Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 29, 2010 11:01 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek chory :(

Bry,

Gaciu,
Nasikałem wczoraj na swoje ulubione posłanko :oops: .
Duża mnie obraziła :evil: , powiedziała, że nie jestem normalny, bo normalny kot nie nasikałby na posłanko, na którym najbardziej lubi leżeć.
Dziś mnie chce zaciągnąć do naszej doc, bo zacząłem też kichać :strach:
Nocka była u chirurga, ten na wieść, że chyba wyciągnęła drut zrobił takie oczy 8O i powiedział, że to nie możliwe, niestety okazało się, że nie ma druta :? , Duża z docem zbledli, ale za chwilę doc mówi ‘ależ miałem nosa, że założyłem dwa druty, ten drugi jest’, odetchnęli, że nie trzeba drugi raz drutować Nocki.

Mamuśka ma zmieniony antybiotyk na trochę mocniejszy, bo nadal się nie leczy, na szczęście jej dzieciaki skończyły już dwa tygodnie.
Te niby koty, niby lepiej a jednak gorzej, oskrzela czyste, ale oczy fatalne, Duża próbuje ratować ich oczy, najgorzej jest z oczami rudego biedronka, afroamerykanki i szylkreci, Duża się bardzo martwi, że nie będą widziały :(
Duża w weekend musi jechać na rodzinny spęd, jak nie pojedzie to jej Duży ją zamorduje ;), zostajemy sami z Dużym.
Mamusia z maluszkami jedzie na trzy dniowe wakacje do naszej doc, która zabierze je do siebie, Duża się boi, że Duży coś pokręci z kolejnością kropli i maści podawanych do oczu. Miś jedzie na trzydniowy turnus rehabilitacyjny do cioci Karoluch, bo Duża nie chce przerywać jego ćwiczeń na czas jej nieobecności.

Ptachu piszący z ukrycia
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw kwi 29, 2010 11:48 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek chory :(

Ptachu,
nasz Mru też sikał na swoje posłanko 8O
No ale on rudy jest - Duża mówi, że ma między uszami rudą galaretę, w której procesy myślowe nie zachodzą :twisted:
Ty pewnie miałeś swój powód, zeby nasikać.
Ja jeszcze nie próbowałem :oops:

Zdróweczka dla ekipy

Gag
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw kwi 29, 2010 19:17 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek chory :(

to potrzymam kciuki za zdrowie "żłobka" :ok: :ok: :ok:
i specjalnie za oczka :ok: :ok: :ok:

a ty Ptachu pamiętaj, że obsikane posłanko to mokre posłanko
a na takim leżeć trochę mało przyjemnie
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro maja 05, 2010 9:02 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek chory :(

Bry,

Duża wróciła, ale jakby jej nie było, nie czuje się dobrze, próbuje dotrzeć prywatnie do pewnej pani psor w Warszawie.
Mamusia maluszków ma za mało mleczka, trzeba dokarmiać maluszki mixolem, rudy biedronek jest słabiutki :(
Duża szuka preparatu dla Misia, jakiś taki dziwny ten preparat shilin tong pain, gdyby ktoś miał i mógłby podarować Misiowi kilka tabletek bylibyśmy bardzo wdzięczni.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Śro maja 05, 2010 9:47 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek chory :(

Duża czuj się dobrze. Moja duża trzyma kciuki za Ciebie. Ja też.

Bodzio
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw maja 06, 2010 12:10 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek chory :(

Mamy problem, mausia nie ma mleka, jest bardzo wychudzona i widać jej wszystkie kosteczki, musiała niedojadać a raczej jadać tylko czasami, gdy była ciężarna :(
Maluchy przeszły na karmienie butelką, powinny być karmione, co trzy godziny, niestety, gdy wychodzę do pracy to niema mnie przez 10 godzin, nie wiem czy maluchy dadzą radę wytrzymać tyle czasu bez jedzenia :( . Najsłabiej je afroamerykanka, muszę jej wciskać na siłę nie chce jeść mixolu, najładniej je trikolorka, po śniadaniu urządziła sobie zabawę w polowanie na rodzeństwo. Oczka wyglądają lepiej, tfu, tfu, jeśli tak dalej pójdzie to nawet rudego biedronka oczy uda się uratować.
Poszukam dziś jakiś fantów, na bazarek, bo puszka mixolu na piątkę kotów znika w tempie błyskawicznym :roll: , a maluchy jeszcze przez trzy tygodnie będę na mleku, za tydzień spróbuję zacząć przemycać gerberka z mlekiem, może zaskoczą.

iwcia

Post » Czw maja 06, 2010 12:44 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek 'na butelce' :((

Iwciu, próbuj już maludy uczyć z miseczki - powoli już mogą załapać. Jakieś kaszki Nestle, serek twarożek, chociaż tyle, może coś same lizną ...
One mają już pod 3 tygodnie, prawda? Gerberka tez już powoli by mogły.

