nie ma od dwóch chyba dni,a mój TŻ zamówił sobie coś tam i nie można nic zrobić.Kuriera nie ma już dwa tygodnie :evil: dobrze że nie płaciliśmy tylko jak towar przyjdzie.Nie mam numeru tel. by ich pogonić.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt kwi 05, 2013 12:38 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Sprawdziłam, u mnie Allegro normalnie się otwiera, wygląda na to, że wszystko ok.

ManfredkotTusi

Post » Pt kwi 05, 2013 12:49 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Sprawdziłam, u mnie Allegro normalnie się otwiera, wygląda na to, że wszystko ok.

U nas nie i pisze w internecie o ataku na Allegro 8O TŻ wszedł,ale w sklep jakiś zupełnie z innej strony,normalnie nie idzie.Nic bym nie mówiła lecz pisze w necie że wirusa im zapodali.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt kwi 05, 2013 12:51 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tusia już jest wejście :!: Sprawdziliśmy.Jakiś czas temu nic nie szło otworzyć około 3 dni z przerwami.
Obrazek ,

vailet

Post » Pon kwi 08, 2013 19:57 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Lusia spokojnie drzemie na parapecie...

Obrazek

Na klatce schodowej słychać jakiś łomot... 8O

Obrazek Obrazek

Lusia robi surykatkę 8O 8O

Obrazek Obrazek
8O 8O 8O 8O 8O
Ostatnio edytowano Nie kwi 28, 2013 17:17 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 2 razy

ManfredkotTusi

Post » Pon kwi 08, 2013 20:05 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Hej Tusia mam też Bejbi w takiej pozie,a uwielbiam gdy kot stójkę robi,kocham to.Pięknie Luśka wyszła i świetne foteczki :D Niestety moja fotka jest z boku i tylko jedna bo zanim wezmę aparat Bejbi się rozprasza,a Tigra tak nie robi stójek? :)
Obrazek ,

vailet

Post » Wto kwi 09, 2013 13:49 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Umarłam :ryk: boska ta surykatka! I jaki wytrzeszcz oczu :)
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Wto kwi 09, 2013 14:09 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

No właśnie ten jej charakterystyczny wytrzeszcz :)
To największa panikara w stadzie.
Ta mina to chyba ta "kocia morda" o której się mówi do ludzi: "nie gap się bo bo kociej mordy dostaniesz" :lol:

ManfredkotTusi

[poprzednia][następna]