Iga, Diabeł, Miki, Teśka i Furka tymczas

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 21, 2016 6:06 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Teresia pokochała czerwony azyl :1luvu:
Wieczorem, obrażona sutą kolacją, nie gada ze mną.
Mimo zapraszania nie przychodzi pod kołdrę.
Dopiero kiedy zasnę, wślizguje się i układa na łyżeczkę :1luvu:
Rano znajduję ją przycupniętą w azylu :201461

W kuwecie znalazłam dziś notatki. Kartki trudniej przenieść niż klapki. Zuch dziewczyna :ok:

Diabeł mnie wczoraj rozczulił. Nie zaakceptowałam zakazu dotykania kota i pogłaskałam ją po brzuszku, kiedy spała.
Przez sen Diabeł podał mi cały brzusio do głaskania :1luvu:
Na ruch w kojcu zareagowała Miki leżąca obok.
Widząc głaskanego Diabła, który z błogą miną rozpostarł swoje wdzięki na 3/4 powierzchni, ruszyła do intensywnej toalety.
Trzymała Diabli łepek i z całych sił go myła.
Widok nie do zniesienia dla wrażliwych. Rozpadłam się i odpłynęłam :201461
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Czw kwi 21, 2016 10:12 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Tereska i jej kuwetowe zemsty zasługują na specjalną nagordę w kategorii "zołza" :D :ok:

Ja też czasem podstępem dopadam Ciri jak spi i wtedy mogę wszystko - głaskać brzuszek, miziać, dostaję półprzytomne baranki... podczas gdy głaskanie kota na jawie znacznie zwiększa ryzyko pogryzień ;)
Słodki Diabełek <3

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Sob kwi 23, 2016 0:06 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Moja droga Igusiu!
Jak się miewasz? Czy wszystko u Ciebie dobrze, w miarę możliwosci?
Mam taką nadzieję - niech chociaż Tobie się jakos wiedzie!

Masz Igusiu tyle racji, kiedy piszesz, żeby Dużym nie ufać. I nie prosić. Wiesz, ostatnio znowu wyprowadzili mnie w pole :( Wyniesli gdzies w klatce tego małego potworka, Ciri. Wyszli z nią z domu i wrócili sami. Tak bardzo się ucieszyłam! Biegałam radosnie z piłką, nikt mi nie przeszkadzał, nikt mnie nie atakował, nie polował na mój ogonek! Było cudownie i miałam Dużą tylko dla siebie, długo bawiła się ze mną wędką. To były wspaniałe chwile, odprężyłam się, zrelaksowałam, pierwszy raz od dawna...
...i wtedy Duzi znowu wyszli i wrócili z małym potworkiem, Ciri.
To znaczy... ja nie wiem na pewno, czy to ona, czy cos jeszcze gorszego. To cos podobne do Ciri miało okropny, niepokojący zapach i na sobie cos dziwnego i jaskrawego. Może to żółw, w skorupie? Nie wiem! Wiem tylko, że to stworzenie - ta Chyba-Ciri, zataczało się i chodziło bardzo niepewnie i chwiejnie.
Igusiu, jak ja się okropnie przestraszyłam! :strach:
Dzisiaj już boję się trochę mniej, bo to jednak naprawde Ciri, tylko jakas zmieniona i dużo spokojniejsza - ale nadal jestem cała spięta i pełna stresu. Nie ufam nikomu, uciekam na każdy szelest i stale sprawdzam, czy ten mały stworek mnie nie atakuje.
Jak tak można, Igusiu? Jak można było najpierw pokazać mi niebo samotnosci, a potem brutalnie mi je odebrać i sprowadzić to małe nieszczęscie? :placz:
W dodatku Duża łazi wkoło Ciri na paluszkach, a Ciri przychodzi do MOJEGO łóżka i spi przytulona do Dużej. Na szczęscie pozostał mi Duży, który w ogóle jest dla mnie milszy niż Duża. Duża to straszna zdrajczyni :(

Igusiu, tak mi przykro, że Miki wszystko Ci odbiera. Dlaczego Duzi na to nie reagują? Dlaczego nie wyniosą Miki za drzwi, żeby nauczyła się szacunku dla starszej, mądrzejszej siostry???

Igusiu, pytasz, gdzie teraz sypiam... ano, moja droga, nie mam swojego własnego miejsca... spię to tu, to tam, byle gdzies złożyć swoje zmęczone łapki i zasnąć...lecz nie spię dobrze, budzę się często i rozpaczam. Przychodzę do Dużych, żeby odczuli mój ból... potem idę sobie, spię trochę w przedpokoju, gdzie mogę mieć na oku oba pokoje i nikt mnie wtedy nie zaskoczy - Duża położyła mi tam koc na desce do prasowania, więc mam punkt widokowy... trochę na drapaku, w domku... no a trochę w łóżku, choć wstyd się przyznać, bo powinnam mocniej karać Dużych swoją niechęcia.
A Ty Igusiu - czy Ty masz swoje własne miejsce do spania?

