Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Neela pisze:Moje koty mają takie małe łyse placki (głównie na głowie) po suchej karmie Royal Canin (każdy rodzaj). Wychodzi to dziadostwo zaraz po 2-3 dniach jak jedzą.. jak pierwszy raz się pojawiło (u 2 jednocześnie - ale to bracia/bliźniaki) to też wet podejrzewała grzybicę i dała jakieś krople, ale mnie coś tak oświeciło, że może to od karmy (do tego czasu dostawały RC, bo tu gdzie mieszkam wybór jest bardzo ograniczony) i jak im zmieniłam to zniknęło.
Parę m-cy temu akurat zabrakło mi karmy i kupiłam małą paczuszkę dosłownie na 2 dni dopóki kurier nie dowiezie zamówionej bezzbożowej (applaws) i co? - znowu łyse placki u obydwóch.. teraz wiem na 1000% że RC uczula i nigdy już go nie kupię.
wanilia03 spróbuj zmienić karmę na 2-3 tygodnie i obserwować czy będzie poprawa.. przy alergiach pokarmowych obserwacja reakcji na pokarm to najlepsza diagnoza (czasem w testach może nic nie wyjść, bo uczulenie jest na jakiś konserwant itp.)
RudyiSrebrnyKot pisze:On może mieć jeszcze problemy grzybiczne po antybiatykach... Jak ludzie...
justyna8585 pisze:RudyiSrebrnyKot pisze:On może mieć jeszcze problemy grzybiczne po antybiatykach... Jak ludzie...
ooo właśnie...
Ja wiem,że on był leczony 2 mies. antybiotykami,ale potem jeszcze szukał domu i nie wiem,czy też wcześniej nie.Cały czas antybiotyk.
wanilia03 pisze:A czy ta karma którą Ty podajesz swoim kotkom ma intensywny zapach ? nie jest za sucha i za twarda ? ( Filemon nie ma większości ząbków )
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 357 gości