PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI zaprasza.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 31, 2017 10:39 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Tak, Greenwoods jest w Zooplusie, akurat teraz w promocji. To żwirek drewniany, można go spłukiwać w toalecie. Wyjaśniłam już dlaczego ja tego nie robię. Przy mniejszej liczbie kotów, kiedy miałam jedną lub dwie kuwety ( kiedy to było? :mrgreen: ) wszystko wyrzucałam do toalety. Cat`s Best i Greenwoods nie rysują kuwet, dno jest gładziutkie nawet po kilku latach używania.Odziedziczyłam starą krytą kuwetę , w której był używany bentonit. Jest bardzo porysowana, wyrzucę ją, już uzbierałam punkty i wybiorę nową, jest w sklepie z premiami :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 31, 2017 11:03 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Moli25 pisze:Nie mam doświadczenia z tym zwirkiem. Nie znoszę "betonu" :ryk: nie mogłam zapamiętać nazwy bentonitowy,nie wiem czy teraz błędu nie zrobiłam. Ale nazwę beton będę używać.
Ja Podobnie jak ewar, mam te same odczucia. Miałam przez chwile beton jak Moli do nas trafiła. Ale wtedy nie znałam forum, zooplusa itd...
Używam cats Best, od lat. Chwalimy sobie :ryk: :mrgreen:

Wiem ze klaudiafj napewno używa tego betonu, Mirka chyba tez. U EwaL widziałam :ok:

U nas kiedyś był bentonitowy Filip . Potem jak przyszła Pola to zaczęłam kupować Hiltona dla kociąt o zapachu świeżej trawki i obu się bardzo podobał. Raz spróbowałam sylikonowego i to był błąd. Później był bentonitowy KocurRex średnio drobny i ten też pasował ale jak przez pomyłkę wzięłam drobny to okazał się jak pyłek którego było wszędzie pełno . Później Mirka poradziła Cat Best + i dłuższy czas był właśnie ten ale zaczął się psuć ( nie zbrylał jak trzeba bo kulki się rozwalały jak tylko ruszyło się łopatką ) więc spróbowałam jeszcze Benka kukurydzianego - też poleconego przez Mirkę. Przy małych opakowaniach był fajny . Ładnie się zbrylał , nie roznosił tak jak CB + gdzie trocinki miałam wszędzie łącznie z łóżkiem ale przy większych opakowaniach robiła się z niego mączka kukurydziana. Od tamtego czasu wróciłam do bentonitowego i kupuję ten Kanadyjski żwirek. Prawie wcale się nie pyli , zbryla się bardzo ładnie i wyjmujesz tylko zbryloną kulkę oszczędzając na reszcie żwirku , jest dość drobny ale nie tak drobny jak pyłek a poza tym występuje w kilku wariantach zapachowych ( u nas najlepiej się sprawdza ten o zapachu pudru dziecięcego i świeżej trawki ) fajnie wiąże zapaszek i starcza na długo.
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... ino/264170
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie gru 31, 2017 11:52 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

ewar pisze:Tak, Greenwoods jest w Zooplusie, akurat teraz w promocji. To żwirek drewniany, można go spłukiwać w toalecie. Wyjaśniłam już dlaczego ja tego nie robię. Przy mniejszej liczbie kotów, kiedy miałam jedną lub dwie kuwety ( kiedy to było? :mrgreen: ) wszystko wyrzucałam do toalety. Cat`s Best i Greenwoods nie rysują kuwet, dno jest gładziutkie nawet po kilku latach używania.Odziedziczyłam starą krytą kuwetę , w której był używany bentonit. Jest bardzo porysowana, wyrzucę ją, już uzbierałam punkty i wybiorę nową, jest w sklepie z premiami :ok:

ciekawe jak moim kotom się spodoba i czy wrócą do tamtych kuwet gdzie jest teraz kukurydziany
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie gru 31, 2017 17:40 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Puk! Puk! kto tam do drzwi stuka?
Nowy Rok już miejsca szuka.
Otwórz jemu drzwi szeroko,
potem patrz w niebo wysoko.
Tam rozbłysną dziś światełka
i zabawa będzie wielka.
Niech się wszyscy cieszą wraz
bo radości przyszedł czas.
Niech szampany otwierają
i życzenia dziś składają.
Niech krzyczą głośno: Do siego roku!
nie szczędząc tanecznego kroku.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie gru 31, 2017 18:09 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Gosiagosia pisze:Puk! Puk! kto tam do drzwi stuka?
Nowy Rok już miejsca szuka.
Otwórz jemu drzwi szeroko,
potem patrz w niebo wysoko.
Tam rozbłysną dziś światełka
i zabawa będzie wielka.
Niech się wszyscy cieszą wraz
bo radości przyszedł czas.
Niech szampany otwierają
i życzenia dziś składają.
Niech krzyczą głośno: Do siego roku!
nie szczędząc tanecznego kroku.

Obrazek

:ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie gru 31, 2017 18:17 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

:partygirl: :partygirl:
ser_Kociątko

Post » Nie gru 31, 2017 22:47 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie gru 31, 2017 23:27 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Ewa L. pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Gosiagosia

Post » Nie gru 31, 2017 23:50 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Gosiagosia pisze:

To był gif ale jakoś źle go wstawiłam i nie skacze :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie gru 31, 2017 23:51 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie gru 31, 2017 23:52 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Ewa L. pisze:
Gosiagosia pisze:

To był gif ale jakoś źle go wstawiłam i nie skacze :(

Ale mogę sobie wyobrazić. :P :dance: :201413

Gosiagosia

Post » Nie gru 31, 2017 23:52 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Udało się :mrgreen: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie gru 31, 2017 23:53 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Piękne Jezioro Łabędzie :lol:

Gosiagosia

Post » Pon sty 01, 2018 0:12 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Niech się spełnią Noworoczne Życzenia: te łatwe i trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią wszystkie one krok po kroku tego WAM życzę w Nowym 2018 Roku.
Obrazek

Gosiagosia

Post » Pon sty 01, 2018 0:21 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Nawzajem , Gosiu

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]