Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 01, 2011 14:24 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Dobrze,zrobię zdjęcia każdego malucha oddzielnie i może hanelka znajdzie chwilkę czasu,aby dokończyć dzieła. :ok:
Obrazek

Juliśka

Od: Sob sty 15, 2011 20:45

Post » Pt lip 01, 2011 14:28 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

hanelka znajdzie. W niedzielę ;)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob lip 02, 2011 15:27 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Juliśka, bardzo się cieszę, że was poznałam, obie z Kruszynką jesteście wspaniałe :1luvu:

Mała podjadła jeszcze ćwiartkę butli mleka i poszła spać do koszyka :ok: Później zrobię jej zdjęcia :D

Obrobiłam zdjęcia czterech maluchów, ale są słodkie.

Wstawiam tu jedno dla zachęty

Obrazek

Po resztę zapraszam na wątek adopcyjny maluchów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=129304&start=30 Trzeba im przecież szukać domków :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob lip 02, 2011 19:32 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Dzięki,Kamari.Ale poza,toż to nadaje się na pierwsze strony gazet.Mój Filip zrobi jeszcze karierę.

.

Ja także jestem szczęśliwa,że poznałam Ciebie i małżonka i całą Waszą futerkową rodzinkę.
Ale zdaje się,że będę miała problem z Nazarem.Po przyjściu do domu zauważyłam,że Nazar przy załatwianiu się wydala coraz więcej krwi.Kiedy już zrobił k...ę,ciągnęła się za nim długa krwawa nitka.Nie wiem co to może być.Może Wy,dziewczyny macie podobne doświadczenia.Tak,czy inaczej,kiedy będę w poniedziałek z maluchami na szczepieniu,zapytam jakie badanie należy wykonać.Może to nadal te nicienie płucne.Zachowuje się normalnie,ma apetyt.Może to nic groźnego.
Obrazek

Juliśka

Post » Nie lip 03, 2011 8:47 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Kruszynka czuje się świetnie, obala butlę za butlą. Nauczyła się już nawet samoobsługi, przewala butlę na bok i samodzielnie pobiera mleko :ok:
Tu jest filmik z wczoraj http://www.youtube.com/watch?v=VUOudqZC-b4

Julisiu, nie mam pomysłu, co może być Nazarowi, ale spytam jutro naszego weta, może coś doradzi :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie lip 03, 2011 9:21 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Kamari,zmiłuj się,ja mam tyle roboty,a siedzę i oglądam filmiki.To jest fantastyczne.Główne postacie powinny dostać co najmniej Oscara,że nie wspomnę o twórcy.Bardzo się cieszę,że Kruszynka tak szybko się zaaklimatyzowała.Ogromny wpływ mają też Twoje kociaki,bo ciekawość jest silniejsza od stresu związanego ze zmianą miejsca.
Jeszcze raz,dzięki. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Juliśka

Post » Nie lip 03, 2011 9:29 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Witaj dzielna Julisiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Nie lip 03, 2011 12:13 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Witaj,ula-misia,co u Ciebie? :1luvu:
Obrazek

Juliśka

Post » Nie lip 03, 2011 16:13 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Filmik super, mała słodka ....duże ujmujące... :mrgreen:
czy ten Rudi kiciuś ma coś z łapulkami??
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie lip 03, 2011 16:47 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Nie wiem co z Rudim,bo to nie mojego chowu. :D
Obrazek

Juliśka

Post » Nie lip 03, 2011 17:18 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Juliśka pisze:Nie wiem co z Rudim,bo to nie mojego chowu. :D

wiem wiem...to kitek kamari.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon lip 04, 2011 2:41 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

cypisek pisze:Filmik super, mała słodka ....duże ujmujące... :mrgreen:
czy ten Rudi kiciuś ma coś z łapulkami??

Rudy ma łapki w porządku, po prostu ma ich trzy :D

Mała Kruszynka jest bardzo żarta, pije dużo mleka, a wczoraj rzuciła się na kurczaczka z wielkim zapałem :ok: Z minuty na minutę robi się z niej typowa kuleczka.
Dzisiaj jedziemy na kontrolę do doktora, pewnie będzie jakaś kontynuacja leczenia, bo trzecie powieki ciągle trochę wychodzą. A w tych oczkach to ona ma chyba zapalenie spojówek, poproszę doktora, żeby się przyjrzał :ok: Uszy już całkiem czyste, po pchełkach nie ma śladu :D

Julisiu, mała jest już pachnąca i czyściutka - Niusia szybko się z tym uporała :ok:

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pon lip 04, 2011 2:50 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Juliśka pisze:.
Ale zdaje się,że będę miała problem z Nazarem.Po przyjściu do domu zauważyłam,że Nazar przy załatwianiu się wydala coraz więcej krwi.Kiedy już zrobił k...ę,ciągnęła się za nim długa krwawa nitka.Nie wiem co to może być.Może Wy,dziewczyny macie podobne doświadczenia.Tak,czy inaczej,kiedy będę w poniedziałek z maluchami na szczepieniu,zapytam jakie badanie należy wykonać.Może to nadal te nicienie płucne.Zachowuje się normalnie,ma apetyt.Może to nic groźnego.

Julisiu, czy Nazar mial robiony kiedyś test na lamblie? Objawy obecne i wcześniejsze bardzo pasują do lambliozy (jest na to specjalny test, zrobienie go zajmuje 5 minut i od razu jest wynik).
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pon lip 04, 2011 13:52 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Kruszynka, czyli mała puma :D
kamari pisze:Obrazek

Dzisiaj doktor obejrzał to to jeszcze raz dokładnie i stwierdził, że poza zapaleniem spojówek wszystko wygląda dobrze. Wystarczy jeszcze trochę odkarmić i będzie jak nówka.
Właściwie można już zacząć ogłaszać pumę. Muszę tylko uprzedzić, że jak na pumę przystało mała pobiera wielkie ilości mleka i mięska (dostępu do miski broni jak lwica).

Puma jest bardzo ruchliwa, ciekawska i jest wszędzie - jak na miesięcznego kiciaka przystało. Fantastycznie skacze, sama wspina się na wersalkę 8O i pięknie kuwetkuje w dorosłej kuwetce :ok: Może być i jedynakiem (jest wielce miziasta) i na dokocenie.
Muszę jej jeszcze tylko porobić fajne zdjęcia.

Przepraszam, że siebie kopiuję :ok: Wrzucę już chyba małą na wątek adopcyjny kociaków Julisi.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pon lip 04, 2011 14:00 Re: Ciąg dalszy losów mojej gromadki..nowa rezydentka - Kasia!!!

Nachalnie nadmieniam, że dalej nie mam PW z bazarku :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]