Socia-Psocia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 02, 2012 17:13 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

zedytowałam

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt mar 02, 2012 17:34 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

klauduska pisze:to wg ciebie "być w jokocie" to może tylko zarząd? w KOTerii nie pracujesz teraz, więc nie wiem czemu miałabyś mówić, że z KOTerii jesteś. a z JoKotem współpracujesz przecież ciągle.

Nigdy nie byłam z Koterii. Byłam wolontariuszką w Koterii. Jest różnica.
Identycznie ma się sprawa z Jokotem.

EOT.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob mar 03, 2012 20:54 Re: Socia i dt: Pacia, Frost i dzikuska Lala

klauduska pisze:słuchajcie Lala generalnie niby się oswaja, ale ona potrafi tak leżeć wyciągnięta i wszystko super, a nagle ni stąd ni zowąd zacząć się rzucać i gryźć :/ wczoraj mi zwiała i dostała takiego ataku, że nie dało rady ją ręką złapać, musiałam ją czymś przytrzymywać [padło na latarkę i całą pogryzła :/].
cały czas syczy w klatce na każdy ruch :/
może mi ktoś podpowiedzieć co ja mam robić? spędzam z nią przecież mnóstwo czasu, a ja postępów właściwie nie widzę :/

klauduska

Post » Nie mar 04, 2012 19:58 Re: jak oswajać dzikusa?

wsadź sobie pod sweter i głaszcz ją, czytaj jej na głos. jak już będzie dawała się swobodnie złapać - wypuść ją z klatki do łazienki i baw się z nią zabawkami na sznurku. karm ja TYLKO głaszcząc (zabierz po prostu żarcie z klatki).
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto mar 06, 2012 11:43 Re: jak oswajać dzikusa?

wczoraj Lala chwilę pomruczała podczas głaskania :1luvu: 2 dni bez dotykania swoje zrobiły :twisted:

Katiusza i Bambina :1luvu:
Obrazek

dzisiaj WPA w sprawie Paćki, w czw w sprawie Frosta i w pt w sprawie Lali :mrgreen: prosimy o kciuki!

edit:
i jeszcze Summer :1luvu:
Obrazek

klauduska

Post » Wto mar 06, 2012 16:01 Re: wszystko na dobrej drodze :)

Wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za wizyty i adopcje :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Śro mar 07, 2012 9:19 Re: wszystko na dobrej drodze :)

WPA w sprawie Paćki nie było, bo nie może Pani teraz zaadoptować kota drugiego, Państwo od Frosta się nie odzywają :roll:
dzisiaj w sprawie Paćki przychodzi chłopak. oby to był TEN domek :ok:

Lala spędziła noc w łazience już "na wolności". Przemiauczała całą noc, obudziła mnie darciem japy o 6 rano!! Poszłam do niej, nasyczała na mnie, zaczęłam głaskać i jak się rozkręciła w mruczeniu 8O :1luvu: !! zaczęła barankować i przytulać się na całego, wyciągać i nadstawiać do pieszczenia :1luvu: Oby tak dalej!

wczoraj była głaskana przez dziewczynę, która podarowała nam zabawkę dla kotów, ale obydwie się siebie potwornie bały, także niewiele co z tego wyszło..

przyszedł zooplus. Socia ma wreszcie cosmę i jest przeszczęśliwa. Dostały też koty ode mnie w ramach promocji szeleszczący tunel i biję się teraz w głowę po co ja to kupiłam ;)

klauduska

Post » Śro mar 07, 2012 9:26 Re: wszystko na dobrej drodze :)

klauduska, od kiedy Lala będzie mogła iść do adopcji? Bo MOŻE mam dla niej domek. Tzn. jeszcze nie wiem czy dobry, ale chce młodego kota (nie określili do jakiego wieku, ale trochę większy też może być).

Mój Jasiu jeszcze na pewno nie jest do wydania, bo chcę go w ogóle drugi raz zaszczepić przed przeprowadzką.

