Niepełnosprytny Maniuś i gruby Stefan nowe fotki str 54 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 02, 2011 12:20 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan pełnotłusty :)

Właśnie wróciliśmy z godzinnego spaceru :1luvu:
Cudna pogoda. Chłopcy sobie pochasali :mrgreen:
Chyba muszę zaopatrzyć Stefana w szelki, bo ślicznie chodzi przy nodze. Kiedyś mu kupiłam jedne, ale mogę mu je teraz wcisnąć co najwyżej na nos :roll:
Wchodzą za to na Maniusia, ale jak mu się je założy to udaje nieżywego 8O
I jakieś smyczki, chyba najlepsze dla kotów były by takie wyciągane linki, czy jakie? Jak w ogóle kupić szelki bez kota, jakoś się go mierzy?
Maniuś jak zwykle ganiał kaczki, a Stefan ... dzieci 8O Nastroszył się i biegł z napuszoną kitą za dwoma dziewczynkami, a one uciekały z piskiem. Niezły wstyd :oops:

sliver_87 pisze:A co on ma z oczkiem???

Oczko to stara sprawa, łzawi, a czasami wyjdzie mu taka obrzydliwa zielona ropa, ale jakoś w przyszłym tygodni przyjdzie mi karta kredytowa i w końcu się za to wezmę.

qlenka pisze:ja też próbuję odchudzać rude, ale to jest chyba ponad moje siły.
Serce mi pęka jak stoją przy tych pustych miskach i czekają...
jak to się robi SKUTECZNIE...?

Masz szczęście. U nas Maniuś wyprawia arie operowe, a Stefan w ramach buntu ostatnio zrzucił mi kubek z sokiem na głowę z parapetu :evil:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Sob kwi 02, 2011 12:33 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan pełnotłusty :)

Stefan, nie strasz dzieci :D

to oby z oczkiem sie poprawiło. precz zielony glucie.
u nas odkąd Xelmo miał zawiane oczko potem antybiotyki a po nawrocie jak stosowałam betadine to od czasu do czasu ma glutki w oczkach ale teraz tylko bezowe takie, cos ala spiochy w oczach czy cos w tym stylu.. ale on ma widze skonnosc ..
pozdrawiamy!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob kwi 02, 2011 18:24 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan pełnotłusty :)

Byliśmy jeszcze raz - kurde moje koty są fantastyczne :1luvu:
Co prawda Stefan znów pogonił jakieś dzieci, ale poza tym ślicznie się wybawili, a jak juz się zmęczyli to obaj weszli do transporterka :1luvu:
To był znak, że czas wracać do domu :)
Mam kilka fotek zrobionych telefonem, ale nie mam kabla :evil:

Co do Maniusiowego oczka ... to które jest problematyczne, było operowane tzn. powieka była korygowana, bo była podwinięta i drapała gałkę i zrobił się wrzód na rogówce. Wrzód się zagoił, ale została po nim blizna - takie zmętnienie na rogówce. Maniuś jest też nosicielem wszelkich wirusów: herpes, calci, chlamydia, jakieś giewno w uszak, drożdżaki pewnie też etc etc. Więc to pewnie jest przyczyna.
Z wetami ustaliłam, że jak już się zbiorę to na dzień dobry robimy test na fiv(ponieważ leczymy go już od długiego czasu i nic nie przynosi rezultatu) i przeswietlenie głowy, bo możliwe, że w tej główce jest coś co uszkadza to uszko i oczko np. jakiś polip, bo to chore ucho i oko są po tej samej stronie.
Także czekam teraz na moją kartę płaczu :D
Obrazek

Miss

Post » Sob kwi 02, 2011 20:10 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan pełnotłusty :)

Fajne takie chodzenie na spacer :ryk:
Jasne, że musisz zmierzyć kota, obwód brzuszka i szyi.
Ale kocich szelek na Stefana pewnie nie dostaniesz.
Ja dla Kotki musiałam kupić psie :mrgreen:
A obecne koty założyć sobie szelek nie dawały, to siedzą w domu, szeleczki poszły w Polskę :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob kwi 02, 2011 21:36 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan pełnotłusty :)

Miss pisze:Wchodzą za to na Maniusia, ale jak mu się je założy to udaje nieżywego 8O
(...)
Maniuś jak zwykle ganiał kaczki, a Stefan ... dzieci 8O Nastroszył się i biegł z napuszoną kitą za dwoma dziewczynkami, a one uciekały z piskiem. Niezły wstyd :oops:

