POKEMONY 9-...mieszkały sobie stworzenia boskie, ...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 19, 2013 10:52 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

matka maruda pisze:Gustowne kalesony z troczkami lub inne ineksprymable :) .
Casica, jeśli masz jakieś znajomości w poznańskich urzędach zajmujących zabytkowymi budynkami, to pomóż mi załatwić mi proszę pozwolenie na wybudowanie balkonu. Będę hodować arbuzy, dynie, cukinię, ziemniaki może też :wink: .

Jeśli naplujesz na podłoże i przysięgniesz na czerwony krzyż, wszystko "przymurowując" zgrabnie nóżką, że będzie tam choćby jeden mały zagonek kartofelków - lubo podziemnych pomarańczy, to dawaj, załatwiamy :P
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro cze 19, 2013 22:42 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

Byliśmy dziś z Kulkensonem na pogwarancyjnym przeglądzie zębowym. Kulkenson zachował się godnie. Jest znacząca poprawa w stanie dziąseł - dół właściwie całkowicie w porządku. Na górze też wszystko wyraźnie się cofa. Dostała dziś (być może ) ostatnie "ostrzykanie". Wywalanie zębów odwołano. Kulkenson szczęśliwy, właśnie relaksuje się z resztą towarzystwa na balkonie.

Zmrol utył kolejne 200g. Waży 4,7 kg. Ma ( o zgrozo!) coraz więcej futra. Istnieje podejrzenie, że futro wyczesane zaczyna odrastać z chwilą zgaszenia światła. W celu ulżenia Zmrolowi przeprowadzono dziś zabieg przystrzygania "brody" (czyli frontowej części "kołnierza ortopedycznego" potocznie zwanego kryzą). Zmrol nie oponował.

Glucur czuje się (tfu, tfu, tfu) dobrze.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro cze 19, 2013 22:58 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

Same dobre wieści :D
Tak trzymać :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw cze 20, 2013 5:24 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

I niech się pokemony dalej chowają w zdrowiu i dobrobycie :ok: .
Toffinek 2005-2020, Chanell 24.04.2015 u mnie od 27.06.2020
Obrazek

matka maruda

Od: Pt lis 11, 2005 10:53

Post » Czw cze 20, 2013 8:18 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

Brawa dla Kulkensona i ekipy :piwa:

zabers pisze:W celu ulżenia Zmrolowi przeprowadzono dziś zabieg przystrzygania "brody" (czyli frontowej części "kołnierza ortopedycznego" potocznie zwanego kryzą). Zmrol nie oponował.

Ło matko-boska-i-córko jak można tak koteczka dumę i ozdobę potraktować???

Jak znam życie to od razu jej lżej :)

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Czw cze 20, 2013 8:28 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

zabers pisze:Byliśmy dziś z Kulkensonem na pogwarancyjnym przeglądzie zębowym. Kulkenson zachował się godnie. Jest znacząca poprawa w stanie dziąseł - dół właściwie całkowicie w porządku. Na górze też wszystko wyraźnie się cofa. Dostała dziś (być może ) ostatnie "ostrzykanie". Wywalanie zębów odwołano. Kulkenson szczęśliwy, właśnie relaksuje się z resztą towarzystwa na balkonie.

Ile Kulka ma lat?
Jesli znowu zacznie narastać, zastanowiłabym się nad usunięciem ząbków. Radykalne, ale skuteczne, a im później się zdecydujesz, tym gorzej. Jednak mam nadzieje, że już się nie powtórzy.

casica

Post » Czw cze 20, 2013 8:38 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

casica pisze:
zabers pisze:Byliśmy dziś z Kulkensonem na pogwarancyjnym przeglądzie zębowym. Kulkenson zachował się godnie. Jest znacząca poprawa w stanie dziąseł - dół właściwie całkowicie w porządku. Na górze też wszystko wyraźnie się cofa. Dostała dziś (być może ) ostatnie "ostrzykanie". Wywalanie zębów odwołano. Kulkenson szczęśliwy, właśnie relaksuje się z resztą towarzystwa na balkonie.

Ile Kulka ma lat?
Jesli znowu zacznie narastać, zastanowiłabym się nad usunięciem ząbków. Radykalne, ale skuteczne, a im później się zdecydujesz, tym gorzej. Jednak mam nadzieje, że już się nie powtórzy.

