Chester [*], Perełka, Scooby i Franklin cz.3 Oczka Perełki.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 24, 2019 20:01 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

My też mamy okna połaciowe ale nigdzie nic nie przeciekało ani nie ma rosy czy pleśni więc nie wiem czy "fachowiec" nie wciska Wam kitu, że to może tak być. A czy Mamusia kotków i piesia dalej się dietuje? Bo u mnie porażka w tym zakresie bo ciągle głodna jestem.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw sty 24, 2019 20:15 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

Mamusia próbuje :D

Tzn. wygląda to tak, że jem tylko swoje jedzenie (w przeciwieństwie do 99% pracowników biura żrących w galerii), w domu nie jem po nocy, staram się trzymać tej zasady 3 godzin przed snem.
Ale, jak np. w pracy ktoś z okazji jakiejś przyniesie cukierki lub ciasto, to nie odmawiam, tylko biorę mniej. W domu mam gorzką czekoladę, a władzę nad ciastkami trzyma Michał :D

Po wypłacie zamierzam sobie kupić to:
https://allegro.pl/oferta/hms-step-do-c ... 7560223461

i to:
https://allegro.pl/oferta/sztanga-fitne ... burqP37X9o

Bo w moim przypadku jeżdżenie na zajęcia do jakiejś siłowni oznacza powrót do domu conajmniej 3 godziny później, więc najprościej mi będzie ćwiczyć w domu, skoro mam na razie 2 wolne pokoje :D

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Czw sty 24, 2019 20:40 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

To odchudzam się przynajmniej mentalnie z tobą! Ja też na siłownię mam za daleko ale czxasem jeżdżę na rowerku stacjonarnym.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw sty 24, 2019 20:57 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

Zima to zły czas na odchudzanie.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw sty 24, 2019 21:24 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

Każdy czas na odchudzanie jest zły :D W zimie za zimno, w lecie za gorąco. Na wiosnę i jesień pada i jest ponuro, więc też nie :P

Ale podeszłam do tego nieco inaczej, nie chcę schudnąć nie wiadomo ile w 2 tygodnie, tylko zmienić tryb na bardziej zdrowy. Ot, przykład - zamiast podjeżdżać co rano tramem lub autobusem, to idę spacerkiem do biura.

Ziemosław

Post » Czw sty 24, 2019 21:51 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

Przez lata nie wsiadałam do żadnych pojazdów, przemierzając miasto pieszo. Szczupła byłam, ale czasu to zabierało mnóstwo
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw sty 24, 2019 22:05 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

Zmieniłam czas rozpoczęcia bazarku. Licytacja rozpocznie się już 25.01.19 o godzinie 0.00 bo dzięki darczyńcom na bazarku mamy 20 cudownych fantów. Serdecznie zapraszam do pomocy Darwinkowi i dobrej zabawy. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
viewtopic.php?f=20&t=188557
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt sty 25, 2019 9:58 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

Obserwujemy :)

Ja dzisiaj pracuję z domu. Wstałam o 7 - spacer z psem, myślałam że jest z -15 a jest -4... Zjedliśmy śniadanko. Michał z ojcem kładą panele na dole, ja o 11 mam szkolenie i robię barszcz ukraiński w tzw. międzyczasie. Franek ukradł mi kilka listków roszponki ze śniadania i jest z siebie wielce zadowolony :D

Ziemosław

Post » Pt sty 25, 2019 10:05 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

Ziemosław pisze:Mamusia próbuje :D

Tzn. wygląda to tak, że jem tylko swoje jedzenie (w przeciwieństwie do 99% pracowników biura żrących w galerii), w domu nie jem po nocy, staram się trzymać tej zasady 3 godzin przed snem.
Ale, jak np. w pracy ktoś z okazji jakiejś przyniesie cukierki lub ciasto, to nie odmawiam, tylko biorę mniej. W domu mam gorzką czekoladę, a władzę nad ciastkami trzyma Michał :D

Po wypłacie zamierzam sobie kupić to:
https://allegro.pl/oferta/hms-step-do-c ... 7560223461

i to:
https://allegro.pl/oferta/sztanga-fitne ... burqP37X9o

Bo w moim przypadku jeżdżenie na zajęcia do jakiejś siłowni oznacza powrót do domu conajmniej 3 godziny później, więc najprościej mi będzie ćwiczyć w domu, skoro mam na razie 2 wolne pokoje :D

ja ostatnio "przeprosiłam" sie z rowerkiem stacjonarnym, który stoi już dość długo nieużywany, a raczej uzywany....przez koty do drapaczenia
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sty 25, 2019 10:07 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

U nas w pokoiku stoi orbitrek, ma już swoje lata ale działa całkiem całkiem. Problem w tym, że ja nienawidzę ćwiczyć w miejscu, okropnie mnie to nudzi. Lubię takie właśnie jak step czy pumpy, gdzie się wykonuje po X razy pewne elementy a na koniec składa to w całościowy układ, to jest o wiele ciekawsze jak dla mnie.

Ziemosław

Post » Pt sty 25, 2019 10:10 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

Ziemosław pisze:Technicznie rzecz biorąc to w naszej gminie też segregować nie trzeba. Mieszkańcy podpisują deklarację, czy będą segregować czy nie, z tym że przy segregacji opłata miesięczna za osobę to 12 zł, przy braku segregacji - 28 zł. Pomnożyć to razy 4 docelowo mieszkające tu osoby - duża różnica.

Ale ale ale ja chciałam jeszcze jedno.

Mam problem z oknami. Mianowicie, z tych poddaszowych mi cieknie. A im więcej deszczu/mrozu, tym bardziej cieknie. I w pomieszczeniu, które ma być sypialnią, na jednej ścianie pod oknem cyklicznie wyrasta pleśń. Oczywiście zaraz po zauważeniu tego zadzwoniliśmy do wykonawcy, ale niestety - w nowych budynkach, posiadających dużo wilgoci tzw. technologicznej, jest to zjawisko nieuniknione. Wykonawca zalecił dużą wentylację.

Jeszcze w zeszłym roku wynajęliśmy osuszacz, przez tydzień osuszał dół, przez 2 dni górę. A co do wentylacji, to niestety ale bez drzwi uchylenie okna w jednym pokoju skutkuje automatycznie wychłodzeniem całej góry. Zwłaszcza jak jest -5 na dworze...

No cóż, czekam na ciepełko i suche dni.

to że Ci cieknie nie jest normalne, wykonawca musi Ci poprawić, bo prawdopodobnie są źle zamontowane
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt sty 25, 2019 11:10 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

Franklini pomaga mamusi w szkoleniu 8) 8) 8)

Obrazek

Ziemosław

Post » Pt sty 25, 2019 11:26 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

Ziemosław pisze:Franklini pomaga mamusi w szkoleniu 8) 8) 8)

Obrazek

bez pomocy kota sie nie obejdzie :)
Obrazek

mir.ka

Post » Pt sty 25, 2019 13:29 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

Michał zrobił coś, czego się psu nie robi: odjechał do pracy na jego oczach. Teraz leży przy oknie i piszczy :(

Ziemosław

Post » Pt sty 25, 2019 13:39 Re: Chester [*], Perełeczka, Scooby i Franklin cz.3 Domek :)

Ziemosław pisze:Michał zrobił coś, czego się psu nie robi: odjechał do pracy na jego oczach. Teraz leży przy oknie i piszczy :(

Biedny Scoobi :placz:
Nawet nie wiedziałam że tak nie można 8O
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

[poprzednia][następna]