:ryk: :ryk:

nie wchodzę tu więcej, bo z tego śmiechu zacznę rodzić :ryk:

Twoje kociaki są niesamowite. wyjątkowe :kotek:

Alexis_86_

Od: Nie gru 20, 2009 11:49

Post » Pon kwi 04, 2011 17:33 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan pełnotłusty :)

Alexis_86_ pisze: :ryk: :ryk:

nie wchodzę tu więcej, bo z tego śmiechu zacznę rodzić :ryk:

Twoje kociaki są niesamowite. wyjątkowe :kotek:

Chyba i tak już nie długo zaczniesz, co?
Głaski dla Felki i Małej Kartofelki u Ciebie w brzuchu :ok:
Obrazek

Miss

Post » Czw kwi 07, 2011 21:43 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan pełnotłusty :)

Bywałam tu na początku wątku, a potem gdzieś mi umknął. Coraz ich więcej do czytania a czasu tyle samo albo i mniej :roll:

Chodzisz na spacery z kotami bez szelek? 8O podziwiam odwagę, Twoją i kocią :P moje raczej by nie wyszły z transporterka, a jakby wyszły to przy pierwszym lepszym strasznym odgłosie itp spierniczyłyby gdzie pieprz rośnie 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Sob kwi 09, 2011 8:43 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan pełnotłusty :)

8)
Obrazek
Obrazek

Miss

Post » Sob kwi 09, 2011 10:28 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan pełnotłusty :)

słodkie zdjęcie :D:D:D
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Sob kwi 09, 2011 11:54 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan pełnotłusty :)

Miss tylko nie próbuj sobie go teraz tak posadzić. Utrata oddechu gwarantowana :ryk:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Nie kwi 10, 2011 11:50 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan pełnotłusty :)

maueczarne pisze:Miss tylko nie próbuj sobie go teraz tak posadzić. Utrata oddechu gwarantowana :ryk:

tiaaa..... najgorsze, że on czasami tak się mnie powali jak śpię. I będzie, że umarłam na zespół bezdechu śródsennego spowodowanego otyłością ... Stefana :mrgreen:

Choć muszę przyznać, że moja otyłość ma się coraz lepiej :?
Obrazek

Miss

Post » Czw kwi 14, 2011 12:28 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan sami w domu :(

Po jutrze o 5 wychodzę z domu i zobaczę moje ukochane futerka dopiero po trzech tygodniach - już mi się chce płakać :placz:
Jeszcze gdyby tego było mało tż oznajmił mi, że on leci do Szkocji, bo nie będzie siedział sam w domu w święta i o!
7 dni moje dziady będą same. Myślicie, że raz dziennie wystarczy że ktoś będzie przychodził je karmić i zmieniać wodę???
Kuwety postawię 3 z silikonem więc będzie dobrze. I 4 miseczki po 2 na mokre i suche. Kto je będzie głasiał i bawił się z nimi. Tragedia, przez ten tydzień nie będę mogła myśleć o niczym innym :crying:
Obrazek

Miss

Post » Czw kwi 14, 2011 20:52 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan sami w domu :(

szkoda szkoda:( ale jakos musicie dac rade!!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw kwi 14, 2011 21:09 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan sami w domu :(

Miss pisze:Po jutrze o 5 wychodzę z domu i zobaczę moje ukochane futerka dopiero po trzech tygodniach - już mi się chce płakać :placz:
Jeszcze gdyby tego było mało tż oznajmił mi, że on leci do Szkocji, bo nie będzie siedział sam w domu w święta i o!
7 dni moje dziady będą same. Myślicie, że raz dziennie wystarczy że ktoś będzie przychodził je karmić i zmieniać wodę???
Kuwety postawię 3 z silikonem więc będzie dobrze. I 4 miseczki po 2 na mokre i suche. Kto je będzie głasiał i bawił się z nimi. Tragedia, przez ten tydzień nie będę mogła myśleć o niczym innym :crying:

Jakiś czas kiedy wyjeżdżałam to opieka przychodziła raz dziennie. Wystarczało, ale teraz prosze o 2 wizyty dziennie i jest lepiej
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt kwi 15, 2011 11:19 Re: Niepełnosprytny Maniuś i Stefan sami w domu :(

Wróciłam właśnie od weta, bo Maniusiowi leciała krew z noska :placz:
Zalecenia weta: Pilnować żeby za bardzo nie hasał i nie kichał.
Jak ??????? Jutro jadę :crying:
Obrazek

Miss

[poprzednia][następna]