Rysiu odszedl, Batman&Nixon(wszystkie kociaki w DS)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 16, 2015 19:59 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Tak I musze rzec ze im więcej oleju tym rosół smaczniejszy :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sie 16, 2015 20:00 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

A masełko? Mozna użyć ?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie sie 16, 2015 20:03 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Ale mi smaka na rosół zrobiłyście!!!

A jeszcze dzisiaj sie napatrzyłam na program o makaronach ... wiedziałyście że oryginalny sos bolonese jest z marchewką i selerem naciowym?!

Coś dla Klaudii: widziałam dzisiaj przepis na zupę kartoflaną z uwaga pesto z pietruszki... smak mi się zrobił... ;)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie sie 16, 2015 20:08 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Ooo ja nie wiedzialam. A swoja droga, pamietacie te marchewkowe placki, ktore robilam? Wygladaly pieknie ale byly paskudne :ryj:
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Nie sie 16, 2015 20:14 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

jou pisze:Ooo ja nie wiedzialam. A swoja droga, pamietacie te marchewkowe placki, ktore robilam? Wygladaly pieknie ale byly paskudne :ryj:

Nie każdy może być wagę. Ja byłam tydzień chyba z 15 lat temu próbowałam. Nawet kotlety sojowe kupiłam do zrobienia. Ale myślałam ze zwymiotuje jak je spróbowałam. Tak wiec Klaudia szacun ze dajesz radę bez pysznego mienska :ok: bo ja bez tego ani rusz. Ale mama mi opowiadała ze jak stała ze mną w kolejkach w mięsnych (na kartki wtedy było) to ja na cały sklep sie darlam " kubaski, chce kubaski" i tak mi zostało :ryk:
Skorki Kiara za te prywatę na Twoim wątku :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie sie 16, 2015 20:16 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Fajny ten wege rosół :) Skuszę się i spróbuję, bardzo lubię poznawać nowe smaki :)
A propo kuchni bezmięsnej to uwielbiam, ubóstwiam i kocham placki z cukinii i kaszy gryczanej z natką.
Albo pappardelle z boczniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym (z opcją dodania chrupiącego boczku), omm omm
I oczywiście cukinia faszerowana
Nagadamy się na wieczór o jedzeniu i będzie się śnić :mrgreen:
A ja już robię się głodna. Szczęście właśnie robię czerwoną kapustę Obrazek

Ja kocham każde jedzenie :oops: A najbardziej dużo :mrgreen:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie sie 16, 2015 20:21 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Ja mam postanowienie,
Idę do dietetyka :|
No bo ta praca i próbowanie zabija mnie, nieregularne posiłki to moja udręka i tym sposobem przybyło mi 10 kg :placz: wyglądałam jak waleń na plazy i sie załamałam troche, ale co mnie nie zabije to mnie wzmocni :twisted: schudnę 20 kg 8) i obiecuje jeść zdrowo :mrgreen: wiec nawet te smakowite rosołki mnie nie przekonają i makaron własnej roboty o nie nie nie :lol:
Obrazek

Moli25

Post » Nie sie 16, 2015 20:26 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Pyszności mówicie :)
Moniko musiałabys posmakować jedzenia wege które zrobi Ci wege osoba bo jak źle doprawisz kotlety sojowe to faktycznie będą niedobre. Kotlety są niedoodroznienia od schabowego jak je dobrze zrobisz i u mnie cała rodzina uwielbia ;)
Masło może być w rosół wege, jak ktoś lubi maślane smak - tez tak robiłam jednak wolę olej :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sie 16, 2015 20:27 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Moli to trzymam mocno kciuki :))) Jesl ma ci byc lepiej :) Grunt to sie czuc dobrze w swojej skorze;) tylko czy nie przesadzasz z tymi 20kg?:>

co do klaudii tez podziwiam... by byc wege trzeba byc kreatywnym i to mocno ;)

Ja mam smaka na mousake... chyba w tym tygodniu zrobie... i ten makaron... o matko...

PixieDixie

Post » Nie sie 16, 2015 20:30 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Hehehe, nie no 20 kg to za duzo, ale 15? :ryk: ważne mieć ambitne cele :mrgreen: gorzej z realizacja :mrgreen:
Ja jestem krytyczna wobec samej siebie :mrgreen: i dobrze bo twardo stąpam po ziemi,jestem świadoma swoich błędów :mrgreen:
Obrazek

Moli25

Post » Nie sie 16, 2015 20:33 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Ja w tym tygodniu robie mousake!!!
Ja przez prace na nocki przytylam 10kg ale juz je zgubilam. Ale bylam glupia bo zrobilam to dieta 1000kcal i przyplacilam to zdrowiem.
A teraz zjadlam buleczki z hummusem paprykowym. Pyszny!
Obrazek

jou

Post » Nie sie 16, 2015 20:43 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

PixieDixie pisze:Ja mam smaka na mousake... chyba w tym tygodniu zrobie... i ten makaron... o matko...

Zupełnie nic mi to nie mówi, ale jak czytam w Necie, to jest to tak jakby lasagne? Bardzo podobnie wygląda i składniowo też.

Z tym wegetarianizmem, to pod względem kuchni nie jest aż tak trudno, jak się już pozna kilka potraw/składników (w Polsce i tak przeważnie się robi tylko schabowe i kurczaka (pieczonego i kotlet z piersi), ew bitki, więc mało kreatywnie :wink: ) Ale u mnie np schodki zaczynają się, że po pewnym czasie staje się głodna. Żrę od rana do wieczora, ale jak nie zjem konkretnego mięsnego posiłku, to nic z tego nie będzie, skręca mnie od środka :roll:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie sie 16, 2015 20:50 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Ja tak mam troche jak na obiad tylko zupa. Zupa to nie obiad :D
Ja robie mousake z cukinia. Wtedy dodaje ja zamiast makaronu w lasagne :D
Obrazek

jou

Post » Nie sie 16, 2015 21:09 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Ja robie z cukinia i baklazanem :D Uwielbiam :D

Jou niezle :D CO jeszcze robisz w tym tygodniu?:D

PixieDixie

Post » Nie sie 16, 2015 21:30 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Makaron w sosie smietanowo-serowym, pierogi ruskie, pomidorowa z soczewica i karczek w ziolach :D
Obrazek

jou

[poprzednia][następna]