Jesień... teraz domowy...czyli Kroniki Złociejowskie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 17, 2008 21:40

Brawo caty :D , doczytuje a mam tego duzo bo mnie tu dawno nie bylo :oops:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt sty 18, 2008 8:08

O jej, gdzie dopłynie Brązowy Kot? :strach:

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Pt sty 18, 2008 9:31

Caty! dziękuję za nowe opowieści, też długo mnie nie było, nie wiem czemu powiedomienia do mnie nie przychodziły, ale juz jestem, czytam i płaczę :) siadam na swojej półce w szafie i czytam, czytam, dziękuję...
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pt sty 18, 2008 11:37

caty pisze:I...zobaczcie sobie www.cartaliapress.com na zapowiedzi wydawnicze...jest juz Siedem Sowich Piór - tylko zapomnieli napisać nazwisko autora przy książce, za to w spisie autorów dumnie figuruję...

Figurujesz :roll: No figurujesz, ale zero informacji, chowasz się chyba skrzętnie przed nimi po jakichś kazamatach, że ani ciebie zapytać, ani Googla zapuścić... :roll:

I co, gdzie zamawiać - u nich? Czy może będziesz miała kawałek nakładu? :?
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pt sty 18, 2008 11:46

No właśnie, caty:
1. dokąd tym razem dotrze Brązowy Kot :?: :?:
2. Czy będziesz miała część nakładu :?: :?:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt sty 18, 2008 12:07

chyba mi cosik dadzą...mam nadzieję. widziałam tzw makietę i spodobały mi sie ilustracje, jakies takie inne...a mój syn jako długowłosy
TDF prawie identico.
Co do zamawiania - to chyba u nich ???
Co do chowania sie - ja juz tak mam :oops:
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Od: Nie sty 01, 2006 18:36

Post » Pt sty 18, 2008 13:22

Ciociu caty, mam pomysł: jak dostaniesz część nakładu, wystaw ją na Bazarek. Pójdzie jak świeże bułeczki, mogę się założyć o dowolną ilość szasetek pitti tiffany tudzież festi :)
Inka

MaryLux

Post » Pt sty 18, 2008 19:06

A wystawię. bo mam na co - tzn na kogo mam :)
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Post » Pt sty 18, 2008 19:09

Późnym popołudniem tratwa zaklinowała się pomiędzy gałęziami pnia, który osiadł na mieliźnie i tam doczekałem wieczora.
Zapadł zmrok i zrobiło się chłodno. Leżałem powoli przymarzając do tratwy , a przed oczyma miałem czerwone oko pieca świecące w ciepłej kuchni.
Myślałem o Mruczku, o łaciatej krowie, o dziewczynce i nieznośnych chłopakach i robiło mi się coraz smutniej.
Ranek zastał mnie na samym środku rzeki, przymarzniętego do tratwy. Powoli budziły się ptaki, a do moich uszu docierały odgłosy pobliskiej wsi.
Szczekanie psów niosło się daleko nad wodą, a w pobliżu najwyraźniej znajdowała się droga, bo usłyszałem nagle klaskanie końskich kopyt.
Siedzący na koźle woźnica pogwizdywał beztrosko, a koń radośnie parskał.
Teraz zatrzyma się i zabierze mnie ze sobą, pomyślałem, ale wóz skrzypiąc kołami potoczył się dalej.
Za nim przejechał drugi i trzeci i za każdym razem, kiedy turkot kół cichł w oddali traciłem resztki wątłej nadziei.
Ratunek przyszedł całkiem niespodzianie –wysoki, ciemnowłosy mężczyzna pchający przed sobą sporej wielkości wózek zatrzymał się przy drodze, usiadł na brzegu i zapalił papierosa.
Zanim mężczyzna mnie zauważyłem zdążyłem przyjrzeć się mu dokładnie.
Był, jak już wspomniałem wysoki, chudy, miał długą , chuda twarz i śmieszne, zakręcone w górę wąsiki.
Pod wyświechtaną marynarka nosił pasiasty trykot, a na jego ramieniu siedziało najdziwniejsze stworzenie, jakie kiedykolwiek widziałem w swoim bądź co bądź długim życiu..
Wyglądało jak człowieczek o pomarszczonej twarzy , nosiło czerwony kubraczek i śmieszną czapkę, a z tylu zwisał mu długi, cieniutki ogon.
To stworzenie dostrzegło mnie pierwsze dając znać donośnym i przeraźliwym skrzeczeniem, w niczym nie przypominającym głosu żadnego ze znanych mi zwierząt.
- Co się dzieje, Poppolino ? – zapytał mężczyzna.
Stworzenie zeskoczyło z jego ramienia , zbiegło na brzeg i skacząc po kamieniach dostało się na tkwiący na mieliźnie pień.
Tymczasem mężczyzna wstał i zgasił papierosa, a potem powoli zbliżył się do brzegu.
Stworek przykucnął obok mnie i przyglądał mi się badawczo.
- Tam do licha ! – zawołał na mój widok zdumiony mężczyzna. – A to ci dopiero – kot podróżnik !
Zdjął buty, podwinął nogawki spodni i wszedł w lodowatą wodę.
A kiedy pochylił się nade mną i uniósł mnie w dużych, ciepłych dłoniach poczułem, że czeka mnie kolejna przedziwna przygoda…”
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Pt sty 18, 2008 19:42

jesteśmy i czytamy z zapartym tchem :D

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Pt sty 18, 2008 21:02

madziaki pisze:jesteśmy i czytamy z zapartym tchem :D

... i czekamy na następny odcinek :)

myshka

Od: Wto wrz 11, 2007 21:24

Post » Pt sty 18, 2008 21:45

Ilustracje do "Siedmiu..." cudowne! Czekam niecierpliwie :D
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Pt sty 18, 2008 21:52

Blond Tornado pisze:Ilustracje do "Siedmiu..." cudowne! Czekam niecierpliwie :D

znalazłaś !!! mi tez wydają się takie...inne. jak ze starych książek. a chlopaczysko z kucykiem - no powiedz sama, czy nie przypomina znanego nam Strongmana ???
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Pt sty 18, 2008 23:03

:D Rzeczywiście, Tomek :lol:
Nawet buty te same :D
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Sob sty 19, 2008 15:12

Ciociu caty, jak cudnie, to chyba Ogierzyświat znalazł Kota?
Jak wystawisz Pióra, to Pańcia będzie je licytować mocno-mocno :)
Inka

MaryLux

[poprzednia][następna]