Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 05, 2013 10:30 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 żubry i hipopotamy atakują!

:ryk:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie maja 05, 2013 14:24 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 żubry i hipopotamy atakują!

Uprzejmie donoszę, że czas już jest najwyższy odwiedzić ogród botaniczny, gdyż albowiem ponieważ magnolie zaczynają już przekwitać :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie maja 05, 2013 17:02 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 żubry i hipopotamy atakują!

Uprzejmie dziękujemy za przypomnienie, rzeczywiście trzeba zajrzeć, aczkolwiek moja uliczka tonie w magnoliach, ale zapewne te w Ogrodzie Botanicznym piękniejsze.
Donoszę również, że zagadka hipopotama rozwiązana, Mić miał prawo wyć i to donośnie.
Jakiś ktoś od strony frontu domu zrzucił na schodki całe wielkie gniazdo, w którym dwa lata temu wychowały się cztery śliczne kopciuszki. Ten ktoś, a mógł to być kot, albo kuna (albo hipopotam), musiał dostać się pod belkowanie wejścia do przyziemia i wszystko popsuł!
Obrazek :(
A może kopciuszki chciały tam wychować kolejny lęg?
Z drugiej strony to dobrze, że gniazdo było jeszcze puste, rozbitych jajeczek bym nie przeżyła!
Ale jest sprawa ważniejsza. Otóż doniesiono mi, że wczoraj wieczorem, około 22.30, na końcu mojej uliczki był pochód jeży! Auta musiały bardzo uważać, trąbić, świecić i jechać bardzo powoli, bo jeży było mnóstwo, około 30! Całymi rodzinami maszerowały, stare, duże, wypasione i malutkie :1luvu:
Wieczorem idę z aparatem na jeże, może się powtórzy?
Trzymajcie kciuki :ok: !
Ostatnio edytowano Nie maja 05, 2013 20:15 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie maja 05, 2013 17:08 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 żubry i hipopotamy atakują!

Myślisz, ze jeże chodzą tam i z powrotem?
A może wczoraj się wyprowadziły i już nie wrócą?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie maja 05, 2013 17:43 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 żubry i hipopotamy atakują!

Nie wiem jak chodzą, sprawdzę :P !
Obrazek

czitka

Post » Pon maja 06, 2013 8:42 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 żubry i hipopotamy atakują!

Nadal sprawdzasz?

Wojtek

Post » Pon maja 06, 2013 9:42 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 żubry i hipopotamy atakują!

Tak, tak, chodzę od wczoraj z lampą, to jest akcja "w zaparte".
Efektów na razie nie ma, ale jak pochodzę dobę, to pewnie w końcu na nie trafię.
Natomiast wczoraj Cosia doprowadziła mnie nocą do zawału, bo znikneła 8O
I szukaj czarnego kota w ogrodzie. Wołam, świecę, szuram, zabawki wynoszę, chrupkami grzechoczę, deskę z mięsem wyniosłam i udaję, że kroję mięsko...nie ma :evil:
Poszłam na jeżyki, środek nocy, myślę sobie, może przy okazji Coskę znajdę. Nic :(
Micio szuka ze mną, Czitka się denerwuje, do furtki biega, na dach chce wejść po słupie, bo z dachu lepiej widać, nie ma....
To sobie myślę, posiedzę w Hiltonie, poczekam, może przyjdzie. Ale z lampą siedzę.
Z nudów postanowiłam poświecić po drzewach i zobaczyć, czy jabłonka zakwitnie.
A tam,wysoko, na konarze śpi słodko Cosia :P Brzuch na grubej gałęzi, a cztery łapy zwisają jak pumie...Oczywiście zbudziła się od tej lampy, ziewnęła, przeciągnęła i łaskawie wróciła do domu....
Gdybym była Cosią, to też bym tak sobie zasnęła, ciepła noc, fajne drzewo :ok:
Obrazek

czitka

Post » Pon maja 06, 2013 13:17 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 żubry i hipopotamy atakują!

Ogólnie głosuję za żubrem, który zobaczył anioła ( może chciał załozyć gniazdo jak w Barbarelli ). :P

Co do jeży to może to było jeżowe swięto pracy i pochód Piątomajowy.
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pon maja 06, 2013 13:27 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 żubry i hipopotamy atakują!

