Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] Bunia szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 22, 2009 12:29

zdjecia piekniutkie i wspanialutkie, moje ulubione koteczki :)
mokka czy ja za jakies dwa tygodnie moge sie na kawe wprosic? :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob sie 22, 2009 12:30

Etka pisze:zdjecia piekniutkie i wspanialutkie, moje ulubione koteczki :)
mokka czy ja za jakies dwa tygodnie moge sie na kawe wprosic? :D

Etko kochana, pewnie, że tak. Tylko mów w który dokładnie weekend będziesz w Łodzi co bym do Bydgoszczy nie wyjechała znowu, bo się miniemy :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob sie 22, 2009 12:49

mokkunia pisze:
kristinbb pisze:Mokkunia masz bardzo ładny podpis, aż weszłam na wątek ,
żeby Ci to powiedzieć. :D
Piątka to taka ładna liczba, głaski dla koteczków...

dziękuję :oops:
banerek nam kochana i niezawodna Cioteczka ruru zrobiła :)
Cała 5 fajna jest, tylko nam M5 trzeba do szczęścia teraz :twisted:

Ooo... ruru ?
bardzo podobają mi sie banerki ruru... :D

Oj tam zaraz byś chciała M5... :lol: :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon sie 24, 2009 9:37

Takie chucherko a Patuni było a teraz robi się coraz bardziej buniowata :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto sie 25, 2009 7:38

mokkunia pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

to jest Patka :?: :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!: 8O 8O 8O

normalnie szok!!
ja bym jej nie poznała serio
wygląda przecudownie!!
naprawdę Aniu dokonaliście cudu z tą koteczką......
jestem w ogromnym zachwycie!!!!!!!!
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sie 25, 2009 9:50

Piekne panny w mojej ulubionej poscieli :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro sie 26, 2009 10:30

Cieszę się, że Cioteczkom Patunia się podoba :) Wypiękniała, oj tak. Gdyby jeszcze przestała wygryzać sobie bok mogłaby zostać kocią miss Polski :)

Dziś dzień badań. Mamy całą listę tego, co dziś musimy we krwi Patulkowej zbadać. Jesteśmy umówieni o 16:30 na pobranie. I albo krew pójdzie do ludzkiego labu, wtedy wyniki będą w kilka godzin, albo poleci krew do Niemiec, wtedy poczekamy kilka dni. Opcja pierwsza jest szybsza i mniej stresowa dla mnie i tańsza ;) opcja druga dokładniejsza (nie wychodzą przekłamane płytki, mam podpięte dobre normy). Zobaczymy na miejscu.

Mocz oddany już do labu na badanie ogólne z kreatyniną i posiew dzięki pomocy kilku osób :) Pani Doktor Suszyńska poleciła nam żwirek do pobierania moczu, Doktor Alek nam zlokalizował miejsce, gdzie można go kupić. Ja przygotowałam Patce łazienkę. Wysprzątałam, wstawiłam wyparzoną kuwetę z tym specjalnym żwirkiem, posłanko. Po póltorej godzinie mądra Patunia zrobiła siu do kuwety. TŻ pobrał z kuwety, rozlał w pojemniczki. Dzięki pomocy jolibuk5 próbki szybko trafiły do badania.
Dziękuję :)
Wynik moczu odbiorę zaraz po pracy, posiew w poniedziałek jak wrócimy.
Postaram się wkleić też foto tego żwirku - super sprawa, może komuś się przyda. Pobieranie moczu to już teraz dla nas żaden problem, nawet przy dzikusku Patusku :)

Trzymajcie dziś kciuki za Patunię i jej wyniki :ok:

mokkunia

Post » Śro sie 26, 2009 10:33

No to trzymam te kciuki - mocno. :D
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro sie 26, 2009 10:36

o takie sprytne żwirki robią??? super!!
wklej Mokkuniu jak to się nazywa i wygląda, myślę że wiele osób mogło by z tego skorzystać :)

