Kot Trojański i kocio-mysia banda ;]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 09, 2012 9:28 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Super rudziak!
Ten to niejednemu gębę obił :D :D

laylla7

Od: Czw lip 14, 2011 14:50

Post » Czw lut 09, 2012 14:45 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Bez, ale zapach jeszcze daje zacny ;]

Dziś sioo w kuwecie było, urobek solidniejszy trafia za każdym razem. On chyba manifestuje swoje niezadowolenie ze zmian, tzn po prostu jest zagubiony w nowych miejscach, stąd klopoty z siusianiem na początku...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw lut 09, 2012 15:58 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Radar vel. Rudy/Garfi odjajczony od półtora tygodnia, ale zapach może być jeszcze moczu z 2 tygodnie może i chwilę dłużej.

Zresztą on jest dorosły - ok 5 letni. Ja mojego rezydenta, może nie aż takiego KOcurra, ale też całkiem zacnego odjajczałam jak tylko znalazłam w wieku ok 3-4 lat i jego siooo śmierdzi nadal na pewno bardziej niż jakby był odjajczony jako roczny młodziak. Tak mi się wydaje przynajmniej :roll: Nie mniej jednak i Radarem sprawa się normalizuje powoli :D

Proszę wygłaskać tego Króla Lwa ode mnie :1luvu: Przez te mrozy codziennie karmie towarzystwo - kochają mnie teraz tak że hej :lol: i trochę pusto bez niego - jedyny kolorowy na całym terenie, ale ogromnie się cieszę, że i jemu się poszczęściło :D

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw lut 09, 2012 17:09 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Kochają zażarcie :D
Edit:
Od kilku minut patrzę na zdjęcia ryżola. Chyba się zakochałam. :1luvu:

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pt lut 10, 2012 5:56 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Oj bo powiem Mratawojowi :twisted:
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pt lut 10, 2012 14:47 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Za ok godzinkę Marcin przywozi Tolka i Nutkę. Już są po operacji/zabiegu. Ciekawe jak sobie Marcin poradzi ;] Stwory pewnie będą jeszcze kimać w drodze ;]

KaleidoStar

Post » Pt lut 10, 2012 15:06 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Pojechał po nie własnie.
Mam nadzieję ,że jednen wielki,dorosły facet ,poradzi sobie z dwoma ,małymi poł-przytomnymi stworami ;P

laylla7

Post » Pt lut 10, 2012 16:18 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

A ja w międzyczasie przysnęłam, tak więc na doł polecialam teraz z miną dziwną, bo próbowałam odlepić soczewki od gałek ocznych ;]

Dostaliśmy drugi kontener, myślałam, że koty będą nietomne (do tej pory zawsze takie odbierałam). A tu się gapią, ryje drą (Nutella) i w dwóch klatkach, bo się bali, że się nie zmieszczą..
Po otwarciu kontenerów nie wiedziałam kogo łapać. Spodziewalam się "wypełznięcia" lekkiego. A tu dwa diabły z pudelka. Włączyłam farelkę na maksa,żeby cieplo było. Tolek poczłapał pod kaloryfer, Nutella zaś.. do misek. Żebyście widzialy jej minę wkurzoną - no jak to, ja tu cierpię, dlaczego nie ma jedzenia?!
Biedactwo, musi trochę się przemęczyć bez żarelka...Zasuwa po domu w ślicznym kubraku, próbowalam włożyć ją do kontenerka, koszyka ulubionego, materialowej budki.. a gdzie tam. Szwędacz taki, że więcej krzywdy jej zrobię próbując trzymać nieruchomo. Niech sobie łazi powoli, zaraz na pewno emocje opadną i zalegnie...

Z ostatniej chwili. Nuta padła. W nietypowym i malo wygodnym miejscu ją zlapalo - siedzi przed kuwetą, glowa jej wpadla do środka... i tak śpi. Zaraz ją delikatnie z tej zimnej podlogi zabiorę.. chyba że to jest to miejsce, gdzie rura leci, to nie, niech leży, bo będzie miała grzanie od spodu :D

KaleidoStar

Post » Pt lut 10, 2012 20:26 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Kiedyś na ul. Wita Stwosza w jednym domu było pięć ryżoli - niesamowity widok, kiedy wszystkie siedziały na ganku. Czyli Nutella niedługo do Tczewa ? :D

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pt lut 10, 2012 20:29 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Uu, widok musiał być zacny :1luvu:

Tak, Nutella do Tczewa - w niedzielę, tylko mamy drobne klopoty z synchronizacją, bo Ala nie ma auta i jest zależna od brata... ALe coś wymyślimy :)

Po rozróbach udalo mi się małą zamknąć w transporterze. Obudziła się pół godziny temu i pobiegła do przedpokoju. Treaz tam śpi. Pewnie jednak za ciepło zrobilam w pokoju. Tolek na ogół jak kamień, ale co jakiś czas oblezie pokój, nawet na kanapę wlazł.
Ale głównie śpią :)

KaleidoStar

Post » Nie lut 12, 2012 13:54 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Mała pojechała. Ala jest w niej zakochana po uszy :) A ja dostałam w prezencie.. Nutellę ;] Ale w sloiczku :D Widać, że Ala nasz człowiek ;] Zaraz zaproszę ją tutaj, może będzie miała czas i cheć czasem coś napisać. A jak nie, to zawsze jest facebook, więc kontakt będzie :)

A na otarcie łez - Zajączek vel Fruzia w DS

Obrazek

KaleidoStar

Post » Wto lut 14, 2012 12:34 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Wczoraj wieczorem Tolek pojechal do DS :D
Jak to Aya określila - złapał szczęście za nogi ;] Tata w końcu postanowil się dokocić. Jak już podjął decyzję, to codziennie słyszalam "no kieeedy, no kieedyyy przywieziesz Tolka..." :D

Nic tak nie raduje jak rozemocjowane smsy od wlaściciela "Jaki on jest genialny!!!" :D

Ala w Nutelli też zakochana...

Oby początek szczęśliwej passy ;]

KaleidoStar

Post » Wto lut 14, 2012 12:50 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Super :)

Dwa koty i dwoje właścicieli świetnie dobranych :)
Tolek czekał cierpliwie ale teraz ma w końcu najlepszy domek.

To ,co?
Teraz Rejcia? ;)

laylla7

Post » Wto lut 14, 2012 13:45 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

Go Rejcia,go Rejcia.. go, go , go Rejcia! (machanie pomponami a na końcu piramida z cheerleaderek :D )

KaleidoStar

Post » Wto lut 14, 2012 15:59 Re: Kot Trojański i banda. Zajączek w DS.

:ryk: :ryk: :ryk: no i z okazji dzisiejszego święta : WALĘTYNKI!
Czyli zwalę Wam tynki dziewczęta !!! hahahahahaaaaa Świnko-Kocie, szczuro lubne Mamuśki !!!!!

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

[poprzednia][następna]