Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MalgWroclaw pisze:U nas psy puszczane luzem to prawdziwa plaga. Na siku, na spacer, na wszystko. Przebiegnie taki osiemset razy przez ruchliwą ulicę, a raz nie zdąży i wystarczy. Dla większości tzw. "właścicieli" to żaden argument - twierdzą, że psy są mądre. Mądrzejsze niż oni, na pewno, ale wszystko może się zdarzyć. Kiedyś duży pies został rozjechany na mokrą plamę i nikt go nie zabrał, chciałam go chociaż odsunąć na bok, ale w żaden sposób się nie dało.
anulka111 pisze:Sasiedzi sa z tych niereformowalnych,tylko kary finansowe dzialaja lub Policja
MalgWroclaw pisze:anulka111 pisze:Sasiedzi sa z tych niereformowalnych,tylko kary finansowe dzialaja lub Policja
Już widzę, jak policja napomina ludzi, żeby psów nie puszczali![]()
Kary finansowe? Kto miałby je dawać? TOZ ma to wszystko w poważaniu, SdZ u nas zawiesiła działalność, Ekostraż upomniała mnie, żebym nie wysyłała im spraw, bo mają za dużo na głowie. Straż Miejską widziałam na osiedlu raz, a mieszkam tu 10 lat.
Kiedyś szłam za psem, cocker spanielem, przez całą aleję, jest bardzo, bardzo długa. Wyprowadził mnie na spacer normalnie. Mieszkam po jednej stronie tej alei, pies po drugiej.
halbina pisze:zaspałam, zawaliłam kominiarza, wstałąm lewą ugryzioną nogą, a Wy tu jeszcze krucjatę odstawiacie... jeszcze chwila i sprawę odpuszczę, bo te naciski na forumdziałają na mnie odstręczająco wręcz...
mar9 pisze:halbina pisze:zaspałam, zawaliłam kominiarza, wstałąm lewą ugryzioną nogą, a Wy tu jeszcze krucjatę odstawiacie... jeszcze chwila i sprawę odpuszczę, bo te naciski na forumdziałają na mnie odstręczająco wręcz...
nie lubisz nacisków, ok, wobec tego wykasowałam swój post, to w końcu Twoja sprawa, czy nadasz sprawie bieg czy zostawisz luzem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 177 gości