Łatek i Marcelek 8 plus Tosia-Zosia. Jest nas troje!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2011 10:25 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Cześć weekendowo.

Też uważam, że na kursy powinni chodzić rodzice.

Są kursy na wolontariat, na szybkie czytanie...itd, a takich dla rodziców chyba dość mało.
Inny temat to to jakie jest w ogóle zainteresowanie rodziców taką ofertą.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob paź 29, 2011 15:08 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Cześć dziewczynki, niedawno wróciłam z cmentarza, 3 groby sprzątnięte. Jutro jadę do taty. Kurs jest super, baaaardzo mi się podoba. Myślę, że za rok zaliczę go jeszcze raz, tak dla utrwalenia i porównania, czy coś się zmieniło. Zainteresowanie jest, ale z tego co mówiła nasza psycholog, większość rodziców się wykrusza w miarę upływu czasu. W naszej grupie też już jedna babka zrezygnowała. Po jednych zajęciach... Jadę jeszcze dzisiaj do tamtego mieszkania, wanna znów cieknie. Mąż mojej przyjaciółki będzie naprawiał. Oby ostatni raz..

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Sob paź 29, 2011 15:12 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

maciejowa pisze:
Danusia pisze:A co robicie w tej szkole dla rodziców?

To jest taki hmmm kurs wychowywania dzieci. Inaczej nie umiem wytłumaczyć. Bardzo fajne zajęcia, mam fajną grupę i ogólnie bardzo mi się podoba :) Mam nadzieję, że po zakończeniu zajęć będę spokojniejsza i będę umiała zbudować z moimi dziećmi zdrową relację, bez żadnych zgrzytów, wzajemnych pretensji czy innych nieporozumień. Zajęcia prowadzą dwie psycholożki. Naprawdę jest fajnie :)

Ale to są tylko wyklady dla rodziców? czy jakieś zajęcia praktyczne?
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob paź 29, 2011 19:49 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Oo,to ciekawe takie zajęcia rzeczywiście

Obrazek

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob paź 29, 2011 20:53 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Cześć Łatku z Marcelkiem!
U mnie nic nowego, 4 tymczasy dalej są, chociaż dziś byli ludzie ale żadnego nie wzięli :(
Wam to dobrze, że wasza Duża nie sprowadza wam tymczasów!
Sabcia zazdroszcząca mądrej Dużej :D

Cześc chłopaki! Stłuklismy wazon! A wy co stłukliscie? :D
Snikers
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob paź 29, 2011 21:28 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Danusia pisze: Ale to są tylko wyklady dla rodziców? czy jakieś zajęcia praktyczne?

W zasadzie nie tyle wykłady co rozmowy. Rozmawiamy dużo ze sobą, dzielimy się własnymi problemami, doświadczeniami. Ostatnio mieliśmy temat granic. Każdy z nas musiał opowiedzieć w jakich momentach staramy się wyznaczać dziecku granice. Tematu nie skończyliśmy, będzie kontynuowany na następnych zajęciach. Psycholożki zapowiedziały też ćwiczenia, jedno z nich będzie polegało na ty, że będziemy się wcielać w dzieci. Między nami znalazł się jeden pan i bardzo się z tego cieszę, bo jakoś zaczęłam inaczej patrzeć na to, co mówi mój małżonek, jak on postrzega dzieci i ich zachowanie. Dobrze jest poznać jak myśli ta druga strona, wtedy łatwiej jest wypracować jakiś kompromis i zacząć działać wspólnie. Na razie były dwa spotkania. Wszystko odbywa się w super przyjaznej atmosferze, przy filiżance herbatki i przy ciasteczkach. Trafiłam na otwartą grupę i bardzo "gadatliwą" jak to określiły panie prowadzące. Ale to dobrze, bo ja sama też jestem gadatliwa, więc dobrze się wśród nich czuję. No i samo to, że wiedzą o czym mówię, bo same przeżywają takie same lub podobne sytuacje :) Polecam każdemu rodzicowi takie zajęcia. To naprawdę fantastyczne doświadczenie. Już dzisiaj wiem, że powtórzę je za rok :)
Wróciłam od "zepsutej wanny". Niestety sprawa się jeszcze nie zakończyła. W poniedziałek ciąg dalszy. Dobrze, że moje lokatorki wyjechały do domów na święta, to chociaż nie ma zagrożenia, że coś tam się posypie w te wolne dni... Jestem ciągle w stresie i mam już trochę tego dość.

maciejowa

Post » Nie paź 30, 2011 5:44 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Ludzie muszą ze sobą rozmawiać, tak zostali skonstruowani, dobrze więc, że rodzice mogą się wymieć doświadczeniami. A my, koci rodzice, mamy forum - służy do tego samego :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie paź 30, 2011 14:10 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Dzien dobry. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie paź 30, 2011 20:02 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Doberek :lol: :lol:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Nie paź 30, 2011 20:42 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

WITAMY

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon paź 31, 2011 11:46 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Dzien dobry Kochane!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lis 01, 2011 12:06 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

WITAMY

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto lis 01, 2011 16:30 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Dziewczynki kochane... Wpadłam w jakąś złą passę. Cierpię okropnie, mam zapalenie ucha. Przez swoją durnotę :evil: Grzebałam patykiem w uchu a teraz nie mogę leżeć, siedzieć, spać i nic w ogóle. Jestem na p. bólowych non stop. Wczoraj byłam na pogotowiu u laryngologa, dostałam antybiotyk i krople plus leki przeciw bólowe. A boli tak, że aż nie wiem jak opisać. Nie dość, że samo ucho to jeszcze cała lewa strona szyi aż do potylicy ;( Byłam dzisiaj na cmentarzu u mojej Babci i Dziadka i u drugiego Dziadka. Do Taty pojadę w weekend... Byłam w niedzielę, więc mam nadzieję, że Tato mi wybaczy dzisiejszą nieobecność, ale boli tak, że... ;(

maciejowa

Post » Wto lis 01, 2011 16:49 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Ucho boli okropnie :( :( :( :( :(
dobrze, że bierzesz już antybiotyk i nie czekałaś.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lis 01, 2011 19:44 Re: Łatek i Marcelek 8 - Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Ojjj :( :( :(

:ok: :ok: :ok: żeby szybko przeszło.

Petka

[poprzednia][następna]