Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej MA DOM!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 20, 2012 13:59 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

ja w przyszlym tygodniu jak tylko dostanę wyplatę również sie dorzuce rzecz jasna :1luvu:
Ewuniu, czekam na zdjęcie Bombajka z Czarusiem :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt kwi 20, 2012 15:32 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Katalina, Goyka, dziękuję :1luvu:
To spora suma, ale wiadomo było, że lecznica to nie DT. Nie mogłam go wziąć do siebie i codziennie nosić kota na zastrzyk.Raz, że stres, dwa, że sporo waży, a ja chodzę na piechotę i mam kawałek do lecznicy.
Na razie zdjęć z Czarusiem nie będzie :cry: Bombaj jest zły chyba dlatego,że go zabrałam z lecznicy :wink: Obiecałam mu, że jak się nie zmieni to go tam zaniosę i już.Moje koty się go trochę jednak boją, Czarusia pogonił.Sądzę, że sam jest przestraszony i stąd takie reakcje.Przed Gucią chyba czuje respekt.Biedny Czaruś chce się z nim bawić, ale Czaruś jest u siebie, dla Bombaja to obce miejsce, musi się przyzwyczaić.Bardzo podoba mu się kilka rzeczy.Przede wszystkim balkon, który jest cały czas otwarty i Bombaj wciąż na niego wychodzi.Pięknie bawi się tunelem RC i sfatygowaną, piszczącą myszą.Teraz akurat szaleje z kulką z folii aluminiowej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob kwi 21, 2012 6:21 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

U nas wszystko w porządku.Bombaj już wyluzowany, gadający. Wszystkie koty spały w jednym pokoju, Bombaj na fotelu.Odkrył, że fajnie jest wejść do łóżka i się poprzytulać.Wczoraj odwiedziła mnie p.Iza i była zdumiona, że kot jest taki spokojny, że czuje się, jakby to był jego dom od zawsze.Oczywiście miała go na rękach, przytulał się do niej i mruczał.Moje koty czują przed nim respekt.Zobaczymy jak będzie dzisiaj.

ewar

Post » Sob kwi 21, 2012 13:33 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

No i mamy problem.Bombaj atakuje moje koty, zwłaszcza Czarusia.Nie jest to tak, że przejść nie mogą, bo się rzuca z zębami i pazurami, ale je goni.Krew się nie leje, wrzaski, owszem, są.O wspólnej zabawie mowy nie ma, jedzą jednak spokojnie obok siebie i nie ma przeganiania.W nocy chyba był spokój, niczego nie słyszałam, kłaków na dywanie też nie było.O co chodzi?
Bombaj jest kotem fantastycznym.Dzisiaj siostra widziała go pierwszy raz i jest nim zauroczona.Kot się do niej łasił, tulił, mruczał, gadał i w ogóle nie wierzyła, że wystarczy powiedzieć "Bombaj, chodź", a kot już jest.
Moje koty są spokojne, lubią inne koty, naprawdę.Czarusia mi szkoda, bo to słodki kociak i Bombaj mu imponuje, chodzi za nim, chętnie by się pobawił, ale Bombaj go przegania.Kotki się go też boją, jest duży i silny, nic więc dziwnego.W lecznicy przecież też były koty, jakoś nie zauważyłam, żeby były problemy.Nie umiem tego wytłumaczyć, mam czas, będę obserwować.

ewar

Post » Sob kwi 21, 2012 15:24 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Na razie spokój, chyba Bombaj już bardziej na luzie.Łazi za mną i coś gada, ale nie rozumiem go.Spróbuję wciągnąć koty do wspólnej zabawy.Bombaj bawi się pięknie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob kwi 21, 2012 18:33 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Coś idzie ku lepszemu.Specjalnie postawiłam miski Czarusia i Bombaja obok siebie tak, aby chłopaki musiały się dotykać przy jedzeniu.I nic, spokojnie wsuwali mięsko.Potem bawiliśmy się wędką, też bez walki, nawet Melcia się przyłączyła.Bombaj nie jest agresywny, moja siostra twierdzi, że przesadzam, że kot jest tylko skołowany, bo raptem w obcym miejscu, bo stado obcych kotów...itd.Wolę jednak przesadzić w złą stronę, niż kogoś rozczarować.Naprawdę, tak posłusznego, mądrego kota jeszcze nie znałam.Żałuję, że nie zrobiłam zdjęć, kiedy przytulał się do mojej siostry.

ewar

Post » Nie kwi 22, 2012 6:22 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Chyba już sytuacja w miarę opanowana.Koty spały w jednym pokoju, kotki na parapecie, a chłopaki na fotelach.Nie było żadnych zatarć, rano Bombaj przyszedł do łóżka na mizianki, potem Czaruś.Teraz Bombaj bawi się tunelem RC, to chyba jego ulubiona zabawka.Biedak nie miał aż tyle zabawek w lecznicy, a najwyraźniej bawić się lubi bardzo.

