Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 44 !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 31, 2018 9:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Dziś wolne.
Fajnie mi się spało z Zuzią na nogach i Polusią pod ręką - moje kochane przytulaski. Tak spałyśmy do 6 rano. Udało mi się jeszcze usnąć i po 8 wyrwał mnie ze snu domofon. Pan listonosz przyniósł mi paczuszkę. Pierwsza z zamówionych książek już przyszła. Brawo dla sprzedawcy. Szkoda tylko ,że obudziłam się z bólem głowy. Dziewczyny dostały śniadanko. Trochę zjadły . Zuzia chwilkę odpoczęła i właśnie zrobiła kolejne podejście do miseczki. A teraz w jej ślady poszła Pola.
Dziś mój ostatni dzień z tv i internetem od obecnego dostawcy. Ciekawe kiedy mi odłączą. Do 6 lutego bo na ten dzień mam umówiony montaż zostaję bez tych doczesnych dóbr. Dziwnie będzie bo człowiek przyzwyczaił się do tego brzęczenia ze świecącej skrzynki jaką jest telewizor. Dobrze chociaż ,że w telefonie mam 10 GB internetu.
Od jutra w pracy zaczynają mi się ranki i nie jestem z tego zadowolona. Jutro czeka mnie ciężki ranek bo i pobudka o 4,15 i czeka mnie robienie gazetki na stoisku bo nikt mi jej wcześniej nie zrobi. Wpisana na dziś jest koleżanka będąca na zwolnieniu.Jak zwykle w cały świat ten grafik mamy ustawiony.
Od stycznia wzrosła najniższa krajowa. W tym miesiącu dostałyśmy aneksy do umowy z w związku z tą podwyżką. Ciekawe jak to wpłynie na nasze pensje. Może o 20 - 30 zł dostaniemy więcej .
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro sty 31, 2018 9:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ewa L. pisze:Dziś wolne.
Fajnie mi się spało z Zuzią na nogach i Polusią pod ręką - moje kochane przytulaski. Tak spałyśmy do 6 rano. Udało mi się jeszcze usnąć i po 8 wyrwał mnie ze snu domofon. Pan listonosz przyniósł mi paczuszkę. Pierwsza z zamówionych książek już przyszła. Brawo dla sprzedawcy. Szkoda tylko ,że obudziłam się z bólem głowy. Dziewczyny dostały śniadanko. Trochę zjadły . Zuzia chwilkę odpoczęła i właśnie zrobiła kolejne podejście do miseczki. A teraz w jej ślady poszła Pola.
Dziś mój ostatni dzień z tv i internetem od obecnego dostawcy. Ciekawe kiedy mi odłączą. Do 6 lutego bo na ten dzień mam umówiony montaż zostaję bez tych doczesnych dóbr. Dziwnie będzie bo człowiek przyzwyczaił się do tego brzęczenia ze świecącej skrzynki jaką jest telewizor. Dobrze chociaż ,że w telefonie mam 10 GB internetu.
Od jutra w pracy zaczynają mi się ranki i nie jestem z tego zadowolona. Jutro czeka mnie ciężki ranek bo i pobudka o 4,15 i czeka mnie robienie gazetki na stoisku bo nikt mi jej wcześniej nie zrobi. Wpisana na dziś jest koleżanka będąca na zwolnieniu.Jak zwykle w cały świat ten grafik mamy ustawiony.
Od stycznia wzrosła najniższa krajowa. W tym miesiącu dostałyśmy aneksy do umowy z w związku z tą podwyżką. Ciekawe jak to wpłynie na nasze pensje. Może o 20 - 30 zł dostaniemy więcej .

zaszalejesz z taką podwyżką
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro sty 31, 2018 9:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

No ......nie wiem czy już mam furgon z banku zamawiać na przewóz takiej gotówki.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro sty 31, 2018 9:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ewa L. pisze:No ......nie wiem czy już mam furgon z banku zamawiać na przewóz takiej gotówki.

lepiej nie, jeszcze Cie okradną
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro sty 31, 2018 10:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Korzystając z tego ,że mam jeszcze internet i mama weszła do mnie zamówiłyśmy firanki w wisanie. Mama kupiła sobie dwie firanki - jedną gotową do kuchni a drugą na metry do pokoju - a ja zamówiłam sobie fiołki i pościel 3D tym razem nie z kotami tylko różowe róże.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro sty 31, 2018 15:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ewa L. pisze:Korzystając z tego ,że mam jeszcze internet i mama weszła do mnie zamówiłyśmy firanki w wisanie. Mama kupiła sobie dwie firanki - jedną gotową do kuchni a drugą na metry do pokoju - a ja zamówiłam sobie fiołki i pościel 3D tym razem nie z kotami tylko różowe róże.

