H&M - Hugo i Meo część chyba 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 17, 2009 18:36

Femka pisze:brzuszek miękki?

Nie wiem, bo gryzie. Hugo za to wali kupę, za kupą. Dorodne. Czym on tę sprawę załatwia? :roll:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt kwi 17, 2009 18:39

Mówiłaś, że wczoraj Meoś się nażarł jak krokodyl. On ma 14 lat, ma prawo nie mieć apetytu zawsze, gdy Ty stawiasz miski. Ciekawe, jak będziesz wpierniczać, jak będziesz setki dobiegać :D
Na jego miejscu, to dopadłabym Twojej aorty podczas snu :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt kwi 17, 2009 18:42

Ale ja się martwię i nic na to nie poradzę. I noga mnie boli.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Pt kwi 17, 2009 18:43

to się nogą pomartw, bo podobno jak długo boli, to potem odpada :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 17, 2009 18:48

:evil:

Marcelibu

Post » Pt kwi 17, 2009 20:10

Pokroiłam wołowinę - Meo zjadł swoją porcję szybiutko. Hugo odwraca głowę, nie chce. Ja się boję jednego - że jest ciało obce. Hugo zjada bardzo dziwne rzeczy. Ostatnio zjadł coś, co próbował zwymiotować, ale przełknął, a ja zauważyłam moment tych wymiotów. Dlaczego tak myślę? Bo mimo wszystko Hugo w niewielkich ilościach, ale zjada swoje ukochane chrupki Whiskas Hair-ball. Czyli jednak może gryźć. Gdyby go bolały dziąsła, to by zjadł wołowinę, bo jest miękka, a on naprawdę musi być głodny.
Chyba zabiorę go jutro na USG z kontrastem...
Macie jakieś pomysły może? Dziś podałam drugi antybiotyk, który jest niby na te dziąsła. Nie wiem, czy powinien już zadziałać, jeśli to o dziąsła chodzi?

Marcelibu

Post » Pt kwi 17, 2009 20:15

co to za antybiotyk?
Obrazek

Femka

Post » Pt kwi 17, 2009 20:17

Femka pisze:co to za antybiotyk?

Jakiś prosty, zapomniałam... ale może zamulać obraz. Dzwonię do mojej Małgosi, może go parafiną potraktować?

Marcelibu

Post » Pt kwi 17, 2009 20:19

Boszszsz, najgorzej, że ja nie wierzę w Twoje czarne wizje. Bo już się nakręciłaś. Zanim podasz parafinę, zadzwoń do Małgosi.
Obrazek

Femka

Post » Sob kwi 18, 2009 16:56

U Hugcia to nie jest sprawa zębów. Moja wetka jest poza Warszawą - dwa razy z nią długo rozmawiałam przez telefon. Powiedziała, że jeśli po 3 dobach silnego antybiotyku (Lincospectin) nie jest lepiej, a kamień na zębach niewielki (w sumie tylko na dwóch zębach po lewej i prawej stronie), dziąsła mają tylko obwódki, to przerywamy ten antybiotyk, bo bardzo wali w nerki i watrobę. Mamy przejść na Baytril itp., podać słaby steryd, Katosal, Ringera pod skórę, witaminy na apetyt. Jutro rano idę z Hugciem, bo dziś jest u mnie taka wetka, która się dopiero uczy. Jutro będzie taka, która zna moją Małgosię i zrobi, to co ona mówi. Jeszcze trzeba obejrzeć spojówki, czy nie są przypadkiem żółte :( .
Meo zaczął jeść. Hugo - kilka dosłownie chrupek Whiskasa Hair-ball. Jeżeli Hugcio nie zaskoczy z jedzeniem szukamy ciała obcego w brzuszku.

Marcelibu

Post » Sob kwi 18, 2009 17:06

Kciuki mocne za Pastowanego!
Tak na wszelki wypadek...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob kwi 18, 2009 19:17

Marcelibu pewnie zaraz sama napisze.
Ale ja tylko uspokoję, że sytuacja opanowana.
Obrazek

Femka

Post » Sob kwi 18, 2009 20:28

Byłam w Wila-Vet. Gardło różowe, dziąsła absolutnie w porządku, kamień mały - nie było wskazań do podawania aż Lincospectinu. Osłuchowo w porządku, zrobiliśmy RTG brzuszka bez kontrastu - wyszła spora kupa i zgazowane jelita. Jak na 3 dni niejedzenia i robienie dużych kup codziennie - dziś była też, a nic nie jadł i jeszcze siedzi w kocie, to chyba raczej wszystko wskazuje na przytkanie.
Jak wszystko - to wszystko: zrobiliśmy test FIV i FeLV - obydwa ujemne. Pomacany dobrze brzuszek, tylko pod język Hugcio nie dał sobie zajrzeć, ale gardło pokazywał pięknie, aż pan doktor (z Łodzi zresztą) mówił, że jeszcze nigdy kot mu tak nie dawał obejrzeć.
Hugcio dostał Synulox, Kombi-vit, Katosal, 150 ml Ringera, 10 ml parafiny - zaraz podam. Jutro jednak wezmę ze swojej lecznicy słaby steryd (Dexafort) i Peritol - moja wetka powiedziała, żeby koniecznie podać. Bo jak kot sobie zakoduje, że nie je - to może już tak uważać dalej, a to wiadomo, czym się kończy. Gdy kot nie chce jeść, to potrafi odejść przy pełnej misce smakołyków. Jeśli jutro nie będzie kupy, to mam podać jeszcze Metoclopramid. Acha - Hugcio nie jest żółty - jest ładnie różowy.
Jestem bardzo zmęczona, nerwy mnie wykończyły, tak się bardzo o niego bałam...
Dobrze, że zęby są w porzo. Chyba padam na twarz...Meonik obudził mnie dziś o godz. 6,05 - głodny był :P .

Marcelibu

Post » Sob kwi 18, 2009 21:20

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4319825#4319825

Marcelibu, nie pytałam Cię o zgodę, ale jestem pewna, że nie masz nic przeciwko wklejeniu tego linka w Waszym wątku.
Bardzo proszę o pomoc w zalinkowanym wątku. Nie tylko o wpłaty. Także o ciepłe słowo dla Praksedy.
Obrazek

Femka

Post » Nie kwi 19, 2009 16:44

Po sterydzie nie ma specjalnej różnicy. Minęło 5 godzin, a zaczyna działać po dwóch. Normalny kot, zupełnie normalnie się zachowuje tylko nie je. Pochrupał troszkę suchego, gdy mu palcem pokazałam. To już sukces. Podawałam Peritol - pachnie pięknie gumą balonową. Z 2 ml podałam 0,8 bo mi Hugcio strzykawkę wytrącił - musi mu to bardzo nie smakować, bo zapienił się, zaślinił i bardzo ostro zareagował. Kupa po-parafinowa (na miękko) była - jest przeczyszczony.
Jeśli się nie poprawi - jutro RTG z kontrastem.
Nie ukrywam - bardzo się denerwuję, martwię strasznie :cry: . Żeby to już minęło!
Rady potrzebne, proszę!!!!!!!

Marcelibu

[poprzednia][następna]