ewar

Post » Nie kwi 22, 2012 14:55 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Bombaj jest niesamowity.Nie da się przy nim ugotować obiadu, o jedzeniu w jego towarzystwie nie ma mowy.W ogóle chodzi za mną jak cień i cały czas coś gada.Jest to bardzo śmieszne, czasem ludzie to słyszą, kiedy rozmawiam przez telefon i się śmieją.
Jest taki kochany, cały czas pokazuje, jak bardzo mnie kocha, jak bardzo chce, żeby go przytulić.Tylko Bombaj czeka na mnie przy drzwiach, kiedy przychodzę.Drzwi do łazienki nie mogą być zamknięte, kiedy jestem w środku, bo się do nich dobija i miaukoli.Moje koty też są miziakami, przytulają się, pakują na kolana, ale leżą sobie też na posłankach w innym pomieszczeniu, niż ja.Bombaj przerywa sen i idzie tam, gdzie ja.Teraz śpi na kanapie w pokoju, gdzie mam komputer, głową zwrócony do mnie.Kiedy wyjdę, pójdzie za mną.
Kotki nadal nie chcą mieć z nim nic do czynienia, ale on specjalnie się nimi nie interesuje, chyba nawet schodzi im z drogi.Czaruś jednak poczuł się kocim macho :mrgreen: i pokazuje Bombajowi jaki jest groźny.Wczoraj siedział pod stołem w kuchni, schowany pod obrusem i bił na ślepo Bombaja, który spokojnie siedział na krześle i nie reagował, tylko dziwnie się patrzył.
Zostawiam koty same, nie izoluję i jak wracam, dom wygląda normalnie ( na tyle, na ile dom z tyloma kotami jest w ogóle normalny).

ewar

Post » Pon kwi 23, 2012 13:34 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Wydało się ! To Czaruś zaczepia Bombaja.Naprawdę.Nie wiem, czy chodzi o zaproszenie do zabawy, bo Czaruś jest imprezowy, czy chce pokazać, że on tu ważniejszy.
Obrazek Obrazek
Bombaj lubi chyba moje kotki, ale one nie chcą bliskich spotkań trzeciego stopnia.Tutaj chciał się położyć obok Guci, ale nie zgodziła się :wink:
Obrazek

ewar

Post » Pon kwi 23, 2012 13:40 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Ewuniu, masz same rudości? :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon kwi 23, 2012 13:49 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Oj, rudo mam bardzo.Tylko Mela jest w przyzwoitym kolorze - to buraska :P Bombaj taki bardzo rudy nie jest, to raczej biszkopt.Najśmieszniejsze jest to, że ja najmniej chyba lubię właśnie rude :mrgreen: Gdybym miała wybierać według wyglądu, to na pewno miałabym brytyjczyka i może exo, albo jakiegoś burasa i czarnego. Wiem, że wszyscy zachwycają się Czarusiem, bo obiektywnie jest przepiękny, ale dla mnie równie ładna jest zwyczajna Mela.

ewar

Post » Pon kwi 23, 2012 19:16 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Donoszę, że już prawie sielanka i chyba będą zdjęcia Bombaja z Czarusiem.Czaruś ma obrzydliwy zwyczaj wyjadania kotom z misek, chociaż jego jest pełna i ma w niej dokładnie to samo.Dzisiaj robił to samo z Bombajem, czekałam, co będzie.Nic.Bombaj po prostu czekał, aż Czaruś odejdzie.Muszę przyznać, że Bombaj nigdy do cudzej miski nie zagląda, ma to jeszcze z lecznicy, kiedy ze względu na FeLV nie wolno było kotom tego robić.Bombaj czuje się już u siebie, leży na swoim kocyku na kanapie, albo na fotelu, ale zawsze tam, gdzie ja.Coraz bardziej kocham tego kota.Wzrusza mnie to, że tak go cieszy każda zabawka, nawet papierek po batoniku zwinięty w kokardkę, stara frotka, dosłownie wszystko.No i to jego gadulstwo :P Chodzi za mną jak pies i coś gada.Nie są to miauki, ale jakieś dźwięki nie typowe dla kota.

ewar

Post » Wto kwi 24, 2012 6:32 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Bombaj trochę zlewa się z meblami u mnie :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Ale ładnie mu w brązach, prawda?
Obrazek

ewar

Post » Wto kwi 24, 2012 7:17 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

ładnemu we wszystkim ładnie :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Wto kwi 24, 2012 8:21 Re: Pro ludzki Bombaj FeLV+ potrzebuje pomocy finansowej i d

Widać jaki jest szczęśliwy teraz kochany :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]