PS: będziesz może dziś albo jutro w Boliłapce? Jeśli tak, możesz tam zostawić dla mnie kule, bo ktoś będzie mi stamtąd lampę przywoził i myślę, że kule też może zabrać.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro mar 07, 2012 9:32 Re: wszystko na dobrej drodze :)

chyba będę, ale nie wiem jeszcze, zależy o której mi się WPA pokończą.

w sprawie Lali mam WPA w pt i jak na razie wydaje się dom super sensowny :) . nie wiem kiedy Lala będzie do wydania. w sob ją doszczepię, więc conajmniej tydz jeszcze u mnie pobędzie. chyba, że dalej będzie dziczyć, to zostanie trochę dłużej.

klauduska

Post » Śro mar 07, 2012 9:38 Re: wszystko na dobrej drodze :)

klauduska pisze:chyba będę, ale nie wiem jeszcze, zależy o której mi się WPA pokończą.

transport będzie na 99% w czwartek po godz. 20, więc jeśli do tej 20 zdążysz donieść, to będzie super ;)
Tylko błagam, naklej na tej siateczce z kulkami wyraźną kartkę z informacją "to dla aniki (+ moje imię i nazwisko), ma odebrać salvadoredali", plis? :wink: Bo zgubią :?
i zapakuj jakoś w ścinki tak, żeby się nie pokruszyło jeśli by komuś upadło :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro mar 07, 2012 23:48 Re: wszystko na dobrej drodze :)

dzień dzisiejszy:
Lala trafiła na noc do łazienki, darła japę całą noc. o 6 rano już nie mogłam wytrzymać, poszłam do niej, nasyczała na mnie, wzięłam ją na ręce i OD RAZU włączył się motorek :1luvu: zaczęła się kiziać i miziać i w ogóle och i ach :mrgreen:

Przyszedł chłopak na WPA, Pacia jedzie do ds w środę i zamieszka razem z Foksikiem z KOTerii :mrgreen:

Miała przyjść Pani w sprawie WPA Frosta, nie przyszła :roll: :evil:

Za to przyszła Pani, która z przyczyn osobistych zrezygnowała wczoraj z adopcji Paćki, ale powiedziała, że świat może się walić, ale nie może przestać o niej myśleć, jest w niej zakochana. ja akurat na rękach trzymałam Lalę. w ogóle byłam w szoku, że się u mnie pojawiła. powiedziałam, że Pacia już ma dom, ale Lala jest do adopcji jeszcze [choć w pt miałam mieć WPA w jej sprawie]. I Pani jak tylko ją pogłaskała, nie wypuściła jej z rąk przez 1,5h :1luvu: nie mogła się z nią rozstać i wracała do drzwi :1luvu: Lala zamieszka razem z jej kotką Balbinką.

Lala darła tak japę w łazience, że znowu nie wyrabiałam :roll: poszłam do niej i znowu pieszczoch totalny, teraz jest na pokoju, bo mi zwiała z łazienki, ale bez problemu daje się złapać 8O
co za zmiana niesamowita 8O !

jutro przyjeżdża Pan z synkiem na WPA w sprawie Frosta. zobaczymy jak kocur reaguje na dzieci, jeśli ok, to Frost będzie miał swój ds wreszcie :)

klauduska

Post » Czw mar 08, 2012 10:44 Re: wszystko na dobrej drodze :)

no i cóż. w sprawie Lali mogę tylko ponownie napisać "a nie mówiłam"? :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw mar 08, 2012 12:02 Re: wszystko na dobrej drodze :)

:twisted: :twisted:

klauduska

Post » Pt mar 09, 2012 9:40 Re: wszystko na dobrej drodze :)

jezu jak dobrze, że Lala idzie do nowego domu dzisiaj. głowa mi pęka od jej non-stop totalnego darcia japy i drapania drzwi w łazience. spieprza przy każdej próbie wejścia/wyjścia z łazienki i przed chwilą musiałam ją łapać na siłę, bo latała jak wariatka po całym mieszkaniu. oberwałam zarąbistego dziaba :evil:
jezu niech ona się przestanie drzeć!!!!!!!

klauduska

[poprzednia][następna]