Nowe przygody Bruna i Luny-Antek SMA1/Luna lejec

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 04, 2010 10:08 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

alix76 pisze:Po wózeczkiem?

Brawo Ciociu! Bruno zapakował się do kosza pod wózkiem :ok:
Niestety, sam wózek był już zajęty.

Wychodząc na spacer sprawdzam, czy nie mam pasażera na gapę. Wolałabym się nie zorientować na dworze, że kot jedzie z nami... :mrgreen:

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Czw maja 06, 2010 9:47 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

Dziś po południu mam umówioną wizytę kontrolną u weta z Lunką. Nie wiem, jak ja pojadę, pada jak cholera. Ostatnio byłam z Antkiem i Kotem, a dziś raczej dziecka na taką pogodę nie wezmę (i tak muszę wyjśc, bo Antek ma dziś pierwsze szczepienie).

Ech. Samochód by się przydał...(i prawo jazdy)

aglo

Post » Czw maja 06, 2010 10:01 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

aglo pisze:Dziś po południu mam umówioną wizytę kontrolną u weta z Lunką. Nie wiem, jak ja pojadę, pada jak cholera. Ostatnio byłam z Antkiem i Kotem, a dziś raczej dziecka na taką pogodę nie wezmę (i tak muszę wyjśc, bo Antek ma dziś pierwsze szczepienie).

lub prywatny szofer...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw maja 06, 2010 10:08 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

MaryLux pisze:
aglo pisze:Dziś po południu mam umówioną wizytę kontrolną u weta z Lunką. Nie wiem, jak ja pojadę, pada jak cholera. Ostatnio byłam z Antkiem i Kotem, a dziś raczej dziecka na taką pogodę nie wezmę (i tak muszę wyjśc, bo Antek ma dziś pierwsze szczepienie).

lub prywatny szofer...

Prywatny szofer z prywatną limuzyną... :mrgreen:

aglo

Post » Czw maja 06, 2010 10:10 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

aglo pisze:
MaryLux pisze:

lub prywatny szofer...

Prywatny szofer z prywatną limuzyną... :mrgreen:

Ja mam kilka żółtych Volvo z kierowcami :ryk:

MaryLux

Post » Czw maja 06, 2010 16:53 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

Pojechaliśmy. Ja jako szofer wózka Antosia z Lunką w transporterze na wózku.

Kuracji ciąg dalszy. Herpens się odzywa, początki kk. Walczymy! :ok:

aglo

Post » Czw maja 06, 2010 19:13 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

tzn. Antoś był też w tym zestawie?
Lunka była pod, nad, obok - czy zamiast?

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt maja 07, 2010 13:53 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

Uschi pisze:tzn. Antoś był też w tym zestawie?
Lunka była pod, nad, obok - czy zamiast?

Oczywiście, że Antoś był w zestawie. A Lunka była na-czyli w transporterze postawionym na przodzie wózka. Młody spał, a Lunka miauczała mu do snu :mrgreen:

W podziękowaniu za okazaną dbałość o wzrok Luna nasikała znowu na moją kordłę... :evil:

aglo

Post » Pt maja 07, 2010 13:55 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

uoj. współcz straszny.

u nas po wyczynach Mruf i Karo (i przy obecnej pogodzie) nie miałybyśmy literalnie pod (kołdry, koce) i na (poduszki + przescieradła) czym spać, na szczęście tanita przypomniała sobie o pościeli "gościnnej" zabunkrowanej w sofie.

tylko nic w tę pogodę nie schnie :?

a wzrok się leczy lunkowy, tak swoją drogą?

Uschi

Post » Pt maja 07, 2010 15:41 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

Cos o schnięciu wiem. Na szczęście pralka znowu działa,

Kołdra uprana, w kolejce czeka jeszcze koc zeszłotygodniowo zasikany.

Wzrok się leczy, 2 leki i tzw. sztuczne łzy podajemy. Niby jest lepiej, znaczy oko nie jest zapuchnięte, ale jeszcze sączy się brązowa wydzielina, która oznacza początki kk.
Lunka już tak raz miała-zaczęło się od zapalenia spojówek, a na kk skończyło :evil: .

Bruno, tfu tfu, zdrowy. Poza ukruszonym kłem... :roll: Jak on to zrobił, nie mam pojęcia...

aglo

Post » Pt maja 07, 2010 15:43 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

MaryLux pisze:Bry

Witamy się popołudniowo!

Niby ciepło, a zimno. Nie rozumiem tego.

aglo

Post » Pon maja 10, 2010 8:01 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

Zrobiliśmy przemeblowanie w pokoju Antka. Przewijak powędrował z łóżeczka na komodę, bo Młody urósł i już było niewygodnie kłaść go spać.

Bruno korzysta z tej zmiany i od dwóch nocy śpi z Antosiem. Co z tego, że go wyrzucamy. Bruno to koci bumerang-zawsze wraca tam gdzie spał :mrgreen:

aglo

Post » Pon maja 10, 2010 8:21 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

boicie się, że Bruno niechcący zmiażdży Antosia? :twisted:

Uschi

Post » Pon maja 10, 2010 8:35 Re: Nowe przygody Bruna i Luny-Zagadka-Znajdź Kota:D

Bry... Strasznie się już dziś napracowałam. Obudziłam Dużą, kazałam jej zrobić nam śniadanie, zjadłam, pokuwetkowałam, przypilnowałam, żeby Duża sprzątnęła kuwetę, wypiłam z nią kawę i pogoniłam ptaka z okna. Deszcz pada. Chyba pójdę się zdrzemnąć
Inka

MaryLux

[poprzednia][następna]