te róże? https://sklep.wisan.pl/rozowe-roze-z-pr ... dlem-p3130

ja chyba tez zamówię z różami, bo obawiam się ,ze koty przestana przychodzić do łózka jak tam będa inne koty :(
mama które firanki wybrała?
Obrazek

mir.ka

Post » Śro sty 31, 2018 19:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:No ......nie wiem czy już mam furgon z banku zamawiać na przewóz takiej gotówki.

lepiej nie, jeszcze Cie okradną

No tak , masz rację .
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro sty 31, 2018 19:27 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Korzystając z tego ,że mam jeszcze internet i mama weszła do mnie zamówiłyśmy firanki w wisanie. Mama kupiła sobie dwie firanki - jedną gotową do kuchni a drugą na metry do pokoju - a ja zamówiłam sobie fiołki i pościel 3D tym razem nie z kotami tylko różowe róże.

te róże? https://sklep.wisan.pl/rozowe-roze-z-pr ... dlem-p3130

ja chyba tez zamówię z różami, bo obawiam się ,ze koty przestana przychodzić do łózka jak tam będa inne koty :(
mama które firanki wybrała?

Tak te.
Moim kotom nie przeszkadzają pościelowe koty i chętnie się na nich kładą.
Mama jest fanką długich firanek i ciężko ją przekonać do krótkich do pokoju więc wzięła długie i krótkie do kuchni.
Ostatnio edytowano Śro sty 31, 2018 19:29 przez Ewa L., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro sty 31, 2018 19:29 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Z ciekawości sprawdziłam na koncie czy u nas pensje nie wzrosły. Tak jak się spodziewałam, ni drgnęły :roll:
Spoko, niedługo otrzemy się o minimalną, to wtedy będą podwyżki przy wzroście minimalnej :twisted: (czarny humor, może nieco przesadzony, ale nie tak znowu bardzo).
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro sty 31, 2018 21:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ja o wysokości tej podwyżki dowiem się dopiero 10 lutego. Chociaż i tak powinnam się cieszyć bo u nas minimalną płacę mają tylko kasjerki . Ja na stoisku mam ociupinkę większą stawkę niż najniższa.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro sty 31, 2018 21:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Nic ......żegnam się z wami na jakiś czas bo od jutra nie będę miała internetu.
Teraz idę spać bo o 4,15 czeka mnie pobudka.
Dobranoc. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro sty 31, 2018 21:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

W urzędach takich jak ten w którym pracuję często zaczyna się od minimalnej. Później dodają staż, "awans" z inspektora na starszego inspektora, jakiś tam mnożnik się zmienia i powoli powoli pensyjka rośnie - chyba że zamrożą z powodu kryzysu czy z jakiegokolwiek innego powodu. A jak raz zamrożą to już tak łatwo nie odmrażają.

Dobrej nocki, Ewciu, i niech ci się przynajmniej przyśni duuuża podwyżka :wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro sty 31, 2018 21:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

MB&Ofelia pisze:W urzędach takich jak ten w którym pracuję często zaczyna się od minimalnej. Później dodają staż, "awans" z inspektora na starszego inspektora, jakiś tam mnożnik się zmienia i powoli powoli pensyjka rośnie - chyba że zamrożą z powodu kryzysu czy z jakiegokolwiek innego powodu. A jak raz zamrożą to już tak łatwo nie odmrażają.

Dobrej nocki, Ewciu, i niech ci się przynajmniej przyśni duuuża podwyżka :wink:

Dzięki wielkie. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lut 01, 2018 15:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Jak zwykle od rana w pracy mialam wkurwika przez moja kolezanke nieroba. Dodatkowo źle sie czułam z przyczyn naturalnych . Internetu w domu juz nie mam i telewizji tez nie choc jeszcze przed chwilą była. Nie pozostaje mi nic innego jak iść spać.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lut 01, 2018 15:45 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz

Ewa L. pisze:Jak zwykle od rana w pracy mialam wkurwika przez moja kolezanke nieroba. Dodatkowo źle sie czułam z przyczyn naturalnych . Internetu w domu juz nie mam i telewizji tez nie choc jeszcze przed chwilą była. Nie pozostaje mi nic innego jak iść spać.

Dobranoc :1luvu:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

[poprzednia][następna]