Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 20, 2013 13:07 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Prześliczna...
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro lut 20, 2013 13:26 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Tak, śliczna była. I grubiutka :oops: .
Do tego bardzo mądra :D .
Kochana gaduła-rozmawiała ze mną (zawsze odpowiadała na pytanie). Zołza jedna :mrgreen:
Strasznie szybko zleciały te dwa lata. A ja cały czas tak bardzo tęsknię... :(
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lut 20, 2013 14:29 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Biedna Revontulet :( Ale masz teraz takie dwa - albo one Ciebie mają :mrgreen: - co nie każdemu się trafiają..
Ogólnie to musielibyśmy żyć krócej niż koty [i inne] żeby tego nie doświadczać - ich śmierci znaczy. I kto by się nimi opiekował?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 20, 2013 14:50 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

NIE!
Ludzie powinni mieć zakaz umierania przed kotami!
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lut 20, 2013 19:16 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Ja sobie nie wyobrażam życia bez kotów, ale co będzie, jak będę stara? Przecież ich nie zostawię?
Powiedziałam już TŻ-towi, że będziemy wtedy brali tylko takie bardzo stare...
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro lut 20, 2013 19:26 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

No, chociażby. Ciągle są ogłoszenia o kotkach starych, co to mają niedużo czasu przed sobą, a najtrudniej takie wyadoptować przecież... Siedzą po schronach.. :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro lut 20, 2013 21:40 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Też sobie nie wyobrażam życia bez kotów.

Przykro słuchać, że babinka /dziadek wziął sobie malutkiego kociaka. Bo co z tym kotem później będzie, za parę lat? Wiadomo, najlepiej, żeby ktoś z rodziny go wziął.
Ale przecież nie zawsze tak jest. I kot trafia na ulicę, śmietnik, do schronu. Nigdzie nie ma szans :( . I to są ogromne kocie dramaty :(
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lut 21, 2013 11:13 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Nasz maluch chyba zapatrzył się w Fiodka bo nader aktywnie pomaga mi w sprzątaniu ujeżdżając mopa i miotłę :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw lut 21, 2013 13:01 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Obrazek

Był kot, kotka, Norka ze mną była.
Była przez kawałek podstawówki, przez całe liceum, przez całe studia. I przez trochę pracy była.
Był kot i kota nie ma.
Już dwa lata nie ma...

Podobna do mojej pierwszej kotki.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lut 21, 2013 18:45 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

felin pisze:Podobna do mojej pierwszej kotki.

Czyli ślicznego kota miałaś :)
Broszka pisze:Nasz maluch chyba zapatrzył się w Fiodka bo nader aktywnie pomaga mi w sprzątaniu ujeżdżając mopa i miotłę :mrgreen:

Wujek Fiodor jest dumny, że może być dla kogoś wzorem :mrgreen: .
Radzi też Pippinkowi, żeby wrzucał szczotkę do umywalki, w ogóle żeby wszystko zrzucał i żeby w wolnej chwili polował na żwirek w kuwecie :wink:

Testujemy nowy żwirek- Porta Pine- fajniutki :D
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lut 21, 2013 19:53 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:
felin pisze:Podobna do mojej pierwszej kotki.

Czyli ślicznego kota miałaś :)

Niom. Charakter też miala niezly - jak na pierwszego kota w życiu, to szok nam zafundowala niezly :mrgreen: Teraz już niewiele mnie dziwi :|
Gadać po kociemu się od niej nauczylam :)

felin

Post » Czw lut 21, 2013 21:18 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Charakter niezły w sensie- diablica? :mrgreen:
Norki prawie wszyscy się bali. Kiedyś kolega nie chciał wejść do kuchni. Na pytanie "dlaczego?" odpowiedział "bo kot tam siedzi" :lol:
Była niesamowitą gadułą- ciągle rozmawiałyśmy (to był najprawdziwszy dialog).
Śliczna elegantka w dziurawych skarpetkach :D (Maurycy ma dziurę w jednej skarpetce...choć tak naprawdę on nie ma skarpetek. Ale dziurę ma :D )
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lut 21, 2013 22:17 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Charakter niezły w sensie- diablica? :mrgreen:

Może nie aż tak, ale bardzo niezależna jednostka z niej byla :wink:
Otwierala wszystkie drzwi, glaskać się przychodzila wlącznie na swoich warunkach - czasem wlazila na kolana, ale na próby glaskania pokazywala zęby - gusta kulinarne też miala dość nietypowe: liście rzodkiewki, surowy ziemniak, suszone figi, "mordoklejki", truskawki ze śmietaną i ogórki wszelakie, świeże, kiszone, mizerię, a w razie braku takowych mógl być nawet tonik ogórkowy do twarzy :roll:
Na spacerach zawsze kombinowala jakby tu dygnąć tam,gdzie nie wolno. I nie lubila malych dzieci; jak przychodzili znajomi z maluchami, to z wścieklą miną zasiadala na szafie, poza zasięgiem "ukochanych milusińskich" :mrgreen: Poza tym ważąc trzy kilo z ogonkiem, rządzila kocurem ważącym 7,5 kg :|

felin

Post » Pt lut 22, 2013 7:36 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Dziury śliczne :mrgreen: - jak na dziury..
A mogłabyś Revontulet, powiekszyć te portreciki kocie w podpisie? Takie ładne, a takie maluteńkie.. :?

Obrazek

morelowa

Post » Pt lut 22, 2013 11:19 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

A mogłabym...kiedyś :mrgreen: . Chyba w weekend.
Nie wiem jakim cudem to zdjęcie przekierowuje do wątku (jestem w szoku, że udało mi się to zrobić 8O ) i zabrakło mi energii na resztę- zdjecie jest albo takie maciupkie, albo wielkie.

felin pisze:....- gusta kulinarne też miala dość nietypowe: liście rzodkiewki, surowy ziemniak, suszone figi, "mordoklejki", truskawki ze śmietaną i ogórki wszelakie, świeże, kiszone, mizerię, a w razie braku takowych mógl być nawet tonik ogórkowy do twarzy :roll:...

ja mam takiego jednego co to nawet cebulę i szczypiorek lubi, ale tonik ogórkowy to nawet mnie zaskakuje :wink:
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]