Hipcia pisze:Ogólnie głosuję za żubrem, który zobaczył anioła ( może chciał załozyć gniazdo jak w Barbarelli ). :P

Co do jeży to może to było jeżowe swięto pracy i pochód Piątomajowy.

:ryk:
Jest taka możliwość z tym żubrem i aniołem, może w popłochu biegł z Międzyzdrojów?
http://edu.info.pl/96917
Że mu było Michał na imię, to już drobiazg.
Trasę tylko trzeba prześledzić i jakoś to w czasie policzyć, a tak na marginesie, to jak się rozmnażają anioły :oops: ?
Obrazek

czitka

Post » Pon maja 06, 2013 14:37 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 jak się rozmnażają anioły?

Obrazek

Hipcia

Post » Pt maja 10, 2013 19:12 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 jak się rozmnażają anioły?

zaszeptał wiatr z gałęziami
o słońcu gwiazdach i niebie
tańczyły trawy i kwiaty
ptaki wzywały do siebie

mrówki do swoich pałaców
igły świerkowe nosiły
a muchy pszczoły motyle
z wiatrem oberki tańczyły

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob maja 18, 2013 21:37 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 jak się rozmnażają anioły?

No to sobie popisałam przed chwilą, a co fotek nawstawiałam, a co się namęczyłam..... Napodpisywałam, naopowiadałam....
I jedno nieopatrzne naciśnięcie nie tego, co trzeba klawisza i nie ma nic :evil: :evil: :evil:
To teraz od nowa. Powolutku. Naprzód fotki. Może po jednej dla bezpieczeństwa....
Obrazek
Co robi Czitusia i dlaczego tak robi?????
Ona niszczy moje cosmosy, czyli onętki, o tutaj widać, to to coś, co wygląda jak koperek. Jak już w nich posiedzi i wygniecie, to udaje się na punkt obserwacyjny pod płotem sąsiadów, bo tam własnie przechadzał się Mić. Nie wolno przeszkadzać w obserwowaniu Micia. Cosia zakłóciła podglądanie i dostała po pysiu od cioci, ale Cosia jest bardzo grzeczna i zaraz przepraszała....
Ja sobie zaraz sama odpowiem, ale naprzód opublikujemy, bo znowu zniknie :evil:
I dalej wstawiamy ostatnie zdjęcia:
Obrazek
Tutaj Cosia poddaje się w całej rozciągłości.
Obrazek
A Balbusia odpoczywa obok, ile można w końcu biegać po drzewach!
Obrazek
A tutaj Balbi odpoczywa już w domu, w domu czasem lepiej, to popołudniem dzisiaj.
Obrazek
To tak w skrócie w temacie kotów. Temat pogody teraz. Dziwna jest. I dziwna ta wiosna. Niby słońce, ale zimno, wieje, tak jakoś nie tak. Wszyscy mają naokoło problemy ciśnieniowe, zasypiają na stojąco, a to kogoś głowa boli, a to inna część ciała. Miałam mieć dużo czereśni, a nawet bardzo dużo. Teraz opadają :roll: Na jabłonkach mszyce :evil: Część winogron za to jakaś wyschnięta.
Obrodziły pokrzywy. U sąsiada żaby i dwie kaczki w oczku wodnym, ale kaczorek typu krzyżówka, a małżonka łyska 8O. Śmieszna para :P
Ani pół jeża. A najbardziej to mi szkoda jednej z jabłonek, którą w jesieni za namową szpecjalistów :wink: należało mocno poprzycinać. Była taka piękna, a teraz mam konar z kilkoma listkami :evil: Podobno to zdrowo i ona potem, kiedyś, za rok, albo za sto lat, będzie miała dużo wspaniałych jabłek :evil: Nie pozwolę już nigdy nic obciąć nikomu.
Ale tak w ogóle, to jest cudnie :ok:
Obrazek

czitka

Post » Nie maja 19, 2013 9:51 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 jak się rozmnażają anioły?

czitka pisze:(...)
Obrazek
(...)

Jakie piękne. :D

Wojtek

Post » Nie maja 19, 2013 11:38 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 jak się rozmnażają anioły?

Wojtek pisze:
czitka pisze:(...)
Obrazek
(...)

Jakie piękne. :D

Cosia w bikini :love:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie maja 19, 2013 14:56 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ogrodowo i wiosennie

Zgadzam się z przedmówcami, białe stringi i ten biuscik - cudo !!! :1luvu:
Obrazek

Hipcia

[poprzednia][następna]