Za apetyciki i zdrówko :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw maja 06, 2010 13:19 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek 'na butelce' :((

Iwciu - mocne kciuki za żłobek. Może jak troszkę odciążysz mamuśkę, to i pokarm będzie jej się zbierał.
Nie chcę nawet myśleć, co by z nimi było, gdyby nie trafiły do Ciebie...

Myślę cieplutko o Was.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt maja 07, 2010 8:34 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek 'na butelce' :((

Wczoraj o mało nie zeszłam na zawał przez Afroamerykankę, nastraszyłam mnie tak, że ścigałam naszą biedną doc o 22 w domu i gotowa byłam pędzić na ostry dyżur do jakiejś lecznicy całodobowej.
Ponieważ moja ludzka apteczka jest mocno okrojona, w zasadzie to prawie jej nie ma, bo nie mogę jeść większości leków, więc nie kupuje nic po za tymi, które mają mnie trzymać przy życiu stanęło na tym, że mała ma dostać odrobinkę nospy z wodą.
Afroamerykanka uznała to za próbę mordu na niej (nie dziwię się nospa jest bardzo gorzka), po tym dopiero się zaczęło, ale jakoś udało się sytuację opanować i mała zasnęła przytulona do mamusi.
Rano baraszkowała z rodzeństwem jakby nic się nie stało, niestety moja próba nakarmienia jej została uznana za kolejną próbę mordu i mała walczyła o życie jak lew, w efekcie udało mi się jej wcisnąć tylko trzy mililitry mixolu, nawet nie wiedziałam, że takie maleństwo może mieć aż sto pazurzastych łapek, bo pojemność płuc takiej kruszynki to znam aż za dobrze :twisted:

iwcia

Post » Pt maja 07, 2010 12:45 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek 'na butelce' :((

przeczytałam cały wątek Ptacha. Ptachu i reszta :1luvu:
trzymam kciuki za żłobek
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Od: Pon mar 20, 2006 8:29

Post » Pt maja 07, 2010 20:08 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek 'na butelce' :((

bądźcie dzielni :ok:
nie potrafię nic doradzić, moje "bidy" dostawały convalescenca na przytycie
i coś jeszcze na apetyt
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob maja 08, 2010 20:12 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek 'na butelce' :((

Bry,

Duża była na zlocie rodzinnym, oto co znalazła na naszej działce, szkoda, że mnie nie zabrała ze sobą, wiedziałbym co zrobić z tym znaleziskiem :twisted:
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Wiecie czyje to?

Duża miała dziś ciężka noc, biegała między maluchami a Misiem, było bardzo źle, ale już wszystko pod kontrolą i Miś udrożniony.

Maluchy rosną, Duża karmi je, co trzy – cztery godziny a po jedzeniu baraszkują
To film z nimi w roli głównej :D
http://www.youtube.com/watch?v=uHehv2zogp0

Ptachu

iwcia

Post » Sob maja 08, 2010 21:10 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek 'na butelce' :((

Maluchy cudne. :1luvu:
Kropiaty - prześliczny. Kciuki za małe czarne maleństwo.

Znalezisko też fajne. Zależy jakiej wielkości były jajka - mogą być pleszki lub drozda. I pewnie jeszcze coś ma niebieskie jajka, ale to chyba Pleiades mogłaby pomóc w tej materii.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob maja 08, 2010 21:16 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek 'na butelce' :((

Ja stawiam na Śpiewaka Drozda właśnie, bo gniazdo wypracowane od środka, ścianki posklejane a tak robią Drozdy Śpiewaki, no i niebieskie jajka z nielicznymi kropkami.
Niestety nie było rodziców, obawiam się, że wiecznie głodne wiejskie koty ich przepłoszyły :(

iwcia

Post » Pon maja 10, 2010 16:57 Re: Ptachu 2, los... połamańce str 36. Żłobek 'na butelce' :((

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Dużo kciuków za całą ferajnę i cała masa ciepłych myśli dla Ciebie iwciu :1luvu:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

[poprzednia][następna]