Nasza kocia... maluszki, jeden niewidomy, prośba o wsparcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 10, 2014 19:32 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Wituś Kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Grzeczny chłopaczek :ok:

Misia to mi wygląda na koteczkę bardzo niezależną, a tu takie przymusy leki, kroplówki i karmienie strzykawką. Tego już za dużo dla kocicy :wink:
Poważniej...
To dla jej dobra, a ona tego nie rozumie. Niepotrzebnie się spina i sprzeciwia :(

Mnie kiedyś tak Kubuś wystraszył o mało co nie padłam, aż mi serce do gardła podeszło :oops:

Standardowo dużo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw kwi 10, 2014 19:45 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Tak, Misia była i jest niezależna, bo musiała sobie radzić sama na wolności, bo gdyby było inaczej to sama by nie przetrwała a ona jest samotnica w przeciwieństwie do Kasi i Agatki które trzymają się razem. Jak je chodziłam karmić to najpierw pod jeden wieżowiec a potem do Misi pod drugi.
Misia tutaj była z maluszkami viewtopic.php?f=1&t=115720&hilit=pogryziony+maluszek
potem jak maluszki były zabrane to przychodziła pod moje okna i balkon i tu koczowała dnie i noce, pogoda czy niepogoda, słońce czy deszcz, lato czy zima. :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw kwi 10, 2014 19:50 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Kochana kociczka :(
Od razu widać po niej, że jest charakterna :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Czw kwi 10, 2014 20:13 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Miraclle pisze:Od razu widać po niej, że jest charakterna :mrgreen:

I to bardzo, a była takim dzikiem, jak ją próbowałam złapać na sterylizację gołymi rękoma (jak idiotka) to tak mnie pogryzła, że wylądowałam na pogotowiu i łapa mnie długi czas bolała, a do tego musiałam się zgłosić do sanepidu na wywiad społeczny :wink: o kotce.
Jak śpi u mnie na łóżku to żadnemu kotu nie pozwala nań wejść. :lol:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw kwi 10, 2014 20:21 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Anna61 pisze:Jak śpi u mnie na łóżku to żadnemu kotu nie pozwala nań wejść. :lol:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt kwi 11, 2014 8:07 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Anna61 pisze:Bardzo dziękuję Szymkowa i mb za pomoc dla moich chorowitków Obrazek

Przepraszam za przeoczenie wpłaty od pirulasińska na kotki, :oops: ale serdecznie dziękuję za pomoc dla choruszków. Obrazek

Kotki po nocy w komplecie, Miśka do podawania i jakiejkolwiek obsługi jest coraz gorsza, czyżby lepiej jej było?
Moja dziewczynka niedobra, nie odpuszczę jej, niech sobie nie myśli o tym. :wink: :ok:
Kubuś nieszczęśliwy w klatce, w ogóle nie chce jeść suchego i wczoraj musiałam mu kupić saszetki mokrego intestinala aby zaczął jeść.
Dokładam mu parę ziarenek suchego ale skutecznie je omija.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt kwi 11, 2014 10:21 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

To jest naprawdę problem, gdy dany osobnik :wink: upiera się, że pewnych rzeczy jeść nie będzie.
Całe szczęście, że Wituś ma jednak jakieś ulubione jedzonka.

Cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt kwi 11, 2014 11:00 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

mb pisze:To jest naprawdę problem, gdy dany osobnik :wink: upiera się, że pewnych rzeczy jeść nie będzie.
Całe szczęście, że Wituś ma jednak jakieś ulubione jedzonka.

Marysiu, ani jeden ani drugi nie lubią mokrej karmy nerkowej, a teraz zmiksowaną razem z suchą muszą zjeść choć Miśka memle i nie chce łykać belegowna. :twisted:

Zapraszam na bazarek dla chorowitków viewtopic.php?f=20&t=161621
no nic, jakoś chyba obejdziemy się bez tych prezentów :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob kwi 12, 2014 15:47 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Witaj Aniu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Co u Was słychać ?
Jak się czujesz ?
Jak koteczki ?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob kwi 12, 2014 16:47 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-rokowania ostroż

Miraclle pisze:Witaj Aniu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Co u Was słychać ?
Jak się czujesz ?
Jak koteczki ?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Witam :1luvu:
U nas bez zmian ale wczoraj wieczorem myślałam, że Misia nie przeżyje nocy. :(
Nadal jest kiepsko, owszem popija sama, ale jeść nie chce jak i z łykaniem kiepsko bo belgoowno jej daję (miksowany suchy i mokry renal).

Wituś wczoraj i dzisiaj zwymiotował :( Kubuś jakoś zaczął jeść mokrego z odrobiną suchego intestinala(zaraz muszę mu zrobić zastrzyk które mam dawać co 3 dni) ale obawiam się jego reakcji. :?

Luśka wczoraj była w lecznicy i już nie dostaje antybiotyku choć w krtani bez zmian.
Miała wczoraj wyciśnięte gruczoły okołoodbytowe bo miała twarde tam jak kamienie i za miesiąc znowu mam z nią iść.
Darła się i wyrywała, że ledwo ją utrzymałam jak wetka jej to wyciskała(moment trwało zaledwie) ale może nie będzie miała takich zaparć.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie kwi 13, 2014 14:17 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-walczy o życie:(

jejku,trzymam za Was :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie kwi 13, 2014 16:28 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-walczy o życie:(

:(
Bardzo mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie kwi 13, 2014 18:37 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-walczy o życie:(

Ja miałam kotunię z niewydolnością nerek też miala złe wyniki przestała mi jeśc,tylko piła dwa tygodnie kroplówek dzień w dzień,czasami nawet dwa razy dziennie,potem przestała też pić i odeszło moje kochane słoneczko...Do dzisiaj nie wiem czy dobrze zrobiłam przedłużając jej życie,może ona cierpiała i tego nie chciała,ale nie potrafiłam podjąć tej trudnej okropnej decyzji,cały czas miałam nadzieję....

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Nie kwi 13, 2014 21:26 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-walczy o życie:(

yolaantaa pisze:Do dzisiaj nie wiem czy dobrze zrobiłam przedłużając jej życie,może ona cierpiała i tego nie chciała,ale nie potrafiłam podjąć tej trudnej okropnej decyzji,cały czas miałam nadzieję....

Tego nigdy nie wiemy, bo zawsze mamy nadzieję i to nadzieja sprawia, że walczymy do końca.
Jestem za ratowaniem życia a nie jego odebraniem.

Tak samo jest kotami które mają stwierdzoną białaczkę tylko po testach paskowych i są dołączane do tych już z potwierdzoną białaczką testem PCR. Te koty po testach paskowych z niepotwierdzoną białaczką specjalistycznym testem skazujemy na śmierć jakim prawem się pytam?
Chyba tylko głupoty i nieodpowiedzialności za kocie życie.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon kwi 14, 2014 10:12 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Misia-walczy o życie:(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]