Kciuki za wyniki :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sie 26, 2009 10:42

magdaradek pisze:o takie sprytne żwirki robią??? super!!
wklej Mokkuniu jak to się nazywa i wygląda, myślę że wiele osób mogło by z tego skorzystać :)

wkleję wkleję, ale najpierw w domku muszę sfocić :)

mokkunia

Post » Śro sie 26, 2009 11:03

mokkunia pisze: Pani Doktor Suszyńska poleciła nam żwirek do pobierania moczu, Doktor Alek nam zlokalizował miejsce, gdzie można go kupić. Ja przygotowałam Patce łazienkę. Wysprzątałam, wstawiłam wyparzoną kuwetę z tym specjalnym żwirkiem, posłanko. Po póltorej godzinie mądra Patunia zrobiła siu do kuwety. TŻ pobrał z kuwety, rozlał w pojemniczki.

o, dobrze wiedzieć, że są takie wynalazki.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro sie 26, 2009 11:14

Gorrrrące kciuki za wyniki Patisonka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro sie 26, 2009 11:17

pisiokot pisze:
mokkunia pisze: Pani Doktor Suszyńska poleciła nam żwirek do pobierania moczu, Doktor Alek nam zlokalizował miejsce, gdzie można go kupić. Ja przygotowałam Patce łazienkę. Wysprzątałam, wstawiłam wyparzoną kuwetę z tym specjalnym żwirkiem, posłanko. Po póltorej godzinie mądra Patunia zrobiła siu do kuwety. TŻ pobrał z kuwety, rozlał w pojemniczki.

o, dobrze wiedzieć, że są takie wynalazki.
Ja właśnie też nie wiedziałam, że jest coś takiego. Wiedziałam, że jest tzw. żwirek diagnostyczny, który jak kot zrobi siu przebarwia się na określony kolor jeśli coś w moczu jest nie tak.
Znalazłam w necie
http://animalia.pl/produkt,13832,164,Ca ... moczu.html - 21,99zł za 500ml
Ja kupiłam innej firmy, też o takiej pojemności po 18zł. To są takie plastikowe kuleczki. Wsypuje się je do czystej kuwety i kot idzie, szura sobie łapkami i robi :) Wtedy kuwetę się przechyla i pobiera mocz dołączoną do zestawu pipetą. Ponoć można ten żwirek użyć wiele razy, trzeba tylko po jednym a przed kolejnym użyciem dokładnie wymyć i wyparzyć.

mokkunia

Post » Śro sie 26, 2009 13:25

Taki żwirek to duże ułatwienie. Czekam na wyniki licząc, że konsekwencja w leczeniu da efekty!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Śro sie 26, 2009 19:37

No to tak. Mocznik i kreatynina stanęła. Już 3 miesiąc. Źle i dobrze. Źle bo bym chciała żeby spadły, a dobrze, że nie jest gorzej.
Fosfor ze znacznie podwyższonego wbiliśmy znowu w normy :) Czyli Alusal działa :)
Morfologia byłaby super, gdyby nie hematokryt :( Chyba czekają nas kroplówki, bo z wyników wychodzi, że Patty jest odwodniona, chociaż futerko sprężyste i elastyczne ma cały czas. I jak to Doktor Alek dziś powiedział: "Tak dobrze wyglądające koty nerkowe to mogą być tylko u Państwa M. :)"
Patka trzyma wagę 4,05kg. Niestety w pyszczku gorzej. Bolą ją dziąsła w miejscach w których ma stan zapalny wokół korzeni :( No i OB mamy kilka razy powyżej normy :(
Całość wyników poleciała na konsultację, czekam teraz na odpowiedź, a Patunia odsypia, bo dziś ciężko było z żyłkami i w końcu krew poszła z nóżki, a łącznie przy Patce działało 8 rąk 8O bo żyłki i krew miały dziś zły dzień. Patunia za to była mega dzielna i kochana.

mokkunia

[poprzednia][następna]