Ach Igo, Twój pomysł, żeby dokąds razem uciec, jest cudowny! :1luvu: Jakby to było pięknie! Najlepiej na jakąs bezludną i bezkotną wyspę... byłybysmy tam same, z daleka od niezrozumienia i zdrady... i żeby miski same nam się napełniały...
a własnie, miski! Duża znowu cos wymysliła i usiłuje mnie przekonać do nowej karmy. Miesza po trochu z moja dobrą, starą karmą, a czasem nawet próbuje mnie przechytrzyć mieszając ją z karmą Ciri, którą zwykle zabrania mi tykać - ale ja nie jestem taka naiwna,o nie! Wyjadam tylko ziarenka starej karmy, a te nowe paskudztwa wypluwam do miski z wodą. Duża potem wzdycha, wymienia wodę i przekonuje mnie, że ta nowa karma jest lepsza. Jak zwykle, to co według niej jest lepsze, dla mnie nie jest warte splunięcia... ale ot, znowu kolejna przykrosć z ich strony...

Igusiu, daj znać co u Ciebie i jak się czujesz. Moja mądra starsza siostro, bądź silna jak zawsze i mysl o mnie czasem, bo ja o Tobie myslę często.

Pozdrawiam Cię mocno!
Twoja Stella

KatS

Post » Sob kwi 23, 2016 22:40 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Głaski dla wszystkich dziewczynek
:201461 :201461 :201461 :201461

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie kwi 24, 2016 11:36 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

KatS pisze::ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Tereska i jej kuwetowe zemsty zasługują na specjalną nagordę w kategorii "zołza" :D :ok:

No właśnie myślę nad nagrodą ;) Podoba mi się gniazdko Stelli i Ciri, to z tekturą do drapania. Tereska już zdrapała do imentu swój drapak. Przypomina on bardziej słowiańską dziewoję z rozwianym włosem.
Gdzie można taki nabyć?
A poniżej dokumentacja kolejnych bezeceństw.
Obrazek

KatS pisze:Słodki Diabełek <3

Dziś Diabeł był zachęcany do zabawy przez Tereskę.
Najpierw narobiła hałasu w głębi mieszkania, czym przyczyniła się do porzucenia przez czarną miseczki z karmą.
Na niskich łapach, węsząc Diabeł opuścił kuchnię. I tu czekała na niego Tereska.
W podskokach ruszyła na Diabła, czego ta się nie spodziewała.
Przeszła do defensywy i przycupnęła pod ścianą. Tylko oczy błagały Zostaw mnie mały gamoniu!

Tereska bardzo chce się bawić, a nie ma niestety towarzystwa w domu pełnym kotów :roll:
Już mnie kilka razy napadła myśl, żeby przyprowadzić jej burą koleżankę do szaleństw :201447
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Nie kwi 24, 2016 12:04 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Tereska ma teraz puchatą sierść i została pochwalona przez wetki, które obserwują kociczkę od początku.
Stwierdziły, że wygląda na dobrze odżywioną :ok:

Obrazek

Zresztą sama potrafi zadbać o swój bury brzuszek. W nocy demoluje pokój, jeśli jest głodna 8O
Wczoraj/dzisiaj o 3 nocy to odkryłam. Nakarmiony kot, zaliczywszy jeszcze szaleństwa z wędką, poszedł spać.
Oczywiście odpowiednio wcześniej dostała kolację i jeszcze chrupy z wodą na noc :D
A tak wyglądają posiłki:

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Nie kwi 24, 2016 12:05 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Baltimoore pisze:Głaski dla wszystkich dziewczynek
:201461 :201461 :201461 :201461

Dziewczyny wygłaskane i dziękują :D
Wyprzytulaj ode mnie swoją śliczną gromadkę :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Nie kwi 24, 2016 12:05 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Kotimont pisze:Podoba mi się gniazdko Stelli i Ciri, to z tekturą do drapania. Tereska już zdrapała do imentu swój drapak. Przypomina on bardziej słowiańską dziewoję z rozwianym włosem.
Gdzie można taki nabyć?

Ja kupiłam w zooplusie, tutaj odnosnik:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... _cm/315826
Polecam, u nas jest oblegany, prawie zawsze któras kota tam leży i to o dziwo spasował nawet wybrednej Stelluni ;) Z tym, że nie bardzo go drapią, raczej traktują jak łóżeczko - do drapania lubią inne tekturowe, o prostej powierzchni (miały kiedys tekturowy w kształcie fali i nie drapały, a wszystkie proste drapią bardzo chętnie). Ten: http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... ?rrec=true kochają i do drapania, i do zabawy - codziennie wyciągają piłki ze srodka i sobie turlają. A podrapany też jest już nieźle.
Na Miau kiedys też się pojawiły takie drapaki viewtopic.php?f=50&t=170905 choć temat już od jakiegos czasu nieaktywny ale wygląda na to, że jak ktos ma zacięcie (i tekturę) to spokojnie może sam wyprodukować. Ja niekoniecznie się nadaję do majsterkowania, więc wolę kupić ;)

Zdjęcie mnie rozsmieszyło :ok: Czy to nie myszka igi, a przynajmniej kiedys z taką pozowała do zdjęcia? :D
Swoją drogą, to jest jednak idealny sposób, żeby komus pokazać, co się o nim mysli: kuweta. Bardzo wymowce :D

Biedny Diabełek, jaka ta Tereska podstępna 8O :D

Kotimont pisze:Już mnie kilka razy napadła myśl, żeby przyprowadzić jej burą koleżankę do szaleństw :201447

:ok: :ok: :ok:

KatS

Post » Nie kwi 24, 2016 12:06 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Slicznie Tereska wygląda!

Po takich posiłkach to ja się nie dziwię akcjom kuwetowym ;)

KatS

Post » Nie kwi 24, 2016 12:27 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

KatS pisze:Ja kupiłam w zooplusie, tutaj odnosnik:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... _cm/315826
Polecam, u nas jest oblegany, prawie zawsze któras kota tam leży i to o dziwo spasował nawet wybrednej Stelluni ;) Z tym, że nie bardzo go drapią, raczej traktują jak łóżeczko - do drapania lubią inne tekturowe, o prostej powierzchni (miały kiedys tekturowy w kształcie fali i nie drapały, a wszystkie proste drapią bardzo chętnie). Ten: http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... ?rrec=true kochają i do drapania, i do zabawy - codziennie wyciągają piłki ze srodka i sobie turlają. A podrapany też jest już nieźle.
Na Miau kiedys też się pojawiły takie drapaki viewtopic.php?f=50&t=170905 choć temat już od jakiegos czasu nieaktywny ale wygląda na to, że jak ktos ma zacięcie (i tekturę) to spokojnie może sam wyprodukować. Ja niekoniecznie się nadaję do majsterkowania, więc wolę kupić ;)

Bardzo fajne drapako-leżaki :ok: Będzie zamówienie :D

KatS pisze:Zdjęcie mnie rozsmieszyło :ok: Czy to nie myszka igi, a przynajmniej kiedys z taką pozowała do zdjęcia? :D
Swoją drogą, to jest jednak idealny sposób, żeby komus pokazać, co się o nim mysli: kuweta. Bardzo wymowce :D

Taaak. Myszka Igi najlepiej się nadaje do wyrażenia protestu. Jest przysłowiową wisienką na torcie :D
Wydaje mi się, że Iga przemyślała sprawę i jednak oddała mysz Teresce.
Chyba Terecha miała na nią ochotę (na myszkę) i "zaklepała" ją sobie parę razy w kuwetkowy sposób.

KatS pisze:Biedny Diabełek, jaka ta Tereska podstępna 8O :D

Kiedy śpi, kombinuje, widać to po drgających wąsach :D
Szkoda mi jej, że jest osamotniona.zachowuje się teraz jak młody kociak, a poza tym jest filigranowa.
Znalazłam na Paluchu kotkę niemal bliźniaczą, ale cóż, nie przeforsuję, muszę się opamiętać :D

wolontariat-Paluch pisze:152/16 - Domena
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Nie kwi 24, 2016 12:32 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

KatS pisze:Slicznie Tereska wygląda!

Po takich posiłkach to ja się nie dziwię akcjom kuwetowym ;)

Teresia dziękuje :D :1luvu:

A tu jeszcze buraś w ulubionym domku:

Obrazek

i w kojcu ;)

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Nie kwi 24, 2016 12:46 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Jak dobrze, że jej się poprawia :1luvu:
Lepsza sierść oznacza lepsze wyniki :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie kwi 24, 2016 12:48 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Zbliża się czas kolejnych badań. Oby było lepiej :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Post » Nie kwi 24, 2016 16:59 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Kciuki za badania!
Tereska na zdjęciach jak zwykle urocza <3

Kotimont pisze:Znalazłam na Paluchu kotkę niemal bliźniaczą, ale cóż, nie przeforsuję, muszę się opamiętać :D

Wygląda jak Tereska! Zawsze można przemycić ją do domu i udawać, że to tereska, byle nie pokazać pozostałym domownikom obu naraz ;)
A w ogóle to takie zdjęcia i pokusy są powodem, dla którego nie czytam już strony schroniska, nie oglądam nowych kotów do wzięcia... bo nieraz trafia się na taką biedę, że nie da się o niej przestać mysleć. A my już jednego kota mamy nielegalnie (własciciel mieszkania zgodził się na jednego), to wystarczy...

KatS

Post » Nie kwi 24, 2016 18:52 Re: Iga, Diabeł, Miki, Teśka - PNN :((

Nie ma to, jak mieć kota nielegalnie :D :ok:

Domena ma już swój dom, od dziś, więc kwestia dokwaterowania koleżanki została odwieszona ;)
Dzięki za kciuki :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

[poprzednia][następna]