Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ziemosław pisze:Mamusia próbuje
Tzn. wygląda to tak, że jem tylko swoje jedzenie (w przeciwieństwie do 99% pracowników biura żrących w galerii), w domu nie jem po nocy, staram się trzymać tej zasady 3 godzin przed snem.
Ale, jak np. w pracy ktoś z okazji jakiejś przyniesie cukierki lub ciasto, to nie odmawiam, tylko biorę mniej. W domu mam gorzką czekoladę, a władzę nad ciastkami trzyma Michał
Po wypłacie zamierzam sobie kupić to:
https://allegro.pl/oferta/hms-step-do-c ... 7560223461
i to:
https://allegro.pl/oferta/sztanga-fitne ... burqP37X9o
Bo w moim przypadku jeżdżenie na zajęcia do jakiejś siłowni oznacza powrót do domu conajmniej 3 godziny później, więc najprościej mi będzie ćwiczyć w domu, skoro mam na razie 2 wolne pokoje
Ziemosław pisze:Technicznie rzecz biorąc to w naszej gminie też segregować nie trzeba. Mieszkańcy podpisują deklarację, czy będą segregować czy nie, z tym że przy segregacji opłata miesięczna za osobę to 12 zł, przy braku segregacji - 28 zł. Pomnożyć to razy 4 docelowo mieszkające tu osoby - duża różnica.
Ale ale ale ja chciałam jeszcze jedno.
Mam problem z oknami. Mianowicie, z tych poddaszowych mi cieknie. A im więcej deszczu/mrozu, tym bardziej cieknie. I w pomieszczeniu, które ma być sypialnią, na jednej ścianie pod oknem cyklicznie wyrasta pleśń. Oczywiście zaraz po zauważeniu tego zadzwoniliśmy do wykonawcy, ale niestety - w nowych budynkach, posiadających dużo wilgoci tzw. technologicznej, jest to zjawisko nieuniknione. Wykonawca zalecił dużą wentylację.
Jeszcze w zeszłym roku wynajęliśmy osuszacz, przez tydzień osuszał dół, przez 2 dni górę. A co do wentylacji, to niestety ale bez drzwi uchylenie okna w jednym pokoju skutkuje automatycznie wychłodzeniem całej góry. Zwłaszcza jak jest -5 na dworze...
No cóż, czekam na ciepełko i suche dni.
Ziemosław pisze:Franklini pomaga mamusi w szkoleniu![]()
![]()
![]()
Ziemosław pisze:Michał zrobił coś, czego się psu nie robi: odjechał do pracy na jego oczach. Teraz leży przy oknie i piszczy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Meteorolog1 i 49 gości