6
ponieważ to się zdarzyło pierwszy raz i "znienacka", i szybko uchwycone,nic nie było przesądzone (ale, oczywiście, zabieg usuwania był jak najbardziej jedną z opcji branych pod uwagę). Wszystko zależało od reakcji na lek. Gdyby , nie daj Boże, kiedykolwiek cokolwiek - to już nie będzie się co zastanawiać. Sama jestem zwolenniczką tego rozwiązania (choćby biorąc pod uwagę jak ładnie o pomogło Zmrolowi i jak dobrze sobie po tym radzi serdel jeden :wink:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Czw cze 20, 2013 8:43 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

kfiatek 1983 pisze:Brawa dla Kulkensona i ekipy :piwa:

zabers pisze:W celu ulżenia Zmrolowi przeprowadzono dziś zabieg przystrzygania "brody" (czyli frontowej części "kołnierza ortopedycznego" potocznie zwanego kryzą). Zmrol nie oponował.

Ło matko-boska-i-córko jak można tak koteczka dumę i ozdobę potraktować???

Jak znam życie to od razu jej lżej :)

Przycinanie "brody" jest u nas (od kiedy Zmrol zaczął wyglądać "jak człowiek") zabiegiem cyklicznym, bo tego się nie da opanować w cywilizowany sposób- pierdylion sierści tam jest. A długa i gęsta, że strach.
Co mnie zastanawia, to fakt, że (i to nie tylko ja to widzę) ogólnie tej sierści jest coraz więcej. Nie wiem o co chodzi, bo na lato powinno by mniej. Mylę się? Mam wypaczony obraz wizerunku Kota Letniego? Obrazek

zabers

Post » Czw cze 20, 2013 8:44 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

zabers pisze:co chodzi, bo na lato powinno by mniej. Mylę się? Mam wypaczony obraz wizerunku Kota Letniego? Obrazek

Nie masz, masz ok.
Przemyśl przerobienie Zmrola na przyzwoitego kota o krótkim włosie, na stałe :idea:

casica

Post » Czw cze 20, 2013 8:57 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

Ilość sierści zawsze zależy od rasy i samego kota. Znam kilka norwegów które letnie futra mają takie, że starczyłoby na 3-4 koty. Nibu MCO powinny mieć piękniejsze futra letnie, ale po mojej tego nie widać :roll: Więc co kot to inne futro.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Czw cze 20, 2013 8:57 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

Moje sie porządnie rozbierają na lato :mrgreen: ale sa takie jednostki np. rodzony brat Fenrisia, które na lato hoduja warstwę izolacyjna od gorąca :lol: :ryk:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Czw cze 20, 2013 9:20 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

zabers pisze:Co mnie zastanawia, to fakt, że (i to nie tylko ja to widzę) ogólnie tej sierści jest coraz więcej. Nie wiem o co chodzi, bo na lato powinno by mniej. Mylę się? Mam wypaczony obraz wizerunku Kota Letniego? Obrazek

No to, co masz w tej chwili to właśnie futro letnie - izolacja od upału. Pomyśl jakie będzie futro zimowe - izolacyjne od zimna. Masz norwega jakby nie patrzeć. Skarpety będziesz dziergać z wyczesków. :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw cze 20, 2013 9:30 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

MariaD pisze:
zabers pisze:Co mnie zastanawia, to fakt, że (i to nie tylko ja to widzę) ogólnie tej sierści jest coraz więcej. Nie wiem o co chodzi, bo na lato powinno by mniej. Mylę się? Mam wypaczony obraz wizerunku Kota Letniego? Obrazek

No to, co masz w tej chwili to właśnie futro letnie - izolacja od upału. Pomyśl jakie będzie futro zimowe - izolacyjne od zimna. Masz norwega jakby nie patrzeć. Skarpety będziesz dziergać z wyczesków. :mrgreen:

Futro letnie? Obrazek Perspektywa futra zimowego? Obrazek
Skarpety z futra? Obrazek

zabers

Post » Czw cze 20, 2013 9:33 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

No. Zmrol zakończył widocznie etap odbudowy ciała i zaczął na serio zajmować się doprowadzeniem futra do standardu norweskiego. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw cze 20, 2013 9:33 Re: POKEMONY 9 - są truskawki

zabers pisze:
MariaD pisze:

Futro letnie? Obrazek Perspektywa futra zimowego? Obrazek
Skarpety z futra? Obrazek

Najprościej będzie sprzedawać wyczeski komuś, kto wyrabia filcokulki. Workami sprzedawać, ma się rozumieć :mrgreen:
Chyba, że sama uruchomisz produkcję :ryk:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

[